Joi 9 Iulie 2020

Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

După ce ultima oară, prin toamna anului 2019, ne-a invitat la o degustare de stele, prietenul Andrei...

Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

Prin decret al guvernului CDViN, clubul nostru a intrat în stare de oeno-urgență. Avem nevoie cu toț...

Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

După o prea îndelungată așteptare, dormitorul și curtea bunicii s-au umplut din nou de prieteni și d...

  • Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

  • Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

  • Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

Miercuri, 25 Februarie 2015 17:32

Festin cu quiche, tortilla, foie gras, trufe negre și jeleu de Tămâioasă Româneascā. Ziua a doua în compania vinurilor AVINCIS

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Invariabil, în spatele fiecărui eveniment petrecut în odăile bunicii sunt zeci de ore de pregătiri, de discuții și de chestiuni cât se poate de pragmatice de rezolvat. Așa că să nu vă mirați că, după o seară de vineri în care am petrecut în 44 de degustători neautorizați, până după miezul nopții, în compania a cinci vinuri de la vila Dobrușa, a doua zi, dis-de-dimineață, am luat-o de la capăt cu pregătirile. Era firesc să fie așa, întrucât ne aștepta o seară cel puțin la fel de interesantă ca precedenta.

Proprietarii Avincis, familia Irinel și Valeriu Stoica, care ne onoraseră cu prezența la Arad în anii din urmă, au propus ca degustarea din a doua seară să fie însoțită de specialități gastronomice asortate cu vinurile. După o rundă prelungită de shopping, Ghislain și Angela s-au pus pe treabă, după amiaza fiind dedicată în exclusivitate gătitului.

Imediat după lăsarea serii, au sosit și oaspeții,  cei mai mulți dintre ei veterani ai clubului nostru. Am degustat Cuvée Petit, Fetească Regală & Pinot Gris, Cuvée Amélie, Rose, Pinot Noir și Cuvée Grandiflora.
 
Oaspeții au fost serviți, de-a lungul serii, cu delicatesele preparate de cuplul columbiano-francez: ruladă de lipie cu brânză Philadelphia, bacon, smochine şi caise uscate; quiche cu spanac şi feta; tortilla cu cartofi; prune uscate învelite în bacon și foie gras cu trufe negre şi jeleu de Tămâioasă Româneascā.

La fel ca în prima zi, Ghislain și Angela au propus membrilor clubului o tombolă, la care au fost oferite o sticlă de Cuvée Grandiflora și un album tipărit în condiții excepționale despre Domeniul Vila Dobrușa și Crama Avincis.

Întâlnirea s-a prelungit mult după miezul nopții, până când gheața din frapiere s-a topit și în pahare n-a mai fost niciun pic de vin. Am încheiat maratonul oenologic promițând să ne revedem cât mai curând, chiar pe terroir-ul vinurilor Avincis.

 

Mai multe imagini

Citit 3844 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:06
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate