Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Duminică, 25 Martie 2018 14:36

Cum să alungi iarna de martie cu ajutorul a șase vinuri de la Crush

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bisol Prosecco Bel Star Brut , Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème. Cu aceste vinuri promovate de prietenii de la Crush am reușit să alungăm iarna de martie pentru toți iubitorii de vin neautorizați care au fost prezenți într-o seară de joi în odăile bunicii.

Dacă ninge în martie cu fulgi de nea, și nu cu flori de cais, poate că o degustare de vinuri e cel mai bun mijloc de a alunga iarna prelungită din suflet. Chiar de asta ne-am îngrijit, împreună cu prietenii de la Crush, tocmai în preajma echinocțiului de primăvară, în plină ninsoare incorectă din punct de vedere politic și calendaristic. Balázs Attila a avut grijă să ne ofere pe rând șase vinuri alinătoare, purtând etichetele a patru crame de la noi ori de pretutindeni: Bisol Prosecco Bel Star, Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème.

Întâmplarea s-a prelungit târziu în noapte, așa cum se întâmplă în club chiar și în timpul săptămânii dacă vinurile au ștaif și, implicit, calitate. Și dacă părerile și plăcerile celorlați au fost împărțite, pentru mine am ales în mod capricios Chardonnay-ul corcovean și Pinot Gris-ul transilvan. Despre Corcova, eu cred cu tărie că este în primul rând o cramă de Chardonnay, o plasez în topul meu afectiv în privința acestui soi. Iar Pinot Gris-ul de Liliac e foarte gourmet și foarte austriac, pe placul nostalgicilor din regatul transilvan.

Nu vă veți înșela nici de veți comanda pomenitul prosecco, e de acolo, de la el de acasă, are perlarea de rigoare. Rosé-ul Liliacului a surâs celor mai mulți, nu te poți opune plăcerii generale. Pinot-ul Nachbil-ului îl recunoști mereu, din pricină de terroir și de pivniță, iar cuvée-ul boem al Corcovei încearcă să ofere o aventură oenofilă în roșu acelora care, spre deosebire de mine, iubesc celelalte soiuri ale cramei mai mult decât Chardonnay-ul.

 

Citit 434 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2018 17:14

Vorbe despre vin

Tu, cel ce iubești vinul, nu lăsa niciodată via să sufere.


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate