Vineri 18 Octombrie 2019

Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

When you think of Amsterdam, your mind will probably race towards canals, bikes, coffee shops, museu...

O degustare de comori găsite în vinotecă

Un căutător de comori nu trebuie să fie neapărat unul care poartă detectoare de metal pe coclaurile ...

Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

A treia degustare cu vinurile Cramei Histria petrecută în dormitorul bunicii ne-a oferit o dublă sur...

  • Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

  • O degustare de comori găsite în vinotecă

  • Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

Miercuri, 02 Decembrie 2015 10:45

Delicatese italiene și un magician în dormitorul bunicii

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Seria de aventuri oeno-gastronomice pe care clubul nostru le organizează în Arad a continuat, săptămâna trecută, cu un nou regal culinar.
Cum majoritatea membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați erau deja plecați în miniconcediul de sfârșit de an, am avut bucuria de a primi oaspeți noi, care s-au aflat la prima experiență de acest gen.

 

Prietenii Giuliano Scanavino și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez cu care am avut ideea organizării acestor evenimente încă de anul trecut ne-au propus, de această dată, un regal culinar specific nordului Italiei.

A fost, deci, o seară de gastronomie pan-italiană, în care Chef Ja ne-a delectat cu cinci feluri de mâncare, din tot atâtea regiuni ale Italiei, la care membrii fodatori ai clubului au asortat vinuri autohtone de la Prince Știrbey, Crama Bauer, LacertA, Avincis și Viile Metamorfosis.

Seara a început cu o excelentă Tartrà piemontese con fonduta, pentru ca apoi să continuăm cu Peperoni arrosto con Bagna Càuda, Ravioli del Plin al sugo d’arrosto  și delicioase Pere caramellate con gorgonzola, miele e noci. Toate specialitățile au fost preparate în casă, cu ingrediente originale. Ca un fapt divers, pentru ravioli au fost necesare nu mai puțin de zece ore de muncă! Seara de gastronomie italiană s-a încheiat cu o delicioasă Bonèt - o budincă din ciocolată și biscuiți Amaretti.

Pentru ca seara să fie și mai animată, Giuliano ne-a pus în scenă un spectacol susținut de un magician italian, care și-a dovedit talentul prin demonstrații pline de dexteritate, în showuri personalizate, susținute la fiecare masă.

Regalul gastronomic a fost, ca de obicei, extrem de apreciat, așa că vom organiza, în curând o nouă seară de gastronomie - de această dată cu specialități asiatice, pentru care așteptăm sugestiile voastre culinare!

Citit 2314 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:36

Vorbe despre vin

Invitat fiind la cramă, am răspuns, ca bun creștin printr-o scurtă telegramă: Vin! Păstorel Teodoreanu; Aici zace Păstorel, Băiat bun și suflet fin, Dacă treceți pe la el, Nu-l treziți că cere vin. Culmea...


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate