Luni 16 Iulie 2018

Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

O dată la cinci ani, prietenul nostru Ștefan Timofti, somelier de top și oenofil autentic, vine în d...

Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

15 cerbi lopătari, 13 cerbi carpatini, doi emu, un nandu, 10 capre pitice și două oi de Camerun, un ...

Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

O cramă foarte apreciată de membrii CDViN și-a prezentat recent noile vinuri în dormitorul bunicii. ...

  • Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

  • Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

  • Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:35

Lansare de carte cu Vighi, Vincon, vin și vinars

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Daniel Vighi, scriitor și dascăl bănățean, dar și bun prieten, și-a lansat noul roman în dormitorul bunicii. Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât s-a petrecut înlăuntrul unui alt eveniment, o degustare de vinuri și vinarsuri marca Vincon.

Participanții la ultima întâmplare din club au fost de două ori privilegiați: o dată fiindcă l-au putut asculta pe Daniel Vighi vorbind despre noul său roman, Mort în Patagonia, apărut la Editura Polirom; apoi, fiindcă totul s-a petrecut în mijlocul unei degustări de vinuri și vinarsuri de la Vincon, susținută de Sorin Scheuleac.

Și dacă prezentarea făcută autorului și cărții de Anca Giura, la rândul său scriitoare și dăscăliță, a fost caldă și inspirată, lecturarea unor pasaje din roman chiar de Daniel Vighi a fost una savuroasă, stârnind aplauze entuziaste. Înainte de lansare, în timpul ei și după, toată lumea s-a bucurat de cele patru vinuri servite: Beciul Domnesc Sauvignon Blanc 2015, Egregio Sauvignon Blanc 2015, Egregio Cabernet Sauvignon 2010, Egregio Merlot 2011. Mai la sfârșit, Sorin a avut grijă să ne servească, în pahare potrivite, cu două superbe vinarsuri Miorița, vechi de 12 și 25 de ani.

Cum printre iubitorii de vin neautorizați care suntem cu toții se găsesc destui iubitori de carte, Daniel Vighi a avut de dat multe autografe în seara cu pricina. Lor, aroma de carte proaspăt tipărită le oferă aceeași satisfacție pe care o trăiește connaisseur-ul la întâlnirea cu vinul cel bun. Atâta doar că postgustul unei cărți poate dăinui ceva mai mult, poate un an, poate o viață, poate un eon.

 

Citit 601 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 19:24

Vorbe despre vin

I never drink... wine


Publicitate

Pivnicer

Pentru noi, fiecare weekend poate deveni un festival de vin. În virtutea acestei plăcute realități, între 9 și 11 iunie ne-am aflat în capitala Austriei și totodată în capitala străbunicilor ori bunicilor noștri, pentru a participa la VieVinum 2018, prestigios festival de vin aflat la a X-a ediție, care se desfășoară în Palatul Hofburg.

Caută

Distribuie asta!