Miercuri 22 Ianuarie 2020

O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

Nu știu cum se face că, în cei zece ani de existență a Asociației Vestik și în cei opt ani de când f...

Degustare de șapte vinuri latine, de lume veche ori nouă, oficiată de Herbert

Penultima degustare a anului 2019 a fost oficiată, în templul oenologic al bunicii, de Herr Herbert ...

O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

În cei aproape opt ani de existență a clubului nostru de degustători neautorizați, nu ni s-a ivit oc...

  • O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

  • Degustare de șapte vinuri latine, de lume veche ori nouă, oficiată de Herbert

  • O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

Luni, 14 August 2017 13:16

Tinere și neliniștite, în clubul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pe caniculă, am ales să petrecem o seară de august în compania unor vinuri nu foarte liniștite, din categoria perlant, petiant și spumant. De mâncărurile care au însoțit vinurile s-a ocupat Pivnicera, unele ingrediente provenind de la sute de kilometri depărtare, din Austria. Cât despre vinuri, ele au fost produse în România, Republica Moldova și Portugalia.

Puțină efervescență nu strică niciodată, cu atât mai puțin când afară se topește asfaltul. Așa că am umplut frapierele cu ce aveam mai neliniștit pe rafturile din dormitorul bunicii. Au stat în gheață Balla Géza Frizzy (Mustoasă de Măderat) 2016, Balla Géza Rozzy (Cadarcă) 2016, Carastelec Friza Rosé (Pinot Noir) 2016, Château Vartely Alb brut (Pinot Noir) 2016, Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Veneția Busuioacă de Bohotin extrasec 2014, Quinta do Gradil Castelo do Sulco Espumante Bruto Branco (Arinto, Chardonnay) 2012.

Serata l-a avut ca oaspete special pe Lucky Motanul, unii dintre noi au exersat hedonismul la trei pahare, am văzut multe cupluri fericite, totul s-a întins până către ziuă, când ultimii invitați au luat drumul către casă. Mi-au plăcut mai ales spumantul portughez, Busuioaca de la Cotnari și Friza de la Carastelec. Prosciutto e melone a fost companionul gastronomic perfect pentru fiecare dintre vinuri. Mulți dintre noi s-au bucurat însă și de cârnații austrieci proveniți din Bad Blumau, de la un bun prieten la al cărui han tragem de fiecare dată când mergem acolo.

Citit 1433 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 13:25

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese


Publicitate

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate