Sâmbătă 21 Octombrie 2017

Câteva ore cu Valeriu Stoica în amfiteatrul bunicii

Odăile bunicii s-au transformat, pentru a treia oară, în amfiteatru,  iar degustătorii neautorizați ...

Pe dealurile Măderatului se află în curs de realizare un proiect vitivinicol și oenoturistic de cinci stele

Pe dealurile Măderatului, mai aproape de sat decât de culmea pe care se află ruinele inconfundabile ...

La taifas cu Herbert și cu șapte vinuri de dincolo și de dincoace de Ocean

De la o vreme, Herbert este performerul absolut al degustărilor din dormitorul bunicii, prin prezenț...

  • Câteva ore cu Valeriu Stoica în amfiteatrul bunicii

  • Pe dealurile Măderatului se află în curs de realizare un proiect vitivinicol și oenoturistic de cinc...

  • La taifas cu Herbert și cu șapte vinuri de dincolo și de dincoace de Ocean

CDViN.ro - CDViN.ro

La numai câteva zile după cheful cu ţigani, ceaţă, tirolezi, croafne şi gulaş care a marcat Marea deschidere a Cramei Castel Vinum şi la câteva luni de la degustarea cu vinuri albe marca Villa Vinèa găzduită de CDViN, ne-am reunit în Clubul Vestik pentru a degusta împreună cu prietenii arădeni alte şase vinuri ale noului producător din valea Târnavei Mici. Directorul de vânzări Marcel Farcaş a sosit cu portbagajul plin de baxuri, aducând la degustare Sauvignon Blanc Premium, Sauvignon Blanc Selection, Diamant Selection, Pinot Noir Premium, Fetească Neagră Selection, Vinea Roşu Premium, toate din 2011.

Publicat în Degustări


Undeva, într-un loc tainic din Munţii Svinecea, două fire de apă răsar dintre stânci. Sunt  izvoarele Rudăricii, Rudărica Mare şi Rudărica Mică. Se vor uni mai la vale, pentru a ajunge, contopite, în singură comună din zonă cu o singură localitate: Eftimie Murgu - sau Rudăria - după vechiul nume -, din Caraș-Severin. Rudărica - în slavonă înseamnă Râul de Fier - i-a fost şi naş de nume satului vechi.

Publicat în Flashtasting

Ultima ieşire în lume, în lumea vinului adică, a vesticilor şi implicit a membrilor CDViN s-a petrecut la Ceptura, la viile şi la Crama SERVE. Povestea ei a fost spusă pe blogul Pivnicer. Poate că ea nu ar fi completă însă dacă nu am adăuga şi episodul numit Bucureşti, Centrul Vechi, petrecut pe parcursul unei după-amieze şi seri de toamnă pe cale să vină, în aşteptarea trenului de întoarcere acasă. Din cauza lui, a lustragiului din gară, a pisicii din vitrină, a clovnului cu baloane, a femeii-statuie, a câinilor rasaţi şi vagabonzi, a firmei-patinatoare, a Atelierului Mecanic, a Hanului lui Manuc, a saxofonistului de la Brown Pub, a oamenilor-pancartă, a artiştilor stradali, a ruinelor şi a vinului băut la Caru' cu Bere, mi s-a întâmplat ceva straniu: m-am îndrăgostit de Bucureşti.

Publicat în Flashtasting

Expertul în gastronomie favorit al Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi, Imi Molnar - un cunoscut jurist, dar şi un talentat muzician, a cărui faimă a depăşit demult urbea de pe Mureş -, a luat, în weekend-ul trecut, drumul Bucureştiului, pentru a participa la preselecţia noului sezon al popularului show de televiziune Master Chef, realizat de liderul de audienţă al posturilor tv, ProTV.

Publicat în Degustări

Cei care cunosc cât de cât frumosul şi cochetul târg al Aradului ştiu bine că o seară cu vinuri S.E.R.V.E. pe muzică live oferită de Nelu Pitic în Clubul Vestik, adică în "dormitorul bunicii", este unul dintre cele mai frumoase lucruri care li se pot întâmpla prin părţile astea de lume.
O dată, fiindcă rareori un vin din gama superioară a producătorului din Dealu Mare a dezamăgit cunoscătorii şi pasionaţii. Apoi, fiindcă sunetul de chitară şi vocea maestrului Pitic, acompaniat adesea de fiul său mai mic, Andrei, au la rândul lor calitatea vinului premium românesc. Pe urmă, fiindcă nu e de colo ca toate acestea să se petreacă sub privirile mulţumite, pătrunzătoare ori ironice ale lui Santana, Steve Vai, Elton John, Rolling Stones şi ale altor vedete şi personalităţi care fac parte din colecţia unică de autografe ce umple pereţii clubului. Şi nu în ultimul rând, fiindcă platourile pregătite de master chef-ul neautorizat al clubului, căruia prietenii îi spun Imi, rivalizează, completează şi eclipsează adesea chiar şi vinurile cele mai alese.

Publicat în Degustări

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese

Pivnicer

Ce poți face într-o singură (bună) zi, dacă ești bănățean ori ardelean, mare iubitor de vin și de călătorii? De exemplu, să vizitezi o cramă din Sălaj, să încerci acolo un Chardonnay de top, iar apoi să pornești către Cluj, pentru a onora o invitație de nerefuzat, care are legătură cu alte vinuri mari.

Arhivă

Cine e online

Avem 45 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

0.png0.png0.png5.png0.png6.png3.png8.png0.png