Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

CDViN.ro - CDViN.ro

A treia etapă a călătoriei prin ţara noastră plină de contraste a avut gust de ploaie, de Merlot şi de curcubete. Am părăsit Braşovul coborând în Vechiul Regat pe un drum spectaculos care traversează unul dintre cele mai frumoase judeţe ale României, Buzăul. Găsisem acolo o pensiune relativ îndepărtată de următoarele noastre destinaţii precise, vulcanii noroioşi şi Cramele Rotenberg din Dealu Mare.

Publicat în Degustări

Ne-am luat rămas bun de la păpuşile Vilei Rizzo într-o dimineaţă ceţoasă, părăsind Poiana Braşov pentru o excursie urbană la poalele Tâmpei şi chiar pe Tâmpa. Ceilalţi găsiseră de cuviinţă să viziteze cetatea Râşnovului şi Branul, în cea mai aglomerată zi cu putinţă, cea de Sfânta Mărie, când tot bucureşteanul dă buzna prin părţile astea.

Publicat în Flashtasting

Doisprezece vestici şi vreo opt baxuri de vin s-au aflat vreme de opt zile în voiaj de plăcere prin România. Am explorat împreună Transilvania, Buzăul, Brăila, Delta şi două crame din Dealu Mare, fotografiind, bând vin, jucând Turnul instabil şi devorând meniuri bogate. Vinul s-a împuţinat până la dispariţie, fiind nevoie să ne aprovizionăm cu alte baxuri de la Viile Metamorfosis, Cramele Rotenberg şi LacertA, cardurile de memorie s-au umplut de filme şi fotografii, iar memoria afectivă a înregistrat toate senzaţiile acestei mici aventuri de august prin România.

Publicat în Wine News
Miercuri, 13 August 2014 00:00

Degustare în cincizeci, pe Arca de weekend

Poate vă mai amintiţi, cei care sunteţi cititori fideli ai blogului Pivnicer, despre aventura membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi într-un colţ de rai aflat la doi paşi de Arad. La doar o lună de la îmbarcarea noastră pe această subtilă arcă a lui Noe, am decis să revenim în locul unde animale de pe cinci continente sălăşluiesc într-o armonie deplină, tolerându-i pe bipezii care suntem, chiar dacă le inoportunăm, invariabil, când le e păşunea mai verde.

Publicat în Flashtasting

Încă de acum doi ani ne propusesem să­-i invităm în clubul nostru din Arad pe doi dintre scriitorii reprezentativi din Banat, Viorel Marineasa şi Daniel Vighi. Pe domnul Marineasa – cu care am avut plăcerea să fim colegi de redacţie cu vreo două decenii în urmă, pe când păstorea suplimentul literar al Realităţii bănăţene­ – îl avusesem deja oaspete în februarie, într-­o seară timişoreană de neuitat, cu ziarişti şi scriitori deghizaţi în degustători, şi ne-­am promis reciproc că ne vom reîntâlni în formula completă de îndată ce vor începe promovarea celor mai recente cărţi ieşite din tipografie.

Publicat în Degustări

Să vă spun cum a fost. Într-o bună zi ne-am apucat să ghicim culoarea, soiul şi chiar creatorul vinurilor cu ajutorul unor superbe pahare negre. E distractiv dar şi umilitor un asemenea exerciţiu pentru cineva care se crede connaisseur, ba şi pentru cineva mai modest care abia dacă aspiră la o asemenea onorantă condiţie.

Publicat în Degustări

Vorbe despre vin

        Maggie: But it could be vinegar! I mean, old wine often turns to vinegar.Oliver: Well then, we either have a wonderful glass of wine, or a really expensive salad.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Arhivă

Cine e online

Avem 156 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate