Vineri 14 August 2020

Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbăta trecută a fost una de rosé și clătite. A treia ediție a minifestivalului nostru gourmet s-a ...

Șapte vinuri, cinci crame, un singur Herbert, la Apogeum!

Alungăm tristețile pandemiei cu ajutorul unui bun prieten de la Cluuuj și al vinurilor sale din Lume...

Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

După ce ultima oară, prin toamna anului 2019, ne-a invitat la o degustare de stele, prietenul Andrei...

  • Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

  • Șapte vinuri, cinci crame, un singur Herbert, la Apogeum!

  • Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

Vineri, 11 Iulie 2014 00:00

Festin cu vinuri de la Oprișor, sub ochii Marizei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Mariza, marea fadistă din țara lui Adi Butuc, a vizitat recent Clubul Vestik cu prilejul unei noi degustări cu vinurile Cramei Oprișor. Amănuntul că a făcut-o în chip de afiș cu autograph pentru plăcerea ochilor reali și digitali ai lui Dan (și nu numai) chiar nu mai contează, câtă vreme aici e vorba de o întâlnire între prieteni de pretutindeni.

Vinurile aduse de Boris - Caloian Cabernet Sauvignon 2013 (în alb), Caloian Rosé 2013, Caloian Cabernet Sauvignon 2013, La Cetate  Cabernet Sauvignon 2011,  Rosemount Traditional 2002 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot) - au fost la fel de frumoase ca un  fado. Ne-am delectat cu niște platouri pregătite de amicul timișorean Mladen, am fost mai puțini decât de obicei și asta a făcut ca totul să fie mai plăcut, mai acasă.

Între oaspeți s-au numărat și degustători autorizați, și o bună prietenă din Baia Mare, și o doamnă venită din Italia, și un domn italian de la noi. Ne-am prostit frumos în poze, suindu-ne pe scară, conversând cu Mariza, jucându-ne cu dopurile de la Oprișor.

Toate vinurile au fost degustate și băute cu plăcere, însă eu cred cu tărie că producătorul ar trebui se numească nu Crama Oprișor, ci Cabernet Oprișor, fiindcă acest soi se simte atât de bine acolo, în vie, și atât de bine aici, în sticle.

Citit 3814 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 14:56
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate