Marți 16 Iulie 2019

Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

Prietenul Răzvan Demian, somelier care promovează mai multe crame de la noi și de pretutindeni, ne a...

Primul oenolog sudamerican în club! O seară cu argentinianul Mauricio Lorca

O degustare pe care am proiectat-o cu mai bine de doi ani în urmă a devenit posibilă, iată, de abia ...

Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

În ultimii opt ani, pentru entuziaștii degustători neautorizați din dormitorul bunicii, celebrarea R...

  • Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

  • Primul oenolog sudamerican în club! O seară cu argentinianul Mauricio Lorca

  • Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

CDViN.ro - CDViN.ro

O parte dintre membrii Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au participat, miercuri, 21 martie, la Timișoara, în premieră, la, îndrăznim să spunem, cel mai mare festin  din epoca modernă a gastronomiei. Un eveniment mondial din seria ospețelor epicuriene, ce reia o tradiție veche de mai bine de un secol. Auguste Escoffier a iniţiat, în 1912, "Dineurile lui Epicur" - un eveniment cu acelaşi meniu, desfășurat în aceeaşi zi, în mai multe oraşe din lume, pentru un mare număr de invitaţi.

Publicat în Știri

Bisol Prosecco Bel Star Brut , Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème. Cu aceste vinuri promovate de prietenii de la Crush am reușit să alungăm iarna de martie pentru toți iubitorii de vin neautorizați care au fost prezenți într-o seară de joi în odăile bunicii.

Publicat în Degustări

Recunosc: până cu câteva zile în urmă, habar n-aveam că un singur bob de cafea poate să degaje peste 1.000 (o mie!) de arome, în funcție de tratamentul la care e supus înainte de a fi măcinat și apoi savurat dintr-o ceașcă, sub forma unui espresso. Noroc că am aflat asta, și multe alte chestii nemaipomenit de interesante, la prima degustare de cafea - COFFEE CUPPING, cum este cunoscută,  pe plan internațional, această experiență senzorială - organizată în istoria de șase ani a clubului nostru. O degustare de trei cafele espresso, simbolul Made in Italy, ghidată, cum altfel, de un italian get-beget, originar din Puglia.

Publicat în Știri

Cincizeci și unu de persoane – participanți, organizatori, promotori - au fost implicate în realizarea ultimului eveniment din fieful bunicii, mult așteptata degustare de vinuri Antinori. Cum cele 33 de scaune și de locuri din club au fost insuficiente, am deschis larg ușile din underground pentru ca toți doritorii să poată savura vinurile uneia dintre cele mai vechi afaceri neîntrerupte din lume.

Publicat în Wine News

Noile vinuri de la Viile Metamorfosis sunt absolut încântătoare. A dovedit-o degustarea de joi, pusă la cale în dormitorul bunicii de promotorul Alfred Binder și de noi înșine. Căutati și savurați așadar, oriunde vă vor duce drumurile oenofile, Cabernet Sauvignon Cantus Primus 2013, Pinot Noir și Negru de Drăgășani Via Marchizului 2016!

Publicat în Degustări

Vorbe despre vin

It’s a bold wine with a hint of sophistication and lacking in pretension.  Actually, I was just talking about myself


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Arhivă

Cine e online

Avem 196 vizitatori și nici un membru online

Caută

Urmărește-ne

Publicitate