Miercuri 16 Ianuarie 2019

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

Așa cum orice împătimit știe, Tignanello este un cuvânt cheie în oenogalaxia Antinori. De aceea, o î...

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

  • Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

Joi, 17 Aprilie 2014 18:45

Ziua Paulei, plină de Smerenie şi Etichetă. Roşie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După Titi, Paula, una dintre cele mai fidele membre CDViN, a dorit să-şi sărbătorească ziua de naştere în club. Chiar dacă am ajuns să scriu despre asta abia acum, a fost un prilej de bucurie pentru toţi; o dată, fiindcă Paula are o familie frumoasă şi numeroasă cu care ne-a făcut plăcere să relaţionăm; apoi, fiindcă Paula, asemenea lui Titi, e o degustătoare suficient de experimentată încât să-şi aleagă singură vinurile aniversare.

Şi ce vinuri a ales! Gewürztraminer 2011 Villa Vinèa, Pinot Noir 2011 Avincis, Cabernet Sauvignon Eticheta Roşie 2011 Crama Oprişor, Smerenie 2011 de la aceeaşi cramă, Tămâioasă Românească de la Prince Ştirbey.

Dormitorul bunicii s-a umplut de mai multe generaţii de oameni buni, de copii care s-au jucat până în noapte înlăuntrul fericirii lor nemărginite, de mămici şi tătici grijulii, de prieteni şi cunoştinţe comune, de destui iubitori de vin din anturajul clubului. Barul şi una dintre mese au fost copleşite de nenumărate buchete de flori mirosind, aidoma vinurilor mari, a toate paradisele terestre.
Am ascultat o muzică interbelică, am servit nişte platouri alese minunat după gustul Paulei, am avut parte de mousse au chocolat pregătit de soţia noastră şi foarte potrivit în compania Cabernet Sauvignon-ului. Când toată lumea s-a retras către casă, am rămas să povestim cu prietena noastră despre toate. Ne-a împărtăşit câte ceva despre experienţa saltului cu paraşuta de la 4.000 de metri, despre călătorii şi alegeri, despre arta de a trăi ca un cetăţean planetar. Aşa am călătorit cu gândul la Sydney şi în Dubai, coborând poate, cu 150 km la oră, alături de Paula, în zborul abrupt al amintirii. Când un taxi nocturn a dus-o acasă, am rămas puţin în club pentru a contempla buchetele de flori la carafă. Şi mi-am dat seama că toate personalităţile din rame care i-au dat cândva un autograf lui Dan respiră ca şi mine acelaşi parfum irezistibil. Mi-am dat seama că dormitorul bunicii miroase a trandafiri şi a crini pentru Paula, ca un imens pahar care concentrează toate aromele vinurilor mari băute vreodată şi despre încă nu am reuşit să povestesc nimic. Până acum.

Citit 1903 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 19:17

Vorbe despre vin

Acesta este unul din dezavantajele vinului; îl face pe om să-și confunde cuvintele cu gândurile.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate