Marți 19 Martie 2019

Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

Într-o seară de sfârșit de februarie, ne-am întors în timp cu ajutorul vinurilor, de-a lungul ultimi...

Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

Al treilea eveniment oficial al anului desfășurat în clubul nostru de degustători de vin absolut nea...

Aniversare specială cu Ionu, Moutai, Syrah și Suiram

Cum orice întâlnire, cum orice degustare poate deveni o călătorie, de ziua lui Ionu ne-am călătorit ...

  • Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

  • Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

  • Aniversare specială cu Ionu, Moutai, Syrah și Suiram

Joi, 17 Aprilie 2014 18:45

Ziua Paulei, plină de Smerenie şi Etichetă. Roşie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După Titi, Paula, una dintre cele mai fidele membre CDViN, a dorit să-şi sărbătorească ziua de naştere în club. Chiar dacă am ajuns să scriu despre asta abia acum, a fost un prilej de bucurie pentru toţi; o dată, fiindcă Paula are o familie frumoasă şi numeroasă cu care ne-a făcut plăcere să relaţionăm; apoi, fiindcă Paula, asemenea lui Titi, e o degustătoare suficient de experimentată încât să-şi aleagă singură vinurile aniversare.

Şi ce vinuri a ales! Gewürztraminer 2011 Villa Vinèa, Pinot Noir 2011 Avincis, Cabernet Sauvignon Eticheta Roşie 2011 Crama Oprişor, Smerenie 2011 de la aceeaşi cramă, Tămâioasă Românească de la Prince Ştirbey.

Dormitorul bunicii s-a umplut de mai multe generaţii de oameni buni, de copii care s-au jucat până în noapte înlăuntrul fericirii lor nemărginite, de mămici şi tătici grijulii, de prieteni şi cunoştinţe comune, de destui iubitori de vin din anturajul clubului. Barul şi una dintre mese au fost copleşite de nenumărate buchete de flori mirosind, aidoma vinurilor mari, a toate paradisele terestre.
Am ascultat o muzică interbelică, am servit nişte platouri alese minunat după gustul Paulei, am avut parte de mousse au chocolat pregătit de soţia noastră şi foarte potrivit în compania Cabernet Sauvignon-ului. Când toată lumea s-a retras către casă, am rămas să povestim cu prietena noastră despre toate. Ne-a împărtăşit câte ceva despre experienţa saltului cu paraşuta de la 4.000 de metri, despre călătorii şi alegeri, despre arta de a trăi ca un cetăţean planetar. Aşa am călătorit cu gândul la Sydney şi în Dubai, coborând poate, cu 150 km la oră, alături de Paula, în zborul abrupt al amintirii. Când un taxi nocturn a dus-o acasă, am rămas puţin în club pentru a contempla buchetele de flori la carafă. Şi mi-am dat seama că toate personalităţile din rame care i-au dat cândva un autograf lui Dan respiră ca şi mine acelaşi parfum irezistibil. Mi-am dat seama că dormitorul bunicii miroase a trandafiri şi a crini pentru Paula, ca un imens pahar care concentrează toate aromele vinurilor mari băute vreodată şi despre încă nu am reuşit să povestesc nimic. Până acum.

Citit 1923 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 19:17

Vorbe despre vin

It’s a bold wine with a hint of sophistication and lacking in pretension.  Actually, I was just talking about myself


Publicitate

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate