Miercuri 24 Aprilie 2019

Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

După doi ani, Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria, se întoarce în odăile bunicii pentru a prezen...

Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

În două dintre cele cinci zile de desfășurare, Conferințele Dilema Veche s-au încheiat în odăile bun...

Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

Câte Pinot Noir-uri 2006 încă în viață, cu preț accesibil și ușor de găsit cunoașteți? De câte Caber...

  • Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

  • Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

  • Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

Miercuri, 19 Septembrie 2018 17:50

WE LOVE PASTA & WINE! Gianluca Testa a deschis sezonul de toamnă cu o seară italiană

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Noul grup dedicat pastelor și deopotrivă vinurilor, WE PASTA & WINE, inițiat pe Facebook de Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, le-a dat idei mai multor reprezentanți ai cramelor - și nu numai acestora! -, astfel că, în ultimul timp, am primit mai multe propuneri de a organiza evenimente tematice.

După ce, în iulie, am organizat o seară cu paste și cu vinuri de la Crama Antinori, la încerput de septembrie am avut privilegiul de a ne întâlni, la Arad, cu un prieten italian pasionat de gastronomie. Gianluca Testa, stabilit în urmă cu mai bine de două decenii la Timișoara, este un nume cunoscut în România mai ales în producția de electrice și electronice. Signor Testa a lucrat pentru firme grele din industrie: Sipa, Solectron, Zoppas, Delphi Packard, iar acum deține propria sa companie. Gianluca Testa are o legătură puternică cu Timișoara, renovarea uneia dintre cele mai reprezentative clădiri din capitala Banatului, Casa Brück, din Piața Unirii, fiind realizată - și în parte finanțată - de acesta.

Deși gătitul este doar un hobby pentru el - am zice ca pentru orice italian care se respectă! -, Gianluca a fost invitat la evenimente gastronomice importante defășurate în zonă, iar acum ne-am bucurat că am reușit să îl aducem și în clubul nostru.

Am deschis astfel sesiunea de toamnă a întâlnirilor noastre hedoniste joi, 6 septembrie, cu un nou eveniment din seria WE PASTA & WINE!  

Signor Testa a gătit ireproșabil, în manieră proprie, la Arad, trei feluri: paste umplute cu sushi de creveți, paste Giardiniera cu ardei, tomate și anchoa și paste cu ton.

Și pentru că pastele merg bine cu vinurile preferate, am ales pentru seara italiană cinci asemenea vinuri. Degustarea a debutat cu Masottina Prosecco Treviso Brut Spumante, pentru ca apoi să avem în pahare un vin alsacian trimis de prietenul nostru francez, oenologul Ghislain Moritz: Riesling 2016, de la noua sa cramă Maison Moritz Prado. Au urmat Chardonnay Tormaresca 2017, Rose 2017 de la AVINCIS, iar la final am degustat Peppoli 2015 de la Crama Peppoli Antinori.

După cele trei feluri de paste gătite impecabil de signor Testa, Adina ne-a oferit un deja clasic desert în stil austro-ungar.
Seara s-a încheiat cu o surpiză: tortul oferit de Claudiu, membru apropiat al grupului nostru, care a dorit să-și sărbătorească ziua de naștere și alături de prietenii săi degustători.

Pentru amatorii de paste care nu au putut participa la această primă întâlnire a toamnei avem numai vești bune: încă trei reprezentanți ai unor crame vor asocia, în viitorul apropiat, pastele gătite chiar de ei cu vinurile cramelor pe care le reprezintă, în tot atâtea evenimente pe carte le vom organiza, în viitorul apropiat, în clubul nostru.

Citit 650 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2018 18:00

Vorbe despre vin

The grape is the only fruit that God gave the sense to know what it was made for.


Publicitate

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate