Luni 19 August 2019

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își  dezvăluie splendo...

A sweet vacation in Austria

On the hottest days of July 2019 in Europe, we, The Club of Uncertified Wine Tasters, went on a vaca...

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

  • Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

  • A sweet vacation in Austria

Miercuri, 02 Decembrie 2015 10:45

Delicatese italiene și un magician în dormitorul bunicii

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Seria de aventuri oeno-gastronomice pe care clubul nostru le organizează în Arad a continuat, săptămâna trecută, cu un nou regal culinar.
Cum majoritatea membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați erau deja plecați în miniconcediul de sfârșit de an, am avut bucuria de a primi oaspeți noi, care s-au aflat la prima experiență de acest gen.

 

Prietenii Giuliano Scanavino și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez cu care am avut ideea organizării acestor evenimente încă de anul trecut ne-au propus, de această dată, un regal culinar specific nordului Italiei.

A fost, deci, o seară de gastronomie pan-italiană, în care Chef Ja ne-a delectat cu cinci feluri de mâncare, din tot atâtea regiuni ale Italiei, la care membrii fodatori ai clubului au asortat vinuri autohtone de la Prince Știrbey, Crama Bauer, LacertA, Avincis și Viile Metamorfosis.

Seara a început cu o excelentă Tartrà piemontese con fonduta, pentru ca apoi să continuăm cu Peperoni arrosto con Bagna Càuda, Ravioli del Plin al sugo d’arrosto  și delicioase Pere caramellate con gorgonzola, miele e noci. Toate specialitățile au fost preparate în casă, cu ingrediente originale. Ca un fapt divers, pentru ravioli au fost necesare nu mai puțin de zece ore de muncă! Seara de gastronomie italiană s-a încheiat cu o delicioasă Bonèt - o budincă din ciocolată și biscuiți Amaretti.

Pentru ca seara să fie și mai animată, Giuliano ne-a pus în scenă un spectacol susținut de un magician italian, care și-a dovedit talentul prin demonstrații pline de dexteritate, în showuri personalizate, susținute la fiecare masă.

Regalul gastronomic a fost, ca de obicei, extrem de apreciat, așa că vom organiza, în curând o nouă seară de gastronomie - de această dată cu specialități asiatice, pentru care așteptăm sugestiile voastre culinare!

Citit 2248 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:36

Vorbe despre vin

I can certainly see that you know your wine. Most of the guests who stay here wouldn’t know the difference between Bordeaux and Claret.


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate