Joi 21 Ianuarie 2021

O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

Villa Vinèa, cramă ardelenească de primă ligă, l-a trimis în dormitorul bunicii pe prietenul Claudiu...

Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

Brandul basarabean Gitana ne dezvăluie în fiecare pahar bucurii senzoriale aparte. O fi de vină terr...

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

  • O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

  • Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Miercuri, 03 Decembrie 2014 15:39

Între prieteni, cu Big Radu și vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un nou episod din serialul hedonist ce îi are în distribuție pe membrii CDViN și drept decor dormitorul bunicii s-a consumat vinerea trecută. Special guest star-ul a fost Radu Rizea, brand manager la Domeniul Coroanei Segarcea și, mai ales, marele nostru prieten.

 

Big Radu a adus cu sine șase vinuri interesante din cea mai insolată zonă viticolă a României, dar și un discurs șocant, franc, ironic, nonconformist cu care a cucerit auditoriul. Odăile bunicii s-au umplut iarăși, am avut și mămici, și tătici cu copii alături, am avut și timișoreni, ne-am bucurat de suspansul unei tombole, ușor euforici din pricina licorilor din pahare.

Au fost servite pe rând Prestige Tămâioasă Românească 2013, Minima Moralia – Onoare 2011 (cupaj de Fetească Albă, Chardonnay baricat, Chardonnay nebariat, Sauvignon Blanc, Pinot Gris), și vinurile roșii ale noii colecții Vardo: Picătura vieții - Touriga Nacional 2011, Patima serii - Fetească Neagră 2011, Adierea vântului - Syrah 2011 și cupajul de Cabernet Franc și Marselan (încrucișare de Cabernet Sauvignon și Grenache) Puterea voinței 2011.

Am ales pentru mine, cu subiectivismul de rigoare, senzaționalul cupaj de alb Minima Moralia, autentica Tămâioasă Românească, vioaia Fetească Neagră și irezistibilul cupaj franțuzesc servit în final.

O seară minunată, care a avut parte de toate ingredientele unui eveniment reușit: vinuri de top, prestația unică a lui Big Radu, plăcerea tuturor de a fi atunci și acolo, între prieteni.

 

Mai multe imagini

Citit 5635 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:26
Publicitate

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Caută

Publicitate