Marți 16 Iulie 2019

Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

Prietenul Răzvan Demian, somelier care promovează mai multe crame de la noi și de pretutindeni, ne a...

Primul oenolog sudamerican în club! O seară cu argentinianul Mauricio Lorca

O degustare pe care am proiectat-o cu mai bine de doi ani în urmă a devenit posibilă, iată, de abia ...

Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

În ultimii opt ani, pentru entuziaștii degustători neautorizați din dormitorul bunicii, celebrarea R...

  • Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

  • Primul oenolog sudamerican în club! O seară cu argentinianul Mauricio Lorca

  • Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

Duminică, 17 Aprilie 2016 15:33

Degustare Bauer în alb, roșu, rosé și oranj

Scris de
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Soții Bauer nu mai au nevoie de nici o prezentare. Cuplul de aur de la Prince Știrbey și Crama Bauer, el – oenolog de top, ea – îndrăgit PR și om-orchestră, a mai susținut o reprezentație cu casa închisă în Vestik Club. Locurile au fost adjudecate în cinci minute, 43 de oameni au ocupat odăile bunicii și s-au bucurat de lansarea Orange-ului marca Oliver. Restul e amintire senzorială, fotografie, cronică de pahar.

De câte ori vin în dormitorul bunicii, Oliver și Raluca fac senzație. Invitații sunt numai ochi, urechi și papile gustative, vinurile au personalitatea vulcanică, acidă, minerală a lui Herr Bauer, seara nu poate fi decât memorabilă. Așa a și fost ultima noastră întâlnire cu cei doi prieteni din Drăgășani. Și cum putea fi altfel câtă vreme am avut parte de cinci vinuri de clasă, dintre care trei au reprezentat diferite variante de vinificare a soiului Sauvignonasse, unul a fost rosé, iar ultimul – vin roșu la sticlă magnum.

Astfel, am putut servi pe rând Sauvignonasse 2014, S.V.S. (Sauvignonasse) 2013, Orange (Sauvignonasse) 2014, Rosé (Negru de Drăgășani) 2014, Petit Verdot 2010 (magnum). Hors concours, ultimii rămași s-au putut bucura și de un aproape matinal Sauvignon Blanc Bauer. 2014. Primul are o prospețime neobișnuită, l-am găsit extrem de atrăgător și pe gustul meu. Cel de-al doilea poartă amprenta baricării, fiind parcă mai cizelat, mai fin, mai complex, cu mare succes la public. Orange-ul, lansat în premieră în dormitorul bunicii, e un vin special. Vinificat din struguri albi ținuți pe boștină vreo trei luni, s-a transfomat într-o licoare plină de tanini, având consistența vinului roșu. Culoarea, mai degrabă mierie, de un oranj foarte deschis, îl face cu atât mai atrăgător. Pentru un pasionat, acesta nu poate fi decât un trofeu senzorial ce nu poate fi ratat sub nici un chip. Rosé-ul obținut din Negru atrage fără îndoială, e unul fructat, senzual, plin de personalitate. Deliciul, revelația, plăcerea au fost de partea tuturor o dată cu deschiderea magnumurilor de Petit Verdot 2010. Vinul acesta, care se numără printre preferatele mele și din care am consumat nenumărate sticle de 750 ml, parcă se simte mai confortabil în magnum. Are arome de piele și oferă împătimitului toate bucuriile inefabile ale unui vin mare.

Cei mai curajoși dintre noi s-au dus la culcare pe la trei dimineața, la ora la care singurele taxiuri care mai bântuie orașul sunt cele care știu bine unde se află clubul nostru de vin. Iar cei care au mai fost în stare să surprindă, să admire, să venereze răsăritul de soare, au putut observa că, preț de câteva secunde, acesta avea culoarea unui vin Orange marca Oliver Bauer.

 

Mai multe imagini

Citit 5666 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 21:01

Media

Vorbe despre vin

Să fie dragostea noastră ca un vin bun, sa crească mai puternic odată cu vârsta.


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate