Vineri 28 Februarie 2020

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

Dublă degustare cu Big Radu în cadrul unui eveniment de-a dreptul MagiQ

Dac-ar fi să pun cap la cap toate sticlele degustate ori să le aranjez precum dominouri răsturnabile...

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

  • Dublă degustare cu Big Radu în cadrul unui eveniment de-a dreptul MagiQ

Marți, 29 Septembrie 2015 10:43

Spectacol de rafinament cu cinci plus unu vinuri și Bogdanul Lacertei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Devenit unul dintre cei mai activi somelieri în dormitorul bunicii, Bogdanul Lacertei se întoarce la Arad pentru o degustare de septembrie. A trebuit să suplimentăm scaunele în club iar vinurile, cinci la număr, sunt fără îndoială de anuar.

 

A nu știu câta oară, Bogdan Todor face spectacol în Vestik club cu vinurile producătorului din Dealu Mare a cărui cramă are drept emblemă un gușter. Șopârla este simbol benefic în țările mediteraneene, un protector al casei. La noi a devenit simbolul vinului de calitate. La sfârșit de septembrie, Bogdan a selecționat următoarele vinuri marca LacertA pentru evenimentrul din clubul nostru: Pinot Gris 2014, Cuvée X (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling de Rin) 2013, Shiraz 2013, Cabernet Sauvignon Reserva 2011 și Cuvée IX (Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Blaufraenkisch) 2012. Înainte însă ca el să sosească, noi am găsit un Pinot Gris LacertA din 2012 uitat într-un colț de stand. Și, în loc să-l admirăm și savurăm la modul reținut, ca niște masters of wine autorizați, am zis mai neaoș: Uau! După trei ani, e splendid, a căpătat o culoare vag aurie, are corp și prestanță, s-a simțit bine cu anii în club, asistând la toate festinurile.

 

Ar fi greu să facem un top al vinurilor. Și tânărul Pinot Gris promite multe, vinurile roșii sunt deja niște plăceri clasice, Shirazul condimentat, Cabernetul baricat în cinci moduri, cuvée-ul împlinit, puternic, nobil. Totuși, în seara aceea, pentru Cuvée X am simțit cea mai mare afecțiune. Acest vin e o probă de rafinament, e ca floare cu mai multe parfumuri care se deschid pe rând pentru nările unui adevărat pasionat.

Citit 2544 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2015 10:55

Vorbe despre vin

Cartile mele sunt ca apa, cele ale marilor genii sunt ca vinul. Din fericire toata lumea bea apa.


Publicitate

Pivnicer

Cocoțată pe un deal de la marginea Pâncotei, oraș arădean interesant, încărcat de istorie, Crama Dorvena e mai discretă decât se arată la prima vedere. Și prima vedere e spectaculoasă, e panoramică, o admiri de pe șosea de mergi de la Pâncota spre Ineu ori invers, se dezvăluie ca un monument viticol futurist, încântă ochiul oricărui călător dedat plăcerilor privirii.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate