Luni 18 Martie 2019

Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

Într-o seară de sfârșit de februarie, ne-am întors în timp cu ajutorul vinurilor, de-a lungul ultimi...

Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

Al treilea eveniment oficial al anului desfășurat în clubul nostru de degustători de vin absolut nea...

Aniversare specială cu Ionu, Moutai, Syrah și Suiram

Cum orice întâlnire, cum orice degustare poate deveni o călătorie, de ziua lui Ionu ne-am călătorit ...

  • Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

  • Lechburg: terroir-ul albelor care l-au îmblânzit pe Nikita Hrușciov

  • Aniversare specială cu Ionu, Moutai, Syrah și Suiram

Luni, 25 Septembrie 2017 10:33

La taifas cu Herbert și cu șapte vinuri de dincolo și de dincoace de Ocean

Scris de
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

De la o vreme, Herbert este performerul absolut al degustărilor din dormitorul bunicii, prin prezență, stilul prezentării și calitatea vinurilor pe care le promovează. Toate aceste ingrediente au dus și la succesul ultimei întâmplări oenologice din club, care a avut ca puncte de atracție șapte vinuri elaborate în patru țări din Lumea Veche și din Lumea Nouă, dar și preparatele semnate de chef Pivnicera.

Herbert a ajuns după-amiaza la Arad, cu portbagajul plin de licori. Le-am descărcat pe toate și pe unele le-am pus la rece, ne-am bucurat de câte o cafea și de spaghetele Pivnicerei, apoi ne-am văzut de degustare. Totul a început cu veselul Viosinho din 2015, de la Quinta do Gradil, de felul său din Portugalia, un vin cu care ne-am mai întâlnit cu câteva luni în urmă grație promotorului vinurilor din această țară. Unora ne aduce aminte de Vinho Verde, e perfect pentru orice început. I-a urmat un Sauvignon Blanc franțuzesc din 2013, marca La Jalousie,  Domaine du Landreau, corpolent și diferit față de ceea ce obișnuim să servim prin părțile noastre de Europă. De rosé-ul provensal Solstice, Estandon, din 2016 s-a îndrăgostit toată lumea, acesta fiind unul dintre cele mai bune rosé-uri băute vreodată în club. Trecând la roșii, am destupat un un excelent  Petit Verdot din 2014 de la Casa Silva, din Chile, un interesant cupaj de Bonarda și Petit Verdot marca Huarpe, din Argentina, un alt cupaj, din 2009, franțuzesc, de Grenache, Mourvèdre, Syrah, de la Prieuré Saint Jean de Bébian și la urmă feblețea mea Gran Lorca Poético, cupaj de Malbec, Syrah, Petit Verdot din 2008, elaborat în Argentina. Pentru mine, acesta din urmă a și fost vinul serii, dacă tot m-ar fi obligat cineva să aleg unul din cele șapte vinuri servite.

Am putut să asortăm vinurilor ceea ce a gătit în mod minunat stăpâna casei și a pivniței: tartele cu somon și Quiche Lorena.

Înainte de miezul nopții, Herbert a luat-o spre Cluj, Lucky și-a ocupat locul de gentleman cu coadă printre sticlele destupate de pe masă. Unii dintre noi au băut, au savurat și au contemplat  vinurile rămase până târziu în noapte, cu acea plăcere unică a reîntâlnirii între prieteni într-un club care poate fi numit de orice oenofil acasă.

Citit 1261 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 23:46

Vorbe despre vin

        Maggie: But it could be vinegar! I mean, old wine often turns to vinegar.Oliver: Well then, we either have a wonderful glass of wine, or a really expensive salad.


Publicitate

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate