Miercuri 16 Ianuarie 2019

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

Așa cum orice împătimit știe, Tignanello este un cuvânt cheie în oenogalaxia Antinori. De aceea, o î...

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

  • Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

Luni, 22 Decembrie 2014 22:29

Am construit primul nostru brad de Crăciun din sticle de vin! Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

 Totul a început într-o seară de noiembrie. Ideea ne-a venit chiar la debutul Festivalului Vinului de la Merano, în Tirolul de Sud. Eram trei membri fondatori ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați - Adina, Vali și Dan, pentru că Mihai ne ținea pumnii tocmai din Mexic - plus fratele lui Mihai, arhitectul Mircea, împreună cu Raluca și Zoli. După o sesiune de degustare prelungită -  dacă bei, îți vin idei! - , ne-am întrebat cum ar fi să construim, până la Crăciun, un pom de iarnă din sticle goale de vin.

Cert e că până, la ora 1 noaptea, aveam proiectul 3D pe laptop, datorită arhitectului din grupul nostru. Apoi a intrat în joc Zoli, cu know-how-ul indispensabil al unui manager de fabrică de mobilă.

 În 43 de zile, proiectul a suferit modificări considerabile: dacă inițial bradul avea puțin sub 3 metri și erau necesare circa 400 de sticle, argumente legate de structura de rezistență și de montarea sa în club l-au redimensionat la 2,4 metri și 172 de sticle. Pentru asta am lucrat, o noapte de decembrie, în fabrica lui Zoli, în patru, până aproape de orele dimineții. Majoritatea sticlelor ce compun bradul provin, firesc, de la vinuri românești, dar am utilizat și sticle de spumant Foss Marai și de la vinurile Masi, de la ultima degustare a anului, cea în stil italian.

Într-un alt weekend am montat  bradul în club. După ce l-am terminat, tot cu ajutorul prietenilor - Oana, Tina, Traiana,  Alex, Andrei, Titi - am realizat o ședință foto. Nouă ne place cum a ieșit primul nostru WINE X-MAS TREE. Vouă, cum vi se pare? :)

 

Mai multe imagini: Fabrica, Montajul, Opera

Citit 1683 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Decembrie 2014 18:46

Vorbe despre vin

Și vinu-i bun, și hora-mi place, Iar tu Doamne fă-mi ce vrei Numa' pustnic nu mă face! Fă-ma floare alba-n...


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate