Vineri 6 Decembrie 2019

O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

În cei aproape opt ani de existență a clubului nostru de degustători neautorizați, nu ni s-a ivit oc...

Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

Degustare Avincis în prezentarea domnului Valeriu Stoica. Eveniment sold out. Locurile ocupate în 14...

Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Toată lumea oenofilă bine informată știe că o degustare cu vinurile Cramei Oprișor în dormitorul bun...

  • O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

  • Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

  • Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Miercuri, 25 Februarie 2015 17:32

Festin cu quiche, tortilla, foie gras, trufe negre și jeleu de Tămâioasă Româneascā. Ziua a doua în compania vinurilor AVINCIS

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Invariabil, în spatele fiecărui eveniment petrecut în odăile bunicii sunt zeci de ore de pregătiri, de discuții și de chestiuni cât se poate de pragmatice de rezolvat. Așa că să nu vă mirați că, după o seară de vineri în care am petrecut în 44 de degustători neautorizați, până după miezul nopții, în compania a cinci vinuri de la vila Dobrușa, a doua zi, dis-de-dimineață, am luat-o de la capăt cu pregătirile. Era firesc să fie așa, întrucât ne aștepta o seară cel puțin la fel de interesantă ca precedenta.

Proprietarii Avincis, familia Irinel și Valeriu Stoica, care ne onoraseră cu prezența la Arad în anii din urmă, au propus ca degustarea din a doua seară să fie însoțită de specialități gastronomice asortate cu vinurile. După o rundă prelungită de shopping, Ghislain și Angela s-au pus pe treabă, după amiaza fiind dedicată în exclusivitate gătitului.

Imediat după lăsarea serii, au sosit și oaspeții,  cei mai mulți dintre ei veterani ai clubului nostru. Am degustat Cuvée Petit, Fetească Regală & Pinot Gris, Cuvée Amélie, Rose, Pinot Noir și Cuvée Grandiflora.
 
Oaspeții au fost serviți, de-a lungul serii, cu delicatesele preparate de cuplul columbiano-francez: ruladă de lipie cu brânză Philadelphia, bacon, smochine şi caise uscate; quiche cu spanac şi feta; tortilla cu cartofi; prune uscate învelite în bacon și foie gras cu trufe negre şi jeleu de Tămâioasă Româneascā.

La fel ca în prima zi, Ghislain și Angela au propus membrilor clubului o tombolă, la care au fost oferite o sticlă de Cuvée Grandiflora și un album tipărit în condiții excepționale despre Domeniul Vila Dobrușa și Crama Avincis.

Întâlnirea s-a prelungit mult după miezul nopții, până când gheața din frapiere s-a topit și în pahare n-a mai fost niciun pic de vin. Am încheiat maratonul oenologic promițând să ne revedem cât mai curând, chiar pe terroir-ul vinurilor Avincis.

 

Mai multe imagini

Citit 3373 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:06

Vorbe despre vin

Vinul pune în mișcare ceea ce a fost închis și înghețat din om.


Publicitate

Pivnicer

După ce, într-o vineri, prietenul nostru Elias Macovela ne-a oferit, în odăile bunicii, una dintre cele mai frumoase întâmplări oenologice ale anului, o verticală de Moscatel de Setúbal, am zis să-i ținem companie a doua zi prin vizitarea a două crame emblematice din Podgoria Miniș-Măderat.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate