Miercuri 22 Mai 2019

O degustare și un vernisaj cu înger păzitor

Clubul nostru s-a îmbogățit zilele trecute cu doi mari prieteni, Doina Mihăilescu și Oliv Mircea. Da...

Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

După doi ani, Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria, se întoarce în odăile bunicii pentru a prezen...

Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

În două dintre cele cinci zile de desfășurare, Conferințele Dilema Veche s-au încheiat în odăile bun...

  • O degustare și un vernisaj cu înger păzitor

  • Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

  • Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

Duminică, 25 Martie 2018 14:36

Cum să alungi iarna de martie cu ajutorul a șase vinuri de la Crush

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bisol Prosecco Bel Star Brut , Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème. Cu aceste vinuri promovate de prietenii de la Crush am reușit să alungăm iarna de martie pentru toți iubitorii de vin neautorizați care au fost prezenți într-o seară de joi în odăile bunicii.

Dacă ninge în martie cu fulgi de nea, și nu cu flori de cais, poate că o degustare de vinuri e cel mai bun mijloc de a alunga iarna prelungită din suflet. Chiar de asta ne-am îngrijit, împreună cu prietenii de la Crush, tocmai în preajma echinocțiului de primăvară, în plină ninsoare incorectă din punct de vedere politic și calendaristic. Balázs Attila a avut grijă să ne ofere pe rând șase vinuri alinătoare, purtând etichetele a patru crame de la noi ori de pretutindeni: Bisol Prosecco Bel Star, Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème.

Întâmplarea s-a prelungit târziu în noapte, așa cum se întâmplă în club chiar și în timpul săptămânii dacă vinurile au ștaif și, implicit, calitate. Și dacă părerile și plăcerile celorlați au fost împărțite, pentru mine am ales în mod capricios Chardonnay-ul corcovean și Pinot Gris-ul transilvan. Despre Corcova, eu cred cu tărie că este în primul rând o cramă de Chardonnay, o plasez în topul meu afectiv în privința acestui soi. Iar Pinot Gris-ul de Liliac e foarte gourmet și foarte austriac, pe placul nostalgicilor din regatul transilvan.

Nu vă veți înșela nici de veți comanda pomenitul prosecco, e de acolo, de la el de acasă, are perlarea de rigoare. Rosé-ul Liliacului a surâs celor mai mulți, nu te poți opune plăcerii generale. Pinot-ul Nachbil-ului îl recunoști mereu, din pricină de terroir și de pivniță, iar cuvée-ul boem al Corcovei încearcă să ofere o aventură oenofilă în roșu acelora care, spre deosebire de mine, iubesc celelalte soiuri ale cramei mai mult decât Chardonnay-ul.

 

Citit 515 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2018 17:14

Vorbe despre vin

It’s a bold wine with a hint of sophistication and lacking in pretension.  Actually, I was just talking about myself


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate