Marți 23 Octombrie 2018

Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

La exact un an de la prima noastră „vizită oficială” la Crama MaxiMarc, făcută ca membri fondatori a...

O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

În primul weekend al lunii octombrie, am organizat o degustare atipică din mai multe puncte de veder...

Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Ever heard of a wine festival that was held in a church? As a student, and as young member of the Cl...

  • Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

  • O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

  • Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:35

Lansare de carte cu Vighi, Vincon, vin și vinars

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Daniel Vighi, scriitor și dascăl bănățean, dar și bun prieten, și-a lansat noul roman în dormitorul bunicii. Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât s-a petrecut înlăuntrul unui alt eveniment, o degustare de vinuri și vinarsuri marca Vincon.

Participanții la ultima întâmplare din club au fost de două ori privilegiați: o dată fiindcă l-au putut asculta pe Daniel Vighi vorbind despre noul său roman, Mort în Patagonia, apărut la Editura Polirom; apoi, fiindcă totul s-a petrecut în mijlocul unei degustări de vinuri și vinarsuri de la Vincon, susținută de Sorin Scheuleac.

Și dacă prezentarea făcută autorului și cărții de Anca Giura, la rândul său scriitoare și dăscăliță, a fost caldă și inspirată, lecturarea unor pasaje din roman chiar de Daniel Vighi a fost una savuroasă, stârnind aplauze entuziaste. Înainte de lansare, în timpul ei și după, toată lumea s-a bucurat de cele patru vinuri servite: Beciul Domnesc Sauvignon Blanc 2015, Egregio Sauvignon Blanc 2015, Egregio Cabernet Sauvignon 2010, Egregio Merlot 2011. Mai la sfârșit, Sorin a avut grijă să ne servească, în pahare potrivite, cu două superbe vinarsuri Miorița, vechi de 12 și 25 de ani.

Cum printre iubitorii de vin neautorizați care suntem cu toții se găsesc destui iubitori de carte, Daniel Vighi a avut de dat multe autografe în seara cu pricina. Lor, aroma de carte proaspăt tipărită le oferă aceeași satisfacție pe care o trăiește connaisseur-ul la întâlnirea cu vinul cel bun. Atâta doar că postgustul unei cărți poate dăinui ceva mai mult, poate un an, poate o viață, poate un eon.

 

Citit 750 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 19:24

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese


Publicitate

Pivnicer

Noi, da. Acesta este răspunsul la întrebarea din titlu. De fapt, nu am fost cu toții acolo, la Groningen Wijnfestival 2018, ci am participat mai degrabă printr-un bun reprezentant, mezinul Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, Dan Sămînță.

Caută

Distribuie asta!