Vineri 22 Noiembrie 2019

Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

Degustare Avincis în prezentarea domnului Valeriu Stoica. Eveniment sold out. Locurile ocupate în 14...

Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Toată lumea oenofilă bine informată știe că o degustare cu vinurile Cramei Oprișor în dormitorul bun...

HalloWine la superlativ în odăile bunicii!

O vrăjitoare din Extremul Orient, o mireasă cu barbă, mai mulți clauni și un Leprechaun au făcut spe...

  • Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

  • Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

  • HalloWine la superlativ în odăile bunicii!

Marți, 29 Septembrie 2015 10:43

Spectacol de rafinament cu cinci plus unu vinuri și Bogdanul Lacertei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Devenit unul dintre cei mai activi somelieri în dormitorul bunicii, Bogdanul Lacertei se întoarce la Arad pentru o degustare de septembrie. A trebuit să suplimentăm scaunele în club iar vinurile, cinci la număr, sunt fără îndoială de anuar.

 

A nu știu câta oară, Bogdan Todor face spectacol în Vestik club cu vinurile producătorului din Dealu Mare a cărui cramă are drept emblemă un gușter. Șopârla este simbol benefic în țările mediteraneene, un protector al casei. La noi a devenit simbolul vinului de calitate. La sfârșit de septembrie, Bogdan a selecționat următoarele vinuri marca LacertA pentru evenimentrul din clubul nostru: Pinot Gris 2014, Cuvée X (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling de Rin) 2013, Shiraz 2013, Cabernet Sauvignon Reserva 2011 și Cuvée IX (Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Blaufraenkisch) 2012. Înainte însă ca el să sosească, noi am găsit un Pinot Gris LacertA din 2012 uitat într-un colț de stand. Și, în loc să-l admirăm și savurăm la modul reținut, ca niște masters of wine autorizați, am zis mai neaoș: Uau! După trei ani, e splendid, a căpătat o culoare vag aurie, are corp și prestanță, s-a simțit bine cu anii în club, asistând la toate festinurile.

 

Ar fi greu să facem un top al vinurilor. Și tânărul Pinot Gris promite multe, vinurile roșii sunt deja niște plăceri clasice, Shirazul condimentat, Cabernetul baricat în cinci moduri, cuvée-ul împlinit, puternic, nobil. Totuși, în seara aceea, pentru Cuvée X am simțit cea mai mare afecțiune. Acest vin e o probă de rafinament, e ca floare cu mai multe parfumuri care se deschid pe rând pentru nările unui adevărat pasionat.

Citit 2413 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2015 10:55

Vorbe despre vin

O sticlă de vin conține mai multă filozofie în ea decât orice altă carte din lume.


Publicitate

Pivnicer

De trei ani încoace, Aradul are un festival de vin cu care se poate mândri în fața oricui. Într-un cadru atrăgător, cu standuri organizate după cele mai democratice principii, având design-ul folosit de Festivalul Ro-Wine, în coorganizarea unui partener comercial de prestigiu, Vicii și delicii mi-a plăcut în toate ale sale: ținută, participanți, licori. Cu excepția unui singur lucru: numele ales.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate