Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

CDViN.ro - CDViN.ro

M-am luat cu altele - pescuit, drumuri la Ferendia, treburi domestice - şi uite că n-am apucat să vă povestesc ultima întâmplare din sânul CDViN. Totul a fost premeditat de Pivniceră, căreia i se mai spune şi Adina, şi de Imi, master chef-ul fără patalama al clubului. Au pus la cale o degustare de Chardonnay şi nu numai, asortată cu câteva bijuterii gastronomice gătite la fiecare acasă şi aduse calde de la cuptor pentru cele 16 persoane privilegiate care au participat la festin.

Publicat în Degustări

Până să merg la Satu Mare şi la Beltiug şi să-l cunosc pe Johann Brutler la el acasă cum stoarce struguri şi trage vin şi grappa din butoaie în pivniţa lui fabuloasă, credeam că Ardealul e mult mai întins decât pare, că nordul e mult mai îndepărtat decât în realitate. Într-un fel, aşa şi era până mai acum câţiva ani, când drumurile erau mereu în reparaţie şi toate poveştile despre Baia Mare şi Satu Mare ajungeau la mine via Silviu, vesticul nostru maramureşean. Auzeam de călătorii de cinci-şase ore, de nămeţi şi drumuri cu gropi, de tot felul de obstacole care te făceau să călătoreşti jumătate de zi până-ntr-acolo. Ardealul de nord şi Maramureşul erau un fel de tărâmuri îndepărtate, ţara pălincii şi a horincii care trebuie să facă mărgele în pahar. Uite că e şi a vinului, din pricina unor entuziaşti, a unor nebuni frumoşi care reînvie tradiţia oenologică a vecinilor din Sătmar.

Publicat în Degustări

Vorbe despre vin

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Arhivă

Cine e online

Avem 152 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate