Duminică 31 Mai 2020

Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

În mod absolut întâmplător, am făcut o pasiune pentru vinurile unei crame boutique din Dealu Mare, p...

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

  • Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Luni, 14 August 2017 13:16

Tinere și neliniștite, în clubul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pe caniculă, am ales să petrecem o seară de august în compania unor vinuri nu foarte liniștite, din categoria perlant, petiant și spumant. De mâncărurile care au însoțit vinurile s-a ocupat Pivnicera, unele ingrediente provenind de la sute de kilometri depărtare, din Austria. Cât despre vinuri, ele au fost produse în România, Republica Moldova și Portugalia.

Puțină efervescență nu strică niciodată, cu atât mai puțin când afară se topește asfaltul. Așa că am umplut frapierele cu ce aveam mai neliniștit pe rafturile din dormitorul bunicii. Au stat în gheață Balla Géza Frizzy (Mustoasă de Măderat) 2016, Balla Géza Rozzy (Cadarcă) 2016, Carastelec Friza Rosé (Pinot Noir) 2016, Château Vartely Alb brut (Pinot Noir) 2016, Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Veneția Busuioacă de Bohotin extrasec 2014, Quinta do Gradil Castelo do Sulco Espumante Bruto Branco (Arinto, Chardonnay) 2012.

Serata l-a avut ca oaspete special pe Lucky Motanul, unii dintre noi au exersat hedonismul la trei pahare, am văzut multe cupluri fericite, totul s-a întins până către ziuă, când ultimii invitați au luat drumul către casă. Mi-au plăcut mai ales spumantul portughez, Busuioaca de la Cotnari și Friza de la Carastelec. Prosciutto e melone a fost companionul gastronomic perfect pentru fiecare dintre vinuri. Mulți dintre noi s-au bucurat însă și de cârnații austrieci proveniți din Bad Blumau, de la un bun prieten la al cărui han tragem de fiecare dată când mergem acolo.

Citit 1660 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 13:25
Publicitate

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Caută

Publicitate