Duminică 12 Iulie 2020

Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

După ce ultima oară, prin toamna anului 2019, ne-a invitat la o degustare de stele, prietenul Andrei...

Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

Prin decret al guvernului CDViN, clubul nostru a intrat în stare de oeno-urgență. Avem nevoie cu toț...

Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

După o prea îndelungată așteptare, dormitorul și curtea bunicii s-au umplut din nou de prieteni și d...

  • Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

  • Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

  • Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

Joi, 15 Noiembrie 2012 19:41

La Festivalul vinului arădean, împreună cu Quaternion, Gheorghe Falcă şi MRU

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Am rămas dator cu mai multe articole, faţă de CDViN şi faţă de prieteni. Evenimentele s-au succedat însă cu aşa o repeziciune încât nici n-am apucat să-mi trag sufletul, darămite să mai şi scriu despre asta. Mai întâi l-am avut ca invitat în club pe Chester Williams, campionul mondial la rugby, căruia îi place vinul în genere şi, mai nou, vinul românesc în speţă. A doua zi ne-am suit în maşini şi am dat fuga de la Arad la Săcălaz pentru a participa, ca ziarişti, bloggeri şi concurenţi, la Festivalul răchiei. Şi fiindcă nu era de ajuns, în a treia zi ne-am strâns iarăşi pe malul Mureşului pentru un strop de Cabernet Sauvignon 2012 de la Elite şi o cântare a trupei lui Imi, master chef-ul nostru neautorizat, la Festivalul vinului din Arad. În fine, în a patra zi, am avut propriul festival privat de fierbere a răchiei la Ferendia. Când să mai scriu despre toate acestea?

Poate acum. Voi lăsa răchia la urmă şi voi povesti despre vin. Festivalul cu pricina de la Arad a fost mai reuşit decât în alte dăţi, şi nu atât din cauza vinului, fiindcă acesta - şi vorbesc aici de vinul de calitate - a lipsit şi acum. Cu excepţia standului Elite Wine nici nu aveai unde să zăboveşti la un pahar de vin şi de vorbă. Nu, festivalul a fost reuşit mai ales datorită trupelor care au urcat pe scenă, anturajului şi, poate, locului mai inspirat ales - platoul din faţa primăriei. Am dat sâmbătă pe acolo şi am întâlnit o mulţime de cunoscuţi şi de prieteni, pe scenă ori în afara ei. În primul rând i-am întâlnit pe Imi şi trupa Quaternion care au încălzit publicul mai eficient decât vinurile fierte servite la tarabele cu luminiţe din jurul scenei. Apoi am găsit o mulţime de apropiaţi ai CDViN între sutele, dacă nu miile de participanţi la festival. Ne-am intersectat în mulţime şi cu Mihai Răzvan Ungureanu, şi cu primarul Gheorghe Falcă. Primului am reuşit să-i urăm să câştige alegerile, însă celui de-al doilea nu am apucat să-i strângem mâna şi să-i mulţumim pentru tot ce a făcut pentru urbe.
Altfel, a fost frumos. Am băut câteva pahare de Cabernet Sauvignon de la pet servite chiar de la domnul Walter Szikler, am făcut politică cu un domn uşor afumat, am servit sarmale la ceaun şi ne-am îmbrăţişat cu prietenii, bifând cel mai reuşit festival de vin arădean din ultimii ani. În viitor, aşteptăm şi vinul...

 

Citit 5734 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 16:23

Media

Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate