Miercuri 21 Martie 2018

Etiopia, Brazilia, Italia și România. Coffee cupping & wine tasting, cu casa închisă

Recunosc: până cu câteva zile în urmă, habar n-aveam că un singur bob de cafea poate să degaje peste...

Degustare pe două niveluri cu vinurile Antinori

Cincizeci și unu de persoane – participanți, organizatori, promotori - au fost implicate în realizar...

Viile Metamorfosis lansează câteva vinuri superbe în dormitorul bunicii

Noile vinuri de la Viile Metamorfosis sunt absolut încântătoare. A dovedit-o degustarea de joi, pusă...

  • Etiopia, Brazilia, Italia și România. Coffee cupping & wine tasting, cu casa închisă

  • Degustare pe două niveluri cu vinurile Antinori

  • Viile Metamorfosis lansează câteva vinuri superbe în dormitorul bunicii

Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:35

Lansare de carte cu Vighi, Vincon, vin și vinars

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Daniel Vighi, scriitor și dascăl bănățean, dar și bun prieten, și-a lansat noul roman în dormitorul bunicii. Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât s-a petrecut înlăuntrul unui alt eveniment, o degustare de vinuri și vinarsuri marca Vincon.

Participanții la ultima întâmplare din club au fost de două ori privilegiați: o dată fiindcă l-au putut asculta pe Daniel Vighi vorbind despre noul său roman, Mort în Patagonia, apărut la Editura Polirom; apoi, fiindcă totul s-a petrecut în mijlocul unei degustări de vinuri și vinarsuri de la Vincon, susținută de Sorin Scheuleac.

Și dacă prezentarea făcută autorului și cărții de Anca Giura, la rândul său scriitoare și dăscăliță, a fost caldă și inspirată, lecturarea unor pasaje din roman chiar de Daniel Vighi a fost una savuroasă, stârnind aplauze entuziaste. Înainte de lansare, în timpul ei și după, toată lumea s-a bucurat de cele patru vinuri servite: Beciul Domnesc Sauvignon Blanc 2015, Egregio Sauvignon Blanc 2015, Egregio Cabernet Sauvignon 2010, Egregio Merlot 2011. Mai la sfârșit, Sorin a avut grijă să ne servească, în pahare potrivite, cu două superbe vinarsuri Miorița, vechi de 12 și 25 de ani.

Cum printre iubitorii de vin neautorizați care suntem cu toții se găsesc destui iubitori de carte, Daniel Vighi a avut de dat multe autografe în seara cu pricina. Lor, aroma de carte proaspăt tipărită le oferă aceeași satisfacție pe care o trăiește connaisseur-ul la întâlnirea cu vinul cel bun. Atâta doar că postgustul unei cărți poate dăinui ceva mai mult, poate un an, poate o viață, poate un eon.

 

Citit 379 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 19:24

Vorbe despre vin

The grape is the only fruit that God gave the sense to know what it was made for.


Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!