Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

CDViN.ro - CDViN.ro

De câteva zile, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi îşi are propria imagine, propria reprezentare pe eticheta unei sticle de vin. Prietenii de la Crama Oprişor ne-au făcut o surpriză îmbuteliind anume pentru club un mic număr de sticle conţinând un cupaj roşu premium pe care am avut plăcerea să-l degustăm în iunie, cu prilejul vizitei acolo.

Publicat în Wine News

Sâmbăta trecută, pe întuneric, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi (CDViN) şi-a adjudecat primul său trofeu în cadrul unui sport nobil, care poate ori nu poate să aibă legătură cu vinul: golful. Competiţia s-a numit Cupa Presei şi s-a desfăşurat pe terenul de golf de la Recaş.
Tite Golfresort reprezintă o investiţie cu cinci cifre în euro a unui bănăţean plecat în Germania în urmă cu două decenii. Stomatolog de meserie, Dan Tite a deschis la Augsburg, în 1991, primul său club de golf. După 14 ani,  el inaugura la Recaş primul teren de golf din Banat, amenajat pe 24 de hectare în fosta fermă Comtim din localitate.

Publicat în Flashtasting

Zilele trecute, Clubul Vestik a avut bucuria să-i aibă ca oaspeţi în "dormitorul bunicii" pe doamna Delia Herczeg şi pe domnul Andrei Herczeg. Obişnuitele noastre gazde de fiecare joi de la Enoteca de Savoya au reuşit în sfârşit să ajungă în Arad, pentru un simpatic schimb de experienţă din breasla marilor iubitori de vin. Şi nu au făcut-o oricum, ci într-un splendid şi mignon Mini condus de amfitrioana şi prietena noastră Mariana, care a adus cu sine încă o colegă şi nişte vinuri din Peru.

Publicat în Degustări

Printr-un concurs fericit de împrejurări, doi vestici au avut bucuria să participe la un party hedonist în vârful dealului, numit concret de organizatori Cellar Tales, International WineRoundTable Edition XI, 13-15.07.2012, Via Sandu, Drăgăşani.
Povestea a început, fără prejudecăţi, într-o vineri 13 şi a fost una cât se poate de reuşită, de plăcută şi de instructivă în acelaşi timp. Gazdele, familia Sandu, şi organizatorii, Oliver şi Raluca Bauer, au invitat câţiva prieteni din lumea vinului şi din jurul ei.

Publicat în Wine News

Ultima degustare restrânsă a grupului Vestik a fost una aparte, cu vinuri de Drăgăşani şi, hors concours, cu un Bin 2, un Fumé de la Budureasca şi o Fetească Regală Villa Vinea. Ne-am strâns în doisprezece, cu tot cu aripa maghiară. În plus, am avut-o ca invitată de seamă pe Mariana, amfitrioana noastră de toate joile de la Enoteca de Savoya din Timişoara, care a fost însoţită de o colegă. Imi, bucătarul de geniu, neautorizat, al clubului, a pregătit alături de Pivniceră platourile de rigoare. Acestea s-au asortat perfect cu vinurile de Drăgăşani servite: de la Avincis - Sauvignon Blanc, Crâmpoşie Selecţionată, Fetească Regală şi Muscat Ottonel (sec), toate din 2011; de la Ştirbey - Crâmpoşie Selecţionată 2010, Cuvée Ileana, Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2009 şi Negru de Drăgăşani 2010, dar şi cu celelalte trei vinuri amintite la început, provenind din alte terroir-uri.

Publicat în Degustări
Vineri, 06 Iulie 2012 15:53

Ada-Kaleh, paradisul pierdut

Într-o zi caniculară de iunie, patru "vestici" au debarcat pe insula Şimian cu scopul precis al executării unui flashtasting printre zidurile strămutatei cetăţi Ada-Kaleh. Ca şi în alte cazuri, degustarea în sine a fost una mai degrabă de istorie decât de vin şi tocmai de aceea m-am gândit să povestesc aici câte ceva despre insula dispărută, lăsând reportajul în sine să se deruleze pe blogul Pivnicer.

Publicat în Flashtasting

Vorbe despre vin

        Maggie: But it could be vinegar! I mean, old wine often turns to vinegar.Oliver: Well then, we either have a wonderful glass of wine, or a really expensive salad.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Arhivă

Cine e online

Avem 134 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate