Luni 25 Martie 2019

În cramă, de patru generații. Vinurile Ca' Rugate, în premieră în România

Am continuat seria premierelor din clubul nostru de vin, la mijlocul lunii martie, cu o degustare de...

Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

Într-o seară de sfârșit de februarie, ne-am întors în timp cu ajutorul vinurilor, de-a lungul ultimi...

Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

Al treilea eveniment oficial al anului desfășurat în clubul nostru de degustători de vin absolut nea...

  • În cramă, de patru generații. Vinurile Ca' Rugate, în premieră în România

  • Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

  • Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

Luni, 22 Decembrie 2014 22:29

Am construit primul nostru brad de Crăciun din sticle de vin! Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

 Totul a început într-o seară de noiembrie. Ideea ne-a venit chiar la debutul Festivalului Vinului de la Merano, în Tirolul de Sud. Eram trei membri fondatori ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați - Adina, Vali și Dan, pentru că Mihai ne ținea pumnii tocmai din Mexic - plus fratele lui Mihai, arhitectul Mircea, împreună cu Raluca și Zoli. După o sesiune de degustare prelungită -  dacă bei, îți vin idei! - , ne-am întrebat cum ar fi să construim, până la Crăciun, un pom de iarnă din sticle goale de vin.

Cert e că până, la ora 1 noaptea, aveam proiectul 3D pe laptop, datorită arhitectului din grupul nostru. Apoi a intrat în joc Zoli, cu know-how-ul indispensabil al unui manager de fabrică de mobilă.

 În 43 de zile, proiectul a suferit modificări considerabile: dacă inițial bradul avea puțin sub 3 metri și erau necesare circa 400 de sticle, argumente legate de structura de rezistență și de montarea sa în club l-au redimensionat la 2,4 metri și 172 de sticle. Pentru asta am lucrat, o noapte de decembrie, în fabrica lui Zoli, în patru, până aproape de orele dimineții. Majoritatea sticlelor ce compun bradul provin, firesc, de la vinuri românești, dar am utilizat și sticle de spumant Foss Marai și de la vinurile Masi, de la ultima degustare a anului, cea în stil italian.

Într-un alt weekend am montat  bradul în club. După ce l-am terminat, tot cu ajutorul prietenilor - Oana, Tina, Traiana,  Alex, Andrei, Titi - am realizat o ședință foto. Nouă ne place cum a ieșit primul nostru WINE X-MAS TREE. Vouă, cum vi se pare? :)

 

Mai multe imagini: Fabrica, Montajul, Opera

Citit 1752 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Decembrie 2014 18:46

Vorbe despre vin

Cartile mele sunt ca apa, cele ale marilor genii sunt ca vinul. Din fericire toata lumea bea apa.


Publicitate

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate