Luni 23 Septembrie 2019

Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

Peste șaizeci de membri și simpatizanți ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au venit, din...

În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat...

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

  • Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

  • În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

Luni, 25 Septembrie 2017 10:33

La taifas cu Herbert și cu șapte vinuri de dincolo și de dincoace de Ocean

Scris de
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

De la o vreme, Herbert este performerul absolut al degustărilor din dormitorul bunicii, prin prezență, stilul prezentării și calitatea vinurilor pe care le promovează. Toate aceste ingrediente au dus și la succesul ultimei întâmplări oenologice din club, care a avut ca puncte de atracție șapte vinuri elaborate în patru țări din Lumea Veche și din Lumea Nouă, dar și preparatele semnate de chef Pivnicera.

Herbert a ajuns după-amiaza la Arad, cu portbagajul plin de licori. Le-am descărcat pe toate și pe unele le-am pus la rece, ne-am bucurat de câte o cafea și de spaghetele Pivnicerei, apoi ne-am văzut de degustare. Totul a început cu veselul Viosinho din 2015, de la Quinta do Gradil, de felul său din Portugalia, un vin cu care ne-am mai întâlnit cu câteva luni în urmă grație promotorului vinurilor din această țară. Unora ne aduce aminte de Vinho Verde, e perfect pentru orice început. I-a urmat un Sauvignon Blanc franțuzesc din 2013, marca La Jalousie,  Domaine du Landreau, corpolent și diferit față de ceea ce obișnuim să servim prin părțile noastre de Europă. De rosé-ul provensal Solstice, Estandon, din 2016 s-a îndrăgostit toată lumea, acesta fiind unul dintre cele mai bune rosé-uri băute vreodată în club. Trecând la roșii, am destupat un un excelent  Petit Verdot din 2014 de la Casa Silva, din Chile, un interesant cupaj de Bonarda și Petit Verdot marca Huarpe, din Argentina, un alt cupaj, din 2009, franțuzesc, de Grenache, Mourvèdre, Syrah, de la Prieuré Saint Jean de Bébian și la urmă feblețea mea Gran Lorca Poético, cupaj de Malbec, Syrah, Petit Verdot din 2008, elaborat în Argentina. Pentru mine, acesta din urmă a și fost vinul serii, dacă tot m-ar fi obligat cineva să aleg unul din cele șapte vinuri servite.

Am putut să asortăm vinurilor ceea ce a gătit în mod minunat stăpâna casei și a pivniței: tartele cu somon și Quiche Lorena.

Înainte de miezul nopții, Herbert a luat-o spre Cluj, Lucky și-a ocupat locul de gentleman cu coadă printre sticlele destupate de pe masă. Unii dintre noi au băut, au savurat și au contemplat  vinurile rămase până târziu în noapte, cu acea plăcere unică a reîntâlnirii între prieteni într-un club care poate fi numit de orice oenofil acasă.

Citit 1435 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 23:46

Vorbe despre vin

I can certainly see that you know your wine. Most of the guests who stay here wouldn’t know the difference between Bordeaux and Claret.


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate