Imprimă această pagină
Luni, 14 August 2017 13:16

Tinere și neliniștite, în clubul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pe caniculă, am ales să petrecem o seară de august în compania unor vinuri nu foarte liniștite, din categoria perlant, petiant și spumant. De mâncărurile care au însoțit vinurile s-a ocupat Pivnicera, unele ingrediente provenind de la sute de kilometri depărtare, din Austria. Cât despre vinuri, ele au fost produse în România, Republica Moldova și Portugalia.

Puțină efervescență nu strică niciodată, cu atât mai puțin când afară se topește asfaltul. Așa că am umplut frapierele cu ce aveam mai neliniștit pe rafturile din dormitorul bunicii. Au stat în gheață Balla Géza Frizzy (Mustoasă de Măderat) 2016, Balla Géza Rozzy (Cadarcă) 2016, Carastelec Friza Rosé (Pinot Noir) 2016, Château Vartely Alb brut (Pinot Noir) 2016, Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Veneția Busuioacă de Bohotin extrasec 2014, Quinta do Gradil Castelo do Sulco Espumante Bruto Branco (Arinto, Chardonnay) 2012.

Serata l-a avut ca oaspete special pe Lucky Motanul, unii dintre noi au exersat hedonismul la trei pahare, am văzut multe cupluri fericite, totul s-a întins până către ziuă, când ultimii invitați au luat drumul către casă. Mi-au plăcut mai ales spumantul portughez, Busuioaca de la Cotnari și Friza de la Carastelec. Prosciutto e melone a fost companionul gastronomic perfect pentru fiecare dintre vinuri. Mulți dintre noi s-au bucurat însă și de cârnații austrieci proveniți din Bad Blumau, de la un bun prieten la al cărui han tragem de fiecare dată când mergem acolo.

Citit 1495 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 13:25