Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

CDViN.ro - CDViN.ro

GoodWine 2015 a însemnat, pentru membrii Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, prima prezență la un festival de profil din postura de expozanți. Invitați de directorul general al festivalului, Andrei Iva, la inițiativa domnului Dan Săvulescu, am mutat, la București, o parte din expoziția Podgoria Artelor, organizată, în septembrie, la Arad. Nu mai puțin de șapte membri și simpatizanți ai clubului au organizat un stand inedit la GoodWine. Am prezentat vizitatorilor, timp de două zile, fotografiile tematice ale Pivnicerului, picturile realizate de Carmen exclusiv cu Negru de Drăgășani, măsuțele de picnic construite de Zoli, corpurile de iluminat din sticle de vin ale Adrianei și chitara din dopuri de plută. Au fost două zile intense, de reîntâlniri cu prieteni vechi din lumea vinului, cu degustări și cu multe planuri. Am avut bucuria să fim vizitați la standul nostru de familiile Irinel și Valeriu Stoica,  Ileana și Jacob Kripp, Raluca și Oliver Bauer, de Angela Prado și Ghislain Moritz, de Luminița Tzakis, de familia Vlădoi, de reprezentanți ai standului Moldovei, de George Wine și de mulți, mulți alții. A fost o etapă importantă pentru expoziția noastră itinerantă, ce va răspunde, anul viitor, unor invitații din Timișoara și Drăgășani. Și, de ce nu, ne vom întoarce și la edițiile viitoare ale GoodWine, dacă vom fi invitați din nou.

Publicat în Wine News

În urmă cu un an, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați organiza, în Arad, primele evenimente oenogastronomice de sorginte asiatică. Făceam, astfel, cunoștință cu gastronomia thailandeză, japoneză și vietnameză. De fiecare dată, maeștrii de ceremonii au fost Giuliano Scanavino, și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez de la firma Zintra Thai Spa. Tot ei au fost cei care ne-au propus să începem aventura gastronomică a acestei toamne cu o seară pan-asiatică. Pentru neinițiați - o cină pan-asiatică este un eveniment gastronomic cu specialități culinare asiatice din mai multe țări. De această dată am ales specialități din Vietnam, Thailanda, China și Japonia.

Publicat în Știri

Prince Știrbey se întoarce în dormitorul bunicii cu o degustare de excepție. Șase vinuri de colecție, adică tot atâtea comori ale acestei crame princiare, au fost prezentate unui anturaj numeros de prietenii Raluca și Oliver Bauer. De platouri s-a îngrijit Tina, de muzică Andrei, de clipă – noi toți. Cu ajutorul acestor ingrediente esențiale, ultima seară de joi a devenit una memorabilă.

Publicat în Wine News

Vorbe despre vin

Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce în ce mai buni, fie se transforma în oțet.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Arhivă

Cine e online

Avem 194 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate