Luni 19 August 2019

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își  dezvăluie splendo...

A sweet vacation in Austria

On the hottest days of July 2019 in Europe, we, The Club of Uncertified Wine Tasters, went on a vaca...

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

  • Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

  • A sweet vacation in Austria

Sâmbătă, 05 Iulie 2014 00:00

Amintire cu motanul Pufi şi Traminer de Ciumbrud

Scris de
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Uneori mă întreb câţi prieteni pot încăpea în dormitorul bunicii. La ultima degustare, cea cu vinuri de Ciumbrud de la Domeniile Boieru, am trecut binişor de 40 de degustători absolut neautorizaţi şi absolut entuziaşti, de toate vârstele şi de toate profesiile. Iar la urmă am rămas doar trei, la un ceas după miezul nopţii: eu, Pivnicera mea şi un motănel aproape necunoscut care s-a nimerit şi el prin preajmă.


Florin Dănoaie, proprietarul cramei, şi directorul de vânzări Bogdan Moga au adus cu ei, direct de la cisternă, Dry Muscatul 2013, Traminerul 2013, Sauvignon Blanc-ul 2013 şi cupajul Sauvignon Blanc&Traminer 2013, dar şi mai vechiul Muscat Ottonel 2011 şi minunatul Cardinal 2009, vinuri deja cunoscute în Vestik Club. Am fost o adunătură frumoasă de adulţi şi copii, de fotografi şi artişti, de manageri şi visători de tot felul, de domniţe şi soţii, de rătăcitori de profesie. Copiii au desenat şi au băut suc, iar cei care au apucat să crească suficient ori prea mult s-au delectat cu vinurile parfumate de lângă Alba Iulia. Pentru mine am reţinut primele două vinuri, foarte fresh, pline de arome de miere şi trandafiri, şi ultimele două, mature, evoluate, deserturi bune de cadou prentru cei dragi.
L-am avut printre noi şi pe prietenul Adi Butuc, portughez de România, care ne-a spus poveşti fantastice cu autografe, cu Mariza şi cu Antonio Banderas; am avut şi invitaţi timişoreni, iar seara a fost animată, vie, demnă de povestit. O tombolă cu dopuri la frapieră i-a făcut fericiţi pe mai mulţi vestici, însă numai unul (plus una) s-au bucurat de cel mai interesant cadou făcut până acum de un proprietar de vie: două zile la spa-ul cramei. Norocosul a avut de ales între o sticlă de Sauvignon Blanc&Traminer 2013 şi această excursie romantică, un test de inteligenţă pe care l-a trecut cu brio. În ce ne priveşte, ca organizatori şi globetrotteri entuziaşti, ne gândim să mergem şi noi, în 10-15-20, la crama de Ciumbrud, cât mai curând.
Când vinurile şi întâmplarea din club au luat sfârşit, când toţi oaspeţii au luat-o către casă, am rămas singuri, Pivnicer şi Pivniceră, în dormitorul bunicii, printre zeci de pahare cu arome de Traminer transilvan. Pe la unu noaptea, un pisic ce semăna izbitor cu Lucky Motanul s-a strecurat în club, pe lângă uşa întredeschisă, adulmecând un oarecare P.V. de la Bauer., dar şi vinurile Domeniilor Boieru dintr-un bax la îndemână. Am putut afla de la doamna mea că felinul se numeşte Pufi şi că provine de la un butic drag din apropiere. O fi rămas pe afară, sărmanul, ne-am gândit, aşa că i-am dat să mănânce ultimele bucăţi de caşcaval, dar şi un plic de la adevăratul Lucky Motanul. Sosia s-a îndopat, a dat un tur al clubului, apoi a adormit, ostenit, lângă o sticlă de Traminer.
L-am abandonat pe prag, am aprins luminile din iederă şi am pătruns pe tărâmul viselor. Aveam să aflăm că a doua zi, după ce a fost recuperat şi hrănit de proprietară, s-a întors, pe la şapte dimineaţa, pe acelaşi prag al dormitorului bunicii. Din păcate, la ora aceea, se terminaseră şi plicurile Whiskas, şi vinurile de Ciumbrud...

Citit 2233 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Iulie 2014 14:58

Vorbe despre vin

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti.


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate