Luni 24 Februarie 2020

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

Dublă degustare cu Big Radu în cadrul unui eveniment de-a dreptul MagiQ

Dac-ar fi să pun cap la cap toate sticlele degustate ori să le aranjez precum dominouri răsturnabile...

O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

Nu știu cum se face că, în cei zece ani de existență a Asociației Vestik și în cei opt ani de când f...

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

  • Dublă degustare cu Big Radu în cadrul unui eveniment de-a dreptul MagiQ

  • O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

Miercuri, 03 Decembrie 2014 15:39

Între prieteni, cu Big Radu și vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un nou episod din serialul hedonist ce îi are în distribuție pe membrii CDViN și drept decor dormitorul bunicii s-a consumat vinerea trecută. Special guest star-ul a fost Radu Rizea, brand manager la Domeniul Coroanei Segarcea și, mai ales, marele nostru prieten.

 

Big Radu a adus cu sine șase vinuri interesante din cea mai insolată zonă viticolă a României, dar și un discurs șocant, franc, ironic, nonconformist cu care a cucerit auditoriul. Odăile bunicii s-au umplut iarăși, am avut și mămici, și tătici cu copii alături, am avut și timișoreni, ne-am bucurat de suspansul unei tombole, ușor euforici din pricina licorilor din pahare.

Au fost servite pe rând Prestige Tămâioasă Românească 2013, Minima Moralia – Onoare 2011 (cupaj de Fetească Albă, Chardonnay baricat, Chardonnay nebariat, Sauvignon Blanc, Pinot Gris), și vinurile roșii ale noii colecții Vardo: Picătura vieții - Touriga Nacional 2011, Patima serii - Fetească Neagră 2011, Adierea vântului - Syrah 2011 și cupajul de Cabernet Franc și Marselan (încrucișare de Cabernet Sauvignon și Grenache) Puterea voinței 2011.

Am ales pentru mine, cu subiectivismul de rigoare, senzaționalul cupaj de alb Minima Moralia, autentica Tămâioasă Românească, vioaia Fetească Neagră și irezistibilul cupaj franțuzesc servit în final.

O seară minunată, care a avut parte de toate ingredientele unui eveniment reușit: vinuri de top, prestația unică a lui Big Radu, plăcerea tuturor de a fi atunci și acolo, între prieteni.

 

Mai multe imagini

Citit 5054 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:26

Vorbe despre vin

        It’s not from Napa. I can’t tell you whether it’s a merlot or cabernet. … I can’t say because it’s a 1947 Cheval Blanc. About half merlot, half cabernet franc.


Publicitate

Pivnicer

Cocoțată pe un deal de la marginea Pâncotei, oraș arădean interesant, încărcat de istorie, Crama Dorvena e mai discretă decât se arată la prima vedere. Și prima vedere e spectaculoasă, e panoramică, o admiri de pe șosea de mergi de la Pâncota spre Ineu ori invers, se dezvăluie ca un monument viticol futurist, încântă ochiul oricărui călător dedat plăcerilor privirii.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate