Vineri 23 August 2019

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își  dezvăluie splendo...

A sweet vacation in Austria

On the hottest days of July 2019 in Europe, we, The Club of Uncertified Wine Tasters, went on a vaca...

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

  • Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

  • A sweet vacation in Austria

Duminică, 17 Mai 2015 20:31

Premieră: VIETNAMESE FUSION în odăile bunicii!

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Oricât de multă plăcere ne-ar face să ne vedem mai des cu unii dintre prietenii clubului nostru, paradoxal, acest lucru nu se întâmplă tocmai din pricină că propriul calendar ni s-a aglomerat neverosimil. 

Printre acești prieteni se numără și Giuliano Scanavino, împreună cu Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez de la firma arădeană Zintra Thai Spa, cu care am organizat primele evenimente culinare în urmă cu un an. În noiembrie ne promiteam că ne vom revedea cât de curând, însă evenimentele oenologice despre care ați putut citi pe acest site, dar și un periplu asiatico-european al celor doi, expediție din care s-au întors cu ingrediente gastronomice originale – greu, adeseori imposibil de găsit în Arad! -, ne-au întârziat planurile culinar-oenologice.

Am reușit să începem, săptămâna trecută, noua odisee gastronomică în mai multe episoade cu o seară de gastronomie tradițională vietnameză – o premieră pentru clubul nostru.

Ja Nissara Buntos, maestra de ceremonii a serii, ne-a gătit, cu ingrediente originale, cinci feluri de bunătăți. Am început seara cu Po Pia – rulouri de primăvară cu creveți proaspeți, preparate cu coriandru și ghimbir. Au urmat porțiile de Dim Sum, un fel de găluște delicioase din carne de porc, dar și Nem Lui Hue, frigărui din carne de porc marinată cu lemongrass. Apoi am servit Bahn Xeo – tradiționala clătită crocantă vietnameză cu creveți și muguri de soia. La desert am primit Coconut Pies! Firește, fiecare fel de mâncare a fost însoțit de un vin. De-a lungul serii, am turnat în pahare Young Fresh Crama Liliac, Merlot  Vitis Metamorfosis, Fetească Neagră Crama Oprișor, Chardonnay Lacerta și Strada di Guia 109 Brut Prosecco Foss Marai.

Ca și cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns pentru reușita unei seri irepetabile, Giuliano, care este proprietarul unui label muzical numit Feel Good Production, ne-a făcut cunoștință cu unul din prietenii săi italieni, muzicianul italian Michele Lazzarini. Acesta a savurat, ca toată lumea, delicatesele asiatice, trecând aproape neobservat în mijlocul euforiei generale. Asta însă doar până în ultima jumătate de oră, când am descoperit calitățile saxofonului său, cu care cânta, odinioară, pe aceeași scenă cu Eros Ramazzotti, Quincy Jones, Stevie Wonder, dar și pentru prietenul său George Clooney. După mai multe bisuri absolut firești, i-am îngăduit din nou lui Michele să-și recapete suflul – nu înainte de a ne promite că se va întoarce în clubul nostru în septembrie, când va apărea pe piața italiană noul său CD.


A fost o seară interesantă, care a deschis, de fapt, seria întâlnirilor gastronomice asiatico-europene din această vară. Evenimente pe care vă recomandăm, absolut amical, să nu le ratați!

 

 

 

Citit 1454 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 19:42

Media

Vorbe despre vin

IN VINO VERITAS! În vin există adevărul!


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate