Marți 27 Octombrie 2020

O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

Villa Vinèa, cramă ardelenească de primă ligă, l-a trimis în dormitorul bunicii pe prietenul Claudiu...

Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

Brandul basarabean Gitana ne dezvăluie în fiecare pahar bucurii senzoriale aparte. O fi de vină terr...

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

  • O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

  • Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:35

Lansare de carte cu Vighi, Vincon, vin și vinars

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Daniel Vighi, scriitor și dascăl bănățean, dar și bun prieten, și-a lansat noul roman în dormitorul bunicii. Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât s-a petrecut înlăuntrul unui alt eveniment, o degustare de vinuri și vinarsuri marca Vincon.

Participanții la ultima întâmplare din club au fost de două ori privilegiați: o dată fiindcă l-au putut asculta pe Daniel Vighi vorbind despre noul său roman, Mort în Patagonia, apărut la Editura Polirom; apoi, fiindcă totul s-a petrecut în mijlocul unei degustări de vinuri și vinarsuri de la Vincon, susținută de Sorin Scheuleac.

Și dacă prezentarea făcută autorului și cărții de Anca Giura, la rândul său scriitoare și dăscăliță, a fost caldă și inspirată, lecturarea unor pasaje din roman chiar de Daniel Vighi a fost una savuroasă, stârnind aplauze entuziaste. Înainte de lansare, în timpul ei și după, toată lumea s-a bucurat de cele patru vinuri servite: Beciul Domnesc Sauvignon Blanc 2015, Egregio Sauvignon Blanc 2015, Egregio Cabernet Sauvignon 2010, Egregio Merlot 2011. Mai la sfârșit, Sorin a avut grijă să ne servească, în pahare potrivite, cu două superbe vinarsuri Miorița, vechi de 12 și 25 de ani.

Cum printre iubitorii de vin neautorizați care suntem cu toții se găsesc destui iubitori de carte, Daniel Vighi a avut de dat multe autografe în seara cu pricina. Lor, aroma de carte proaspăt tipărită le oferă aceeași satisfacție pe care o trăiește connaisseur-ul la întâlnirea cu vinul cel bun. Atâta doar că postgustul unei cărți poate dăinui ceva mai mult, poate un an, poate o viață, poate un eon.

 

Citit 1714 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 19:24
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate