Miercuri 26 Iunie 2019

Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

În ultimii opt ani, pentru entuziaștii degustători neautorizați din dormitorul bunicii, celebrarea R...

Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

Evenimentul gourmet al anului, în Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, s-a petrecut duminică, ...

Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Un bun prieten a susținut recent o degustare de cinci stele în dormitorul lui Nagymama. Schmak Andrá...

  • Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

  • Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

  • Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Duminică, 06 Septembrie 2015 20:05

VINARTE participă la PODGORIA ARTELOR.

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unul dintre sponsorii expoziției PODGORIA ARTELOR, pe care o vom organiza marți, 8 septembrie, în Arad, este VINARTE, ce ne va propune spre degustare Tămâioasă Românească, Rosé și Nedee.

Din entuziasmul unui grup de investitori români, francezi şi italieni, pasionaţi de viticultură şi încrezători în extraordinarul potenţial al viilor româneşti este semnat, în anul 1998, actul de naştere al companiei.

 

Cum era şi firesc, alegerea centrelor de producţie a fost rezultatul unor atente studii efectuate de specialiştii societaţii care au reuşit să identifice în scurt timp, în trei renumite zone viticole, terenurile apte să producă vinuri de excelenţă. Aşa au fost achiziţionate 3 domenii viticole (un total de aproape 344 de hectare de vie), structura productivă a societăţii, respectiv Villa Zorilor - Dealu Mare, Bolovanu - Sâmbureşti şi Stârmina - Mehedinţi. Fiecare având propria ”personalitate” modelată de condiţiile diferite de sol şi climă.

În locul viilor hibride, bolnave, epuizate moştenite de la vechile ferme de stat, au fost plantate soiuri noi, nobile, importate din Franţa. Centrele de vinificare au cunoscut şi ele un rapid proces de modernizare cisternele de inox cu temperatura controlată, presele, filtrele, baricurile înlocuind vechile cisterne din beton, budanele şi butoaiele aflate într-o avansată stare de degradare.

Ceea ce a dat însă o dimensiune diferită întregului efort investiţional, transformând compania dintr-un simplu producător de vinuri într-un deschizător de drumuri şi, de ce nu, într-un model al calităţii, a fost alegerea oamenilor. A celor care trebuiau să înţeleagă, să interpreteze şi să dea viaţa potentialului viilor. Aşa au ajuns la VINARTE specialişti străini, nume deja foarte cunoscute în lume, care, împreună cu tehnicienii români, tineri ieşiti de pe băncile facultăţii de horticultură, au adus un plus de personalitate şi un nou impuls în crearea şi aplicarea noilor tehnologii în lucrările agricole şi în vinificaţie.

Rezultatele au răsplătit aproape imediat pasiunea şi perseverenţa cu care s-a lucrat din prima clipă. Dupa 4 ani, primele noastre vinuri semnate: “Prince Matei”, “Prince Mircea” şi “Soare” au creat o adevărată “revoluţie” pe piaţa românească şi străină, obţinând recunoaşterea internaţională prin numeroasele medalii şi distincţii la prestigioase concursuri internaţionale.

Încrederea în potenţialul viticulturii românesti, fascinaţia unei tradiţii care pe aceste meleaguri datează din antichitate, dorinţa de a restabili prestigiul vinului românesc în lume sunt doar trei din motivele care i-au convins pe fondatori să dea un nume ambiţiei de a produce un vin de excepţie. Aşa s-a născut VINARTE.

Citit 980 ori Ultima modificare Duminică, 06 Septembrie 2015 20:20

Vorbe despre vin

Bea vin și vei dormi bine. Dormi și nu vei păcătui. Evită păcatul, și vei fi mântuit. Prin urmare, bea vin și  vei fi mântuit.


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Publicitate