Miercuri 24 Aprilie 2019

Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

După doi ani, Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria, se întoarce în odăile bunicii pentru a prezen...

Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

În două dintre cele cinci zile de desfășurare, Conferințele Dilema Veche s-au încheiat în odăile bun...

Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

Câte Pinot Noir-uri 2006 încă în viață, cu preț accesibil și ușor de găsit cunoașteți? De câte Caber...

  • Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

  • Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

  • Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

CDViN.ro - CDViN.ro

Opt vinuri din cinci țări ale lumii, alături de câteva preparate după rețete internaționale, au putut fi savurate de-a lungul ultimului eveniment organizat în dormitorul bunicii. A fost o noapte liniștită și tandră, cum vor fi fost de fapt și nopțile Aradului în club, care au urmat celor unsprezece Zile ale Aradului, o sărbătoare a noastră, alternativă, ca refugiu la zgomotele exterioare.

Publicat în Wine News

După câțiva ani, Villa Vinèa revine în odăile bunicii cu vinurile sale superbe. Am încercat nu mai puțin de șapte etichete create cu know-how sudtirolez pe terroir transilvan, de doi oenologi de top. Noua echipă care promovează vinurile acestei crame a fost primită cu entuziasm în clubul lui Lucky Motanul, însăși mascota supunându-se unei îndelungi și hedonice ședințe foto, alături de oameni și vinuri.

Publicat în Wine News

Pe caniculă, am ales să petrecem o seară de august în compania unor vinuri nu foarte liniștite, din categoria perlant, petiant și spumant. De mâncărurile care au însoțit vinurile s-a ocupat Pivnicera, unele ingrediente provenind de la sute de kilometri depărtare, din Austria. Cât despre vinuri, ele au fost produse în România, Republica Moldova și Portugalia.

Publicat în Degustări

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese


Publicitate

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Arhivă

Cine e online

Avem 103 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate