Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

CDViN.ro - CDViN.ro

Prima degustare organizată de CDViN nu s-a consumat în fieful clubului, la Arad, ci un pic mai încolo, la o aruncătură de băţ dacă o iei pe autostradă, în Timişoara. A fost un excelent motiv să ne adunăm în treizeci şi ceva de prieteni la unul dintre restaurantele noastre preferate, chiar în buricul capitalei Banatului. La Karageorge, localul amicului nostru Mladen Galovici, am mai dat cu destule prilejuri. O dată, când am exersat la separeu o degustare cu vinuri de Budureasca, Oprişor şi Prince Ştirbey, însoţită de o prăjitură Rigó Jancsi elaborată magistral de Pivniceră.

Publicat în Degustări

În ultimul weekend, cei cinci vestici care au fondat asociaţia şi unicul club din lume al unor degustători neautorizaţi s-au întâlnit pentru a nostalgiza după anul care a trecut şi pentru a pune la cale acţiunile anului în curs.

Publicat în Degustări

Nici bine n-am apucat să ştergem urmele lui Moş Crăciun, să strângem resturile de petarde de la sărbătoarea de Revelion şi să reîmpachetăm podoabele bradului anului 2012, că şi trebuie să pregătim "dormitorul bunicii" pentru cele dintâi degustări din noul an. Şi nu sunt puţine, ci chiar patru la număr, programate între mijlocul lui ianuarie şi mijlocul lui februarie 2013.

Publicat în Degustări

Am dat puţin înapoi acele ceasornicului terestru aşa, cu vreo 365 de zile, uitându-mă în urmă la anul care a trecut, contabilizând acţiunile şi patimile şi aventurile oenologice. Şi vă spun sincer că m-am îngrozit! Nu reuşesc să înţeleg cum am reuşit să facem atâtea trăsnăi şi lucruri serioase, ba chiar şi să scriem conştiincios despre fiecare pe un blog şi două site-uri. Şi dacă nu-mi înţelegeţi din start nedumerirea, citiţi cele ce urmează şi apreciaţi singuri.

Publicat în Wine News

Vorbe despre vin

Vinul pune în mișcare ceea ce a fost închis și înghețat din om.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Arhivă

Cine e online

Avem 221 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate