Miercuri 16 Ianuarie 2019

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

Așa cum orice împătimit știe, Tignanello este un cuvânt cheie în oenogalaxia Antinori. De aceea, o î...

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

  • Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

Luni, 24 Noiembrie 2014 12:53

Primul pahar de spumant închinat cu Doctor Honoris Causa Artis Florin Piersic Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Într-o ceremonie deosebită, care a durat puțin peste două ore, maestrului Florin Piersic i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa Artis al Universităţii de Vest din Timişoara. Evenimentul a avut loc în Aula Magna a UVT, sala fiind plină până la refuz.

Pentru că, de câteva decenii, actorul se identifică cu cel mai popular personaj pe care l-a jucat, Mărgelatu, maestrul a mimat, la finalul ceremoniei, gestul de a sparge semințe și de a scuipa cojile, gest care a făcut celebru personajul pe care l-a jucat. De altfel, actorul a și amintit personajul principal din filmul Drumul oaselor atunci când s-a referit la costumul Doctor Honoris Causa, pe care l-a considerat mai interesant chiar decât cel purtat de Mărgelatu în film.
Aceasta este cea mai înaltă distincţie pe care o acordă Universitatea de Vest din Timişoara.
La final, am avut onoarea ca maestrul Florin Piersic - Mărgelatu să ciocnească cu noi primul pahar de spumant în calitate de Doctor Honoris Causa Artis al Universităţii de Vest din Timișoara.

Citit 1878 ori

Vorbe despre vin

Nu pot scrie versuri durabile băutorii de apă


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate