Luni 23 Aprilie 2018

Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

În 12 aprilie am trăit o dublă sărbătoare în dormitorul bunicii. Prietenul nostru vânător de vinuri ...

VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

În acest an, la a cinsprezecea ediție, VINVEST s-a desfăşurat sub motto-ul „Identitatea vinului româ...

Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Atât Dan Bundur, cât și vinurile de la Tohani România s-au aflat pentru a doua oară în dormitorul bu...

  • Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

  • VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

  • Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Luni, 08 Aprilie 2013 16:59

O degustare-festin cu cinci vinuri şi invitaţi de pretutindeni

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

M-am luat cu GoodWine, festival al cărui cronicar voluntar şi neoficial sunt de câţiva ani, şi nu am avut vreme să vă povestesc despre ultimele degustări din dormitorul bunicii. Săptămâna trecută au fost două, un eveniment privat cu cinci vinuri oferite spre testare şi un blind de cinci cupaje premium din portofoliul Vestik.

Joi, clubul s-a umplut cu vreo patruzeci de oameni, cei mai mulţi aflaţi pentru prima oară în clubul nostru, care au avut parte în total de cincisprezece vinuri, de un gulaş de vânat şi de două tăvi de Lemon Drizzly Cake, prăjitură gătită de Pivniceră. De data aceasta a fost o degustare-festin, de vreme ce vinurile albe şi rosé din deschidere le-am însoţit cu platouri cu pâine, brânzeturi şi alte ingrediente specifice, iar la cele roşii am avut grijă să servim mâncarea de vânat. La urmă, la desert, o Tămâioasă în sec a fost companionul perfect pentru prăjitura din Cartea regală de bucate.

Somelier neautorizat a fost mezinul Mihai, aflat între două plecări în Mexic şi Germania, care a avut grijă să anime atmosfera cu poveştile sale despre club, despre crame şi despre vinurile servite.

Am ales să începem degustarea cu o Fetească Regală 2011 de la Villa Vinea, prilej pentru Mihai să amintească de Crama Castel Vinum, de marea inaugurare din toamnă şi de Herr Heiner Oberrauch, patronul pitoresc care ne-a cântat atunci la acordeon şi ne-a servit la rându-i un gulaş vânătoresc. Când atmosfera începuse să se încălzească, am deschis Rosé-ul din 2012 Vinul Cavalerului de la SERVE, preferatul clubului. Aici invitaţii au aflat amănunte despre crama din Ceptura, despre regretatul conte Guy Tyrel de Poix şi despre vinurile elaborate astăzi de Aurel Rotărescu. Nedeea 2011, febleţea noastră de la Vinarte, a fost al treilea vin servit şi toată lumea a fost de acord că acest cupaj a însoţit perfect gulaşul bine condimentat. Mihai a spus totul despre primul asamblaj de soiuri pur româneşti şi despre compania condusă de Sergio Faleschini. Apoi ne-am gândit să destupăm un Cabernet Sauvignon 2011 de la Crama Avincis, vin care face carieră în Clubul Vestik, având deja consumatorii săi pasionali şi permanenţi. Mezinul Vestik a povestit despre cea mai frumoasă cramă construită de români în ţara lor şi despre oenologul francez Ghislain Moritz care vinifică pe franţuzeşte roadele viilor de pe Dealul Dobruşa din Drăgăşani. De servirea gulaşului la masă s-a ocupat magistral doctorul veterinar Silviu Radu, master chef, somelier şi ospătar în timpul liber, în curtea casei sale situate undeva pe colinele Cruceniului, dar şi în alte curţi din Arad şi de pretutindeni.

La desert ni s-a părut mai mult decât firesc să asortăm o Tămâioasă Românească 2012 de la Prince Ştirbey, un alt vin cu mare trecere la membrii clubului. Şi aici Mihai a avut destule de povestit despre familia princiară căreia i-a fost retrocedată moşia de pe dealurile Drăgăşaniului confiscată de comunişti şi despre oenologul german Oliver Bauer, ale cărui vinuri nu apucă să stea prea mult pe rafturile Clubului Vestik.

O tombolă finală s-a încheiat cu o frumoasă coincidenţă: un oaspete din Drăgăşani a câştigat un vin minunat de Drăgăşani graţie unui anume dop hors concours, cu omuleţ pe el, plasat ghiduş în urna-frapieră între alte zeci de dopuri de membrul CDViN responsabil cu jocurile şi cu joaca în cadrul evenimentelor din dormitorul bunicii.

 

Citit 3957 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2013 17:19

Vorbe despre vin

Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!