Luni 25 Mai 2020

Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

În mod absolut întâmplător, am făcut o pasiune pentru vinurile unei crame boutique din Dealu Mare, p...

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

  • Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Vineri, 13 Septembrie 2019 22:46

Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste șaizeci de membri și simpatizanți ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au venit, din Timișoara și Arad, în prima sâmbătă a lunii septembrie, la întâlnirea noastră anuală de pe domeniul familiei Mohaci, din apropierea localității Sâmbăteni. Cum primul eveniment pe care l-am organizat, pe cele nouă hectare populate, de-a lungul timpului, de animale originare din toată lumea, s-a petrecut cu șase ani în urmă, putem spune că este deja o tradiție marca CDViN.

Într-un fel, pe noi, cei care suntem născuți în secolul, ba chiar în mileniul trecut, locul ne face să ne amintim de vremea când era la modă un joc numit Animale din continente. Doar că, în ZooLand-ul familiei Mohaci chiar simți în ceafă respirația lamelor peruviene, zimbrii se joacă cu trunchiuri de zeci de kilograme ca și cum ar fi bețe de chibrit, oile cameruneze dau alarma dacă te apropii de teritoriul lor, ciutele și cerbii s-au obișnuit cu bipezii care le dau târcoale cu paharele pline, iar în familia de ponei a apărut un căluț nou. Am avut șansa să avem parte de o zi nu foarte călduroasă, așa încât am explorat, fiecare în parte sau în grupuri mici, teritoriul patrupedelor, în timp ce bucătarii au ațâțat focul și s-au împărțit în două tabere.

De abia întors din China, chef Alex a contribuit, ca de fiecare dată, la festin, gătind o tocană de mangaliță la ceaun cu garnitură de garnitură de cușcuș, dar și o salată specială pentru comunitatea vegană a clubului. În cealaltă parte, la nou construita Grotă a Lupilor,echipa de bucătari a gătit mangalița la tigaie mare, pe o sobă din cărămidă construită recent, în stil norvegian.

Am mai avut parte de covrigei de casă, de brânză și roșii de la producători din zonă, asortate cu jumări de mangaliță proaspete cu sare.

Din portofoliul clubului, am degustat 14 etichete de vin, pe care fiecare invitat le-a asociat cu felurile gastronomice preferate. La desert, baclavalele turcului Memet, din Timișoara, au făcut, și în acest an, furori.

Seara s-a încheiat cu clasicul foc de tabără, după stingerea căruia am transformat pavilionul central într-o discotecă în toată regula, cu orgă de lumini și muzică din alte vremuri. În concluzie, din nou a fost bine, chiar foarte bine, motiv pentru care ne propunem să ne reîntâlnim, în premieră, în jurul ceaunului aburind, după prima zăpadă. Ce ziceți?

 

Vezi video Focul de tabără

Citit 719 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 18:50

Media

Publicitate

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Caută

Publicitate