Luni 23 Aprilie 2018

Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

În 12 aprilie am trăit o dublă sărbătoare în dormitorul bunicii. Prietenul nostru vânător de vinuri ...

VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

În acest an, la a cinsprezecea ediție, VINVEST s-a desfăşurat sub motto-ul „Identitatea vinului româ...

Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Atât Dan Bundur, cât și vinurile de la Tohani România s-au aflat pentru a doua oară în dormitorul bu...

  • Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

  • VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

  • Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Luni, 17 Iulie 2017 06:00

Șampanii savuroase și emoticoane dulci de ziua lui Mihai

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cum să alungi mai eficient canicula de iulie decât cu ajutorul unor vinuri neliniștite, șampanii de felul lor, de aici și de pretutindeni? Noi am încercat și am reușit să ne răcorim destupând șapte spumante românești, franțuzești și portugheze, obținute prin metoda champenoise, dar și un prosecco de Basarabia, servit hors concours.

A fost până acum o vară de spumante în Vestik Club. Și asta după o primăvară care ne-a oferit degustarea anului, de șampanii aduse chiar de la ele de acasă, din Champagne.În ultimele luni, tot felul de vinuri neliniștite, din cele petiante, perlante, multe prosecco-uri remarcabile s-au perindat prin frapiere și nu au zăbovit prea mult apoi în pahare. Am adăugat la toate cele care au fost o degustare de vinuri obținute prin metoda champenoise, de la noi, din Franța și din Portugalia, pentru bună comparație și plăcută savurare. De întâmpinare, până ne-am adunat încât să umplem clubul, am servit spumantul brut  leat 2016 de la Château Vartely, un adevărat prosecco basarabean, pe placul multora dintre noi. Lista șampaniilor a cuprins în ordine: Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Viena Frâncușă 2014 brut natur, Carastelec Carassia Classic 2014 extra brut (Pinot Noir, Chardonnay), Carastelec Carassia Rosé 2014 brut (Pinot Noir), Carastelec Carassia Blanc de Blancs 2014 brut (Chardonnay), Castelo de Sulco Espumante Bruto Branco 2012 (Arinto, Chardonnay), Prince Stirbey Crâmpoșie brut, Crémant de Loire Préférence 2008 (Cabernet Franc, Chardonnay, Chenin Blanc) brut.

Le-am servit în compania unor brânzeturi și mezeluri italiene de calitate, dar și alături de lemon drizzle cake-ul Pivnicerei și de tortul aniversar cu emoticon al lui Mihai, degustător de vin neautorizat „profi”, care și-a dus în club cu acest prilej frumoasa familie, incluzându-l pe mezinul vestic de șase luni Tudor. Micul degustător neautorizat, din cea mai nouă generație oenofilă, s-a dedat cu plăcere la atingerea cuburilor de gheață și a biberoanelor imense din frapiere, spre amuzamentul și aprobarea tuturor.

Cât despre vinuri, spumantele de la Chateau Vârtely și CV Cotnari au un un minunat raport preț/calitate, Carassiile de la Carastelec aduc o nouă efervescență în peisajul șampaniilor românești, spumantul portughez are o complexitate apropiată de cea a produselor din Champagne, Prince Stirbey e clasic și măreț, iar Crémant-ul de Loire s-a potrivit perfect cu finalul dulce acrișor oferit de prăjituri și de tort. Către final, Missy a găsit de cuviință să pozeze, pentru obiectivul Adrianei, alături de duhul Frâncușei tocmai eliberat din sticlă, dovedind că seara a fost una reușită și pentru invitații cu blană și coadă.

Citit 766 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2017 07:02

Vorbe despre vin

I can certainly see that you know your wine. Most of the guests who stay here wouldn’t know the difference between Bordeaux and Claret.


Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!