Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

CDViN.ro - CDViN.ro

Un grup de aproximativ douăzeci de degustători neautorizaţi din Arad şi Timişoara s-a bucurat de plăcerile unei noi degustări organizate de neobositul Boris al Cramei Oprişor, pe care prietenii din club l-au botezat de acum Borişor. Preţ de câteva ore, dormitorul bunicii s-a umplut de aromele unor Shiraz-uri de top australiene marca Rosemount şi Penfolds, unele notate cu peste 90 de puncte de mari critici şi reviste consacrate.

Publicat în Degustări

În obişnuita seară de vineri, LacertA, producătorul austriac din Dealu Mare care are ca emblemă guşterul casei, s-a întors în dormitorul bunicii cu câteva vinuri frumoase graţie somelierului Bogdan Raul Todor. Clubul a fost arhiplin, ba am fost nevoiţi, cu regret, să refuzăm mai mult de zece cereri de participare la acest eveniment oenologic.

Publicat în Wine News

Una dintre întâlnirile interesante de la VinCE 2014 a fost cea în care ne-am aflat față în față cu cei zece fantastici - renumiții Masters of Wine. Sunt doar 314 profesioniști ai vinului în lume care se pot lăuda cu acest titlu. Printre ei și doamna Elizabeth Gabay, care a devenit Master of Wine cu 16 ani în urmă. Ca mulți alți confrați, s-a stabilit în Franța: din anul 2002 locuiește în sud-estul țării Cocoșului Galic. Scrie despre vin ca free-lancer, fiind expertă în vinurile din Provence, nordul Italiei și Ungaria.

Publicat în Interviurile CDVIN

Într-o seară de vineri, dormitorul bunicii s-a umplut de scriitori, ziarişti şi artişti plastici, de oameni de cultură de tot felul, ba şi de copii cu ochii la autografele de pe pereţi. Pricina, pretextul nu a fost altul decât acela al unei întâlniri între mai vechi sau mai noi prieteni, în jurul unui pahar de vin şi al unei anume nostalgii culturale. De data aceasta, timişorenii au fost mai numeroşi decât arădenii, iar neiniţiaţii în ale vinului mai mulţi decât connaiseurii neautorizaţi, dar cui să-i mai pese de asemenea amănunte...

Publicat în Degustări

După cursul "10 MW, 10 Vintages, 10 Wines", după masa în Liszt tér şi după o după-amiază petrecută la standurile VinCE, ne-am pregătit, în patru, de incitantul Tokaj Dinner la care fusesem invitaţi de organizatoarea festivalului. Prin grija unei amabile MW, un taxi galben ne-a preluat dinparcarea Corinthia Grand Hotel şi ne-a plimbat, pe străzile Budapestei către malul Dunării, la restaurantul Kiosk.

Publicat în Degustări

Patru membri fondatori ai Asociaţiei Vestik, primul ONG din România care şi-a propus promovarea vinului românesc, au avut şansa şi bucuria şi plăcerea de a fi invitaţi la ultima ediţie a festivalului VinCE de la Budapesta, în fapt un prestigios summit central-european al vinului. Graţie acestei invitaţii, toate uşile VinCE ne-au fost deschise în mod gratuit, ba pe deasupra am şi fost poftiţi, alături de wine masters-ii şi alte VIP-uri prezente, la un nemaipomenit Tokaj Dinner organizat la restaurantul Kiosk de pe malul Dunării.

Publicat în Degustări

O ştire transmisă recent pe un post de televiziune naţional titra, plină de fascinaţie balcanică, descoperirea epocală că românii din vestul ţării sunt mult mai aproape de Budapesta decât de Bucureşti, chipurile fiindcă lucrările la autostrada maghiară şi la cea românească se vor finaliza anul acesta. Dincolo de comicul perspectivei, vestea proastă pentru românii de dincolo de Carpaţi, şi mai ales pentru cei aflaţi mult prea dincolo de Carpaţi, este că pe ardeleni şi bănăţeni îi apropie de Budapesta, adică de civilizaţie, mult mai multe lucruri decât autostrada ori geografia. Istoria, de pildă. Afinităţile. Caracterul. Bunul simţ. Seriozitatea. Şi aspiraţiile.

Publicat în Wine News

Vorbe despre vin

Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce în ce mai buni, fie se transforma în oțet.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Arhivă

Cine e online

Avem 210 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate