Miercuri 11 Decembrie 2019

O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

În cei aproape opt ani de existență a clubului nostru de degustători neautorizați, nu ni s-a ivit oc...

Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

Degustare Avincis în prezentarea domnului Valeriu Stoica. Eveniment sold out. Locurile ocupate în 14...

Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Toată lumea oenofilă bine informată știe că o degustare cu vinurile Cramei Oprișor în dormitorul bun...

  • O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

  • Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

  • Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Miercuri, 02 Decembrie 2015 10:45

Delicatese italiene și un magician în dormitorul bunicii

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Seria de aventuri oeno-gastronomice pe care clubul nostru le organizează în Arad a continuat, săptămâna trecută, cu un nou regal culinar.
Cum majoritatea membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați erau deja plecați în miniconcediul de sfârșit de an, am avut bucuria de a primi oaspeți noi, care s-au aflat la prima experiență de acest gen.

 

Prietenii Giuliano Scanavino și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez cu care am avut ideea organizării acestor evenimente încă de anul trecut ne-au propus, de această dată, un regal culinar specific nordului Italiei.

A fost, deci, o seară de gastronomie pan-italiană, în care Chef Ja ne-a delectat cu cinci feluri de mâncare, din tot atâtea regiuni ale Italiei, la care membrii fodatori ai clubului au asortat vinuri autohtone de la Prince Știrbey, Crama Bauer, LacertA, Avincis și Viile Metamorfosis.

Seara a început cu o excelentă Tartrà piemontese con fonduta, pentru ca apoi să continuăm cu Peperoni arrosto con Bagna Càuda, Ravioli del Plin al sugo d’arrosto  și delicioase Pere caramellate con gorgonzola, miele e noci. Toate specialitățile au fost preparate în casă, cu ingrediente originale. Ca un fapt divers, pentru ravioli au fost necesare nu mai puțin de zece ore de muncă! Seara de gastronomie italiană s-a încheiat cu o delicioasă Bonèt - o budincă din ciocolată și biscuiți Amaretti.

Pentru ca seara să fie și mai animată, Giuliano ne-a pus în scenă un spectacol susținut de un magician italian, care și-a dovedit talentul prin demonstrații pline de dexteritate, în showuri personalizate, susținute la fiecare masă.

Regalul gastronomic a fost, ca de obicei, extrem de apreciat, așa că vom organiza, în curând o nouă seară de gastronomie - de această dată cu specialități asiatice, pentru care așteptăm sugestiile voastre culinare!

Citit 2388 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:36

Vorbe despre vin

I never drink... wine


Publicitate

Pivnicer

După ce, într-o vineri, prietenul nostru Elias Macovela ne-a oferit, în odăile bunicii, una dintre cele mai frumoase întâmplări oenologice ale anului, o verticală de Moscatel de Setúbal, am zis să-i ținem companie a doua zi prin vizitarea a două crame emblematice din Podgoria Miniș-Măderat.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate