Vineri 22 Februarie 2019

Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

Al treilea eveniment oficial al anului desfășurat în clubul nostru de degustători de vin absolut nea...

Aniversare specială cu Ionu, Moutai, Syrah și Suiram

Cum orice întâlnire, cum orice degustare poate deveni o călătorie, de ziua lui Ionu ne-am călătorit ...

Vin și alegeri anticipate! Teleportați în 2020, pe rit SF

Așezați-vă liniștiți la locurile voastre, că articolul de față n-are nicio legătură cu politica, deș...

  • Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

  • Aniversare specială cu Ionu, Moutai, Syrah și Suiram

  • Vin și alegeri anticipate! Teleportați în 2020, pe rit SF

Miercuri, 25 Februarie 2015 17:32

Festin cu quiche, tortilla, foie gras, trufe negre și jeleu de Tămâioasă Româneascā. Ziua a doua în compania vinurilor AVINCIS

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Invariabil, în spatele fiecărui eveniment petrecut în odăile bunicii sunt zeci de ore de pregătiri, de discuții și de chestiuni cât se poate de pragmatice de rezolvat. Așa că să nu vă mirați că, după o seară de vineri în care am petrecut în 44 de degustători neautorizați, până după miezul nopții, în compania a cinci vinuri de la vila Dobrușa, a doua zi, dis-de-dimineață, am luat-o de la capăt cu pregătirile. Era firesc să fie așa, întrucât ne aștepta o seară cel puțin la fel de interesantă ca precedenta.

Proprietarii Avincis, familia Irinel și Valeriu Stoica, care ne onoraseră cu prezența la Arad în anii din urmă, au propus ca degustarea din a doua seară să fie însoțită de specialități gastronomice asortate cu vinurile. După o rundă prelungită de shopping, Ghislain și Angela s-au pus pe treabă, după amiaza fiind dedicată în exclusivitate gătitului.

Imediat după lăsarea serii, au sosit și oaspeții,  cei mai mulți dintre ei veterani ai clubului nostru. Am degustat Cuvée Petit, Fetească Regală & Pinot Gris, Cuvée Amélie, Rose, Pinot Noir și Cuvée Grandiflora.
 
Oaspeții au fost serviți, de-a lungul serii, cu delicatesele preparate de cuplul columbiano-francez: ruladă de lipie cu brânză Philadelphia, bacon, smochine şi caise uscate; quiche cu spanac şi feta; tortilla cu cartofi; prune uscate învelite în bacon și foie gras cu trufe negre şi jeleu de Tămâioasă Româneascā.

La fel ca în prima zi, Ghislain și Angela au propus membrilor clubului o tombolă, la care au fost oferite o sticlă de Cuvée Grandiflora și un album tipărit în condiții excepționale despre Domeniul Vila Dobrușa și Crama Avincis.

Întâlnirea s-a prelungit mult după miezul nopții, până când gheața din frapiere s-a topit și în pahare n-a mai fost niciun pic de vin. Am încheiat maratonul oenologic promițând să ne revedem cât mai curând, chiar pe terroir-ul vinurilor Avincis.

 

Mai multe imagini

Citit 2843 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Februarie 2015 19:47

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate