Joi 13 Decembrie 2018

Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

Așa cum orice împătimit știe, Tignanello este un cuvânt cheie în oenogalaxia Antinori. De aceea, o î...

Un proiect inedit: VALAHORUM - ESSENCE DE ROUMANIE. În căutarea excelenței vinului românesc

Trei profesioniști pasionați de vin, trei crame şi vinuri ce promit să devină repere, în domeniu, în...

Casa de Vinuri Cotnari lansează spumantul de Fetească Neagră

Încă era o seară frumoasă de noiembrie, poate ultima din lunga toamnă însorită. Missy stătea în fere...

  • Tignanello, un Supertoscan în dormitorul bunicii

  • Un proiect inedit: VALAHORUM - ESSENCE DE ROUMANIE. În căutarea excelenței vinului românesc

  • Casa de Vinuri Cotnari lansează spumantul de Fetească Neagră

Luni, 13 Martie 2017 20:36

Trei vinuri românești au întâlnit sute de bunătăți italiene în odăile lui Nagymama

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Căsuța lui Nagymama, pe care mulți o cunosc și sub numele de CDViN, s-a umplut recent de felurite bunătăți italiene. Peste savuroasele vinuri românești au șezut preț de câteva ore tot felul de salumi, formaggi, tagliatelle, pappardelle, olive, peperoncini, pecorino, mozzarella, gorgonzola, limoncello și așa mai departe. Totul a fost din vina noilor noștri prieteni de la firma Santamelia, de felul lor din Puglia, respectiv din Piemonte, care i-au tentat și entuziasmat, cu sute de produse de top din Peninsulă, pe cei care au umplut clubul.

Emilio, Ivano și Giancarlo au descins în club coborând dintr-un Mercedes blue plin cu toate bunătățile de pe lume. Cei trei au adus cu sine sute de produse italiene distribuite în România de firma Santamelia. Între acestea, brânză maturată cu vin Ubriaco Perbacco, brânză dură de Toscana Pecorino Toscano D.O.P., brânză de bivoliță Mozzarella di Bufala Campana, brânză maturată Soresina, cașcaval Mignon - Formaggio Misto Naturale, brânză dură maturată Grana Padano, varietăți de salumi uscat și șuncă, bacon Primo Fiore, tulpină de broccoli în ulei de floarea soarelui o' Sole 'e Napule 'o Friariello Napoletano, vinete condimentate Melanzana, anghinare și câte și mai câte.

Le-am împrăștiat prin club, peste sticle și pe lângă bufnițele din colecția Pivnicerei, sub ochii autografelor strânse într-o viață de Dan. Și am avut și vinuri la festin, și românești, și italiene. Pe listă am trecut spumantul Prosecco Motivo IGT  Borgo Molino, Negroamaro 2015 Cantina Cantele IGT Salento, Primitivo 2015 IGT Salento, Salice Salentino 2013 DOC, Chianti 2013 Colli Senesi DOCG Bichi Borghesi, dar și vinurile noastre Cuvée Vișan 2015 Gramma, Rosé 2015 Liliac și Fetească Neagră 2013 Tectonic Gîrboiu. Și după ce ne-am delectat cu de toate, vinuri și bucate, am fost tentați și cu un desert napoletan Baba și cu un binevenit Limoncello drept digestiv.

O acțiune oenogastronomică extrem de reușită, cu mare succes la public, pe care avem de gând să o repetăm cât mai curând.

Citit 846 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 20:45

Vorbe despre vin

Mai dați-mi vin să mi se-nvartă capul, să simt în trup focul arzând așa… Sătul de minciuni, să curgă vinul! Repede,...


Publicitate

Pivnicer

Noi, da. Acesta este răspunsul la întrebarea din titlu. De fapt, nu am fost cu toții acolo, la Groningen Wijnfestival 2018, ci am participat mai degrabă printr-un bun reprezentant, mezinul Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, Dan Sămînță.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate