Marți 16 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Luni, 30 Iunie 2014 12:36

O noapte cu LacertA şi Manu Chao

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cea mai recentă degustare LacertA, de acum unul dintre cei mai activi parteneri ai CDViN, s-a produs în mod fericit a doua zi după concertul timişorean al lui Manu Chao. Am savurat prin urmare un şir de autografe în compania unui şir de vinuri de calitate, alături de chipuri mai vechi ori cât se poate de noi din anturajul clubului.


Manu ne-a urat Hasta Siempre!, Luz y Suerte!, Good Luck!, desenând spirale, luni şi astre, iar somelierul LacertA, Bogdan Raul Todor, a avut grijă să îndeplinească, cu ajutorul vinurilor producătorului austriac din Dealu Mare, îndemnurile cântăreţului francez.
În frapiere am pus Pinot Gris 2012, Green, Rosé 2013, iar vinurile roşii servite au fost Merlot 2011 şi Cabernet Sauvignon&Shiraz 2011. Cum odăile bunicii s-au umplut din nou, noi am şezut iarăşi pe scări, printre tot felul de baxuri şi pahare, jucându-ne cu aparatele foto şi cu pălăriile de soare. Bogdan a fost într-o zi mare, inspirat în discurs, precis în descrierea licorilor.
Despre vinuri, ce să mai spun, o delectare! Nu poţi decât să fii încântat de prospeţimea Pinot Gris-ului, de puterea Green-ului, de fineţea franţuzească a rosé-ului, de evoluţia Merlot-ului şi de amplitudinea cupajului de Cabernet cu Shiraz. Eu am păstrat pentru mine primul şi ultimul vin. Pe cel din urmă îl consider chiar un vin remarcabil şi abia aştept să-l introduc într-un viitor blind, alături de câteva mari vinuri titrate ale lumii.

Citit 2659 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 13:22
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Caută

Publicitate