Duminică 22 Septembrie 2019

Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

Peste șaizeci de membri și simpatizanți ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au venit, din...

În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat...

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

  • Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

  • În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

CDViN.ro - CDViN.ro

Prima degustare organizată de CDViN nu s-a consumat în fieful clubului, la Arad, ci un pic mai încolo, la o aruncătură de băţ dacă o iei pe autostradă, în Timişoara. A fost un excelent motiv să ne adunăm în treizeci şi ceva de prieteni la unul dintre restaurantele noastre preferate, chiar în buricul capitalei Banatului. La Karageorge, localul amicului nostru Mladen Galovici, am mai dat cu destule prilejuri. O dată, când am exersat la separeu o degustare cu vinuri de Budureasca, Oprişor şi Prince Ştirbey, însoţită de o prăjitură Rigó Jancsi elaborată magistral de Pivniceră.

Publicat în Degustări

În ultimul weekend, cei cinci vestici care au fondat asociaţia şi unicul club din lume al unor degustători neautorizaţi s-au întâlnit pentru a nostalgiza după anul care a trecut şi pentru a pune la cale acţiunile anului în curs.

Publicat în Degustări

Nici bine n-am apucat să ştergem urmele lui Moş Crăciun, să strângem resturile de petarde de la sărbătoarea de Revelion şi să reîmpachetăm podoabele bradului anului 2012, că şi trebuie să pregătim "dormitorul bunicii" pentru cele dintâi degustări din noul an. Şi nu sunt puţine, ci chiar patru la număr, programate între mijlocul lui ianuarie şi mijlocul lui februarie 2013.

Publicat în Degustări

Am dat puţin înapoi acele ceasornicului terestru aşa, cu vreo 365 de zile, uitându-mă în urmă la anul care a trecut, contabilizând acţiunile şi patimile şi aventurile oenologice. Şi vă spun sincer că m-am îngrozit! Nu reuşesc să înţeleg cum am reuşit să facem atâtea trăsnăi şi lucruri serioase, ba chiar şi să scriem conştiincios despre fiecare pe un blog şi două site-uri. Şi dacă nu-mi înţelegeţi din start nedumerirea, citiţi cele ce urmează şi apreciaţi singuri.

Publicat în Wine News

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Arhivă

Cine e online

Avem 203 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate