Imprimă această pagină
Duminică, 23 Aprilie 2017 12:26

Preparatele lui chef Alex și vinurile Casei Ochean, cu casa închisă, în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Dacă pui laolaltă câteva vinuri bune alături de niște bunătăți gătite de chef Alex, așa cum am făcut noi într-o seară de joi, ai toate șansele să creezi un eveniment reușit. Dacă e vorba despre vinurile Casei Ochean și dacă totul se desfășoară cu casa închisă, așa cum s-a întâmplat în aceeași seară de joi, atunci e cu atât mai bine pentru toată lumea.

Plăcerea a fost de partea noastră, a tuturor degustătorilor neautorizați care au umplut odăile bunicii, să savurăm în premieră vinurile casei vrâncene Ochean și să devorăm, a nu știu câta oară, pateul cu jeleu de vin și germeni de mazăre și humusul cu semințe de rodie și germeni de sfeclă roșie elaborate de chef Alex.

În debut, în afara listei cu vinurile cramei vrâncene, am deschis o Friza albă de la crama Carastelec, apoi am servit pe rând Sauvignon Blanc 2015 Cârligele, Fetească Neagră 2015 Cârligele, Cabernet Sauvignon 2013 Cârligele și Fetească Albă 2014 Cârligele. Sauvignonul e un vin blând, delicat, armonios în toate ale sale, cu bună aciditate și cu o mineralitate plăcută. Un vin de gastronomie și pentru cei împătimiți, pe care ți-l amintești și pe care îl mai cauți, dat fiind că-ți intră în memoria afectivă. Feteasca Neagră, obținută din struguri proveniți din viile lui Șerban Simionescu-Râmniceanu, strănepotul celui care a inspirat personajul Tănase Scatiu din romanul omonim al lui Duiliu Zamfirescu, e un vin cuminte, nu știu cât de tipic, asupra căruia baricul a acționat foarte discret. Cât despre Cabernet Sauvignon, obținut într-un an bun, 2013, acesta și-a avut fanii lui în club, pentru tipicitate și integritate. La urmă, Feteasca Albă, care unora ne-a amintit de Șarbă și care nu e deloc tipică, s-a potrivit de minune cu checul pregătit de Pivniceră. Parfumată și debordând de aciditate, nu poți să nu reții și să nu iubești această Fetească, pentru care oenologul merită toate felicitările noastre.

 

 

Citit 4596 ori Ultima modificare Duminică, 23 Aprilie 2017 20:33