Sâmbătă 24 Octombrie 2020

O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

Villa Vinèa, cramă ardelenească de primă ligă, l-a trimis în dormitorul bunicii pe prietenul Claudiu...

Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

Brandul basarabean Gitana ne dezvăluie în fiecare pahar bucurii senzoriale aparte. O fi de vină terr...

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

  • O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

  • Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Miercuri, 02 Decembrie 2015 10:45

Delicatese italiene și un magician în dormitorul bunicii

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Seria de aventuri oeno-gastronomice pe care clubul nostru le organizează în Arad a continuat, săptămâna trecută, cu un nou regal culinar.
Cum majoritatea membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați erau deja plecați în miniconcediul de sfârșit de an, am avut bucuria de a primi oaspeți noi, care s-au aflat la prima experiență de acest gen.

 

Prietenii Giuliano Scanavino și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez cu care am avut ideea organizării acestor evenimente încă de anul trecut ne-au propus, de această dată, un regal culinar specific nordului Italiei.

A fost, deci, o seară de gastronomie pan-italiană, în care Chef Ja ne-a delectat cu cinci feluri de mâncare, din tot atâtea regiuni ale Italiei, la care membrii fodatori ai clubului au asortat vinuri autohtone de la Prince Știrbey, Crama Bauer, LacertA, Avincis și Viile Metamorfosis.

Seara a început cu o excelentă Tartrà piemontese con fonduta, pentru ca apoi să continuăm cu Peperoni arrosto con Bagna Càuda, Ravioli del Plin al sugo d’arrosto  și delicioase Pere caramellate con gorgonzola, miele e noci. Toate specialitățile au fost preparate în casă, cu ingrediente originale. Ca un fapt divers, pentru ravioli au fost necesare nu mai puțin de zece ore de muncă! Seara de gastronomie italiană s-a încheiat cu o delicioasă Bonèt - o budincă din ciocolată și biscuiți Amaretti.

Pentru ca seara să fie și mai animată, Giuliano ne-a pus în scenă un spectacol susținut de un magician italian, care și-a dovedit talentul prin demonstrații pline de dexteritate, în showuri personalizate, susținute la fiecare masă.

Regalul gastronomic a fost, ca de obicei, extrem de apreciat, așa că vom organiza, în curând o nouă seară de gastronomie - de această dată cu specialități asiatice, pentru care așteptăm sugestiile voastre culinare!

Citit 2767 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:36
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate