Luni 6 Iulie 2020

Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

După ce ultima oară, prin toamna anului 2019, ne-a invitat la o degustare de stele, prietenul Andrei...

Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

Prin decret al guvernului CDViN, clubul nostru a intrat în stare de oeno-urgență. Avem nevoie cu toț...

Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

După o prea îndelungată așteptare, dormitorul și curtea bunicii s-au umplut din nou de prieteni și d...

  • Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

  • Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

  • Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

Luni, 23 Iunie 2014 13:07

Seara noastră cu Gramma, choppere şi tort de bezea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Seara noastră cu Gramma a fost una plină de căldură, ca în familie. Trei vinuri albe, multiplicate pentru plăcerea degustătorilor prezenţi, au şezut în răcitor şi în frapiere atâta timp cât Marian Olteanu, prietenul nostru din prea îndepărtata Ţară a Moldovei, să traverseze România pentru a prezenta noile creaţii ale oenologilor cramei, cu etichete purtând semnătura lui Horaţiu Mălăele.


O primă experienţă cu vinurile Gramma leat 2013 o avusesem chiar eu însumi în Vestik Club. Fusese mai mult una vizuală, căci am apucat să mă joc cu sticlele în faţa aparatului foto. Vinerea trecută însă, am avut ocazia să împărtăşim cu toţii, în toate privinţele senzoriale, Aligoté-ul, Feteasca Regală şi Cuvée-ul Vişan. Ne-am adunat pe la 9 seara, Tina a venit cu chopperul său japonez, apropiaţii din Timişoara - în două echipaje auto, iar restul care-cum, pe jos, cu BMW-ul sau cu taxiul. Abia ajuns de la capătul celălalt de ţară, însoţit de prietenă, Marian a susţinut prezentarea propriilor vinuri, iar noi am avut grijă să le bem.
Ca unul care a avut norocul să tot guste vinurile producătorului ieşean din 2011 încoace, ba pe la festivaluri, ba la cramă, direct din cisternă, pot să spun că fiecare an ne-a furnizat vinuri diferite, şi asta chiar trebuia să se întâmple, câtă vreme aici nu vorbim atât de o marfă, cât de o creaţie artistică. Mai puţin alcoolizate, vinurile din urmă, din 2013, au totuşi aceeaşi ţinută cu care ne-am obişnuit şi care poartă marca Gramma. De obicei, nu ştii pe care să-l alegi, pe care să-l declari favorit. În seara cu pricina, am oscilat între Regală şi Cuvée Vişan. Dar chiar o fi având importanţă care ne-a plăcut mai mult, câtă vreme am avut ocazia să ne întâlnim din nou între prieteni, în compania unor vinuri de top?
Am încheiat seara cu nişte şampanii din portofoliul propriu, cu Lemon Drizzly Cake şi cu tort de bezea, fiindcă am avut de sărbătorit ziua de naştere a unuia dintre vesticii fondatori. Pe acela din pricina căruia pereţii clubului sunt împânziţi cu autografe, iar paginile noastre de Facebook - de ştiri bizare şi foto trăsnite din lumea vinului şi nu numai.

Citit 2881 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 16:57
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate