Miercuri 22 Ianuarie 2020

O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

Nu știu cum se face că, în cei zece ani de existență a Asociației Vestik și în cei opt ani de când f...

Degustare de șapte vinuri latine, de lume veche ori nouă, oficiată de Herbert

Penultima degustare a anului 2019 a fost oficiată, în templul oenologic al bunicii, de Herr Herbert ...

O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

În cei aproape opt ani de existență a clubului nostru de degustători neautorizați, nu ni s-a ivit oc...

  • O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

  • Degustare de șapte vinuri latine, de lume veche ori nouă, oficiată de Herbert

  • O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

Joi, 01 Noiembrie 2018 13:58

Ziua Mondială a Pastelor, sărbătorită all'italiano

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Seria de degustări de vin combinate cu mai multe feluri de paste gătite ca la mama și la tata lor acasă, în Italia, a continuat și în weekend-ul trecut, în sălile de degustare ale clubului nostru. De data asta am marcat chiar sărbătoarea supremă - Ziua Mondială a Pastelor. Protagoniștii au fost doi reprezentanți ai Italiei, oenologul Emanuele Reolon și soția sa, Giulia Samantha Schiavo.


Din 1998, Ziua Mondială a Pastelor a fost sărbătorită, în fiecare an, la 25 octombrie. Și nu doar în Italia, ci în întreaga lume, prin  inițiative de promovare și evenimente desfășurate simultan. Sărbătoarea din 2018 marchează, deci, a 20-a aniversare a Zilei Mondiale a Pastei.

Evenimentul este organizat, pe plan mondial, de IPO (International Pasta Organisation). Prima Zi Mondială a Pastelors-a desfășurat la Napoli, în 1998. De atunci, acest eveniment a fost marcat în fiecare an, fiind mutat în Genova (1999), Roma (2000, 2001 și 2002), revenind apoi la Napoli (2003), după care a ajuns la New York (2004 și 2009), Barcelona (2005 și 2007), Istanbul (2008 și 2013),  Rio de Janeiro (2010), Roma (2011), Ciudad de Mexico (2012) și Buenos Aires. În 2015, Ziua Mondială a Pastelor a fost organizată la Milano, în premieră, de-a lungul a trei zile (25-27 octombrie), la EXPO 2015. În 2016 a fost rândul Moscovei să găzduiască Ziua Mondială a Pastelor, iar São Paulo a găzduit evenimentul în 2017.

Pentru sărbătoarea noastră, Giulia și Manu au ales trei feluri de paste, gătite riguros după rețetele italienești.

Pentru că Halloween-ul era aproape, dovleacul era imperios, așa că am început cu Gnocchi di zucca. Am continuat cu Lasagne al forno și am încheiat cu o porție de Penne all’amatriciana, toate fiind gătite impecabil de cuplul italian.

Pentru că suntem, totuși, un club al degustătorilor de vin, de la acest festin nu puteau lipsi chiar licorile pentru care această comunitate există. În deschidere, am degustat Friza de la Carastelec, iar mai apoi am avut în pahare două vinuri de la MaxiMarc: Pinot Noir 2017 și Merlot 2016. Am încheiat seara apoteotic, asociind spumantul recent lansat pe piața franceză și autohtonă de oenologul Ghislain Moritz cu un tiramisu delicios făcut de Adina, după rețeta chef-ului Adi Hădean.

Până la următoarea nostră întâlnire cu pastele, vă invităm să intrați pe pagina noastră de Facebook tematică, WE LOVE PASTA AND WINE, să postați rețetele preferate și, de ce nu, să veniți cu idei noi pentru următoarele noastre seri gastronomice. Pasta la vista!

Citit 599 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2018 12:23

Vorbe despre vin

It’s a bold wine with a hint of sophistication and lacking in pretension.  Actually, I was just talking about myself


Publicitate

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate