Luni 24 Iunie 2019

Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

În ultimii opt ani, pentru entuziaștii degustători neautorizați din dormitorul bunicii, celebrarea R...

Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

Evenimentul gourmet al anului, în Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, s-a petrecut duminică, ...

Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Un bun prieten a susținut recent o degustare de cinci stele în dormitorul lui Nagymama. Schmak Andrá...

  • Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

  • Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

  • Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Duminică, 06 Septembrie 2015 20:52

Crama AVINCIS participă la PODGORIA ARTELOR

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unul dintre sponsorii expoziției PODGORIA ARTELOR, pe care o vom organiza marți, 8 septembrie, în Arad, este Crama AVINCIS, proprietate a familiei Valeriu și Cristiana Stoica. AVINCIS va oferi spre degustare oaspeților expoziției Negru de Drăgăşani 2012 și Cuvée Petit 2012.

 

De la primă privire, aşezarea Vilei Dobruşa, unde sunt produse vinurile Avincis, se înfăţişează ca o colină binecuvântată de Dumnezeu.

Această vie potrivită ca mărime (30 de ha plantate) ocupă practic tot dealul, precum şi coastele sale care coboară în pantă dulce spre văi. Expunerea la soare este excepţională, platoul absoarbe primele raze de soare ale zilei şi le păstrează pe ultimele.

Precipitaţiile anuale ating o medie de 580 mm, comparabil cu cele din marile podgorii din Champagne, Castilia, Chile şi Napa Valley.

Solul e compus din argile fine, cu urme de calcar mai pronunţate pe coastele dealului. Viţa de vie îşi poate întinde astfel rădăcinile la o adâncime de peste 10 metri, pentru a atinge pânza freatică. Ea se pretează perfect la structura şi la compoziţia solului din argile fine, care posedă capacitatea deosebită de a păstra potenţialul aromatic al strugurilor, în special din soiul Sauvignon Blanc, chiar şi în perioadele cele mai secetoase.

Citit 1296 ori Ultima modificare Duminică, 06 Septembrie 2015 20:54

Vorbe despre vin

Un dezavantaj al vinului este că face omul să încurce cuvintele cu gândurile


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Publicitate