Vineri 15 Decembrie 2017

Mica Italie din dormitorul bunicii

Cu ajutorul a trei prieteni din Peninsulă, am transformat din nou dormitorul bunicii într-o Mică Ita...

Lansare de carte cu Vighi, Vincon, vin și vinars

Daniel Vighi, scriitor și dascăl bănățean, dar și bun prieten, și-a lansat noul roman în dormitorul ...

BeerGeek și Cross Club. Degustare de bere și ședință foto steampunk la Praga

Ziua 11, vineri, 17 noiembrie. Nu puteam irosi ultima zi a aventurii noastre europene ocolind Praga....

  • Mica Italie din dormitorul bunicii

  • Lansare de carte cu Vighi, Vincon, vin și vinars

  • BeerGeek și Cross Club. Degustare de bere și ședință foto steampunk la Praga

Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:35

Lansare de carte cu Vighi, Vincon, vin și vinars

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Daniel Vighi, scriitor și dascăl bănățean, dar și bun prieten, și-a lansat noul roman în dormitorul bunicii. Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât s-a petrecut înlăuntrul unui alt eveniment, o degustare de vinuri și vinarsuri marca Vincon.

Participanții la ultima întâmplare din club au fost de două ori privilegiați: o dată fiindcă l-au putut asculta pe Daniel Vighi vorbind despre noul său roman, Mort în Patagonia, apărut la Editura Polirom; apoi, fiindcă totul s-a petrecut în mijlocul unei degustări de vinuri și vinarsuri de la Vincon, susținută de Sorin Scheuleac.

Și dacă prezentarea făcută autorului și cărții de Anca Giura, la rândul său scriitoare și dăscăliță, a fost caldă și inspirată, lecturarea unor pasaje din roman chiar de Daniel Vighi a fost una savuroasă, stârnind aplauze entuziaste. Înainte de lansare, în timpul ei și după, toată lumea s-a bucurat de cele patru vinuri servite: Beciul Domnesc Sauvignon Blanc 2015, Egregio Sauvignon Blanc 2015, Egregio Cabernet Sauvignon 2010, Egregio Merlot 2011. Mai la sfârșit, Sorin a avut grijă să ne servească, în pahare potrivite, cu două superbe vinarsuri Miorița, vechi de 12 și 25 de ani.

Cum printre iubitorii de vin neautorizați care suntem cu toții se găsesc destui iubitori de carte, Daniel Vighi a avut de dat multe autografe în seara cu pricina. Lor, aroma de carte proaspăt tipărită le oferă aceeași satisfacție pe care o trăiește connaisseur-ul la întâlnirea cu vinul cel bun. Atâta doar că postgustul unei cărți poate dăinui ceva mai mult, poate un an, poate o viață, poate un eon.

 

Citit 190 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 19:24
Mai multe din această categorie: « Party de retragere cu vin și meniu gourmet

Vorbe despre vin

Vinul este o poezie îmbuteliată.


Publicitate

Pivnicer

Ce poți face într-o singură (bună) zi, dacă ești bănățean ori ardelean, mare iubitor de vin și de călătorii? De exemplu, să vizitezi o cramă din Sălaj, să încerci acolo un Chardonnay de top, iar apoi să pornești către Cluj, pentru a onora o invitație de nerefuzat, care are legătură cu alte vinuri mari.

Caută

Distribuie asta!