Duminică 7 Martie 2021

Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

Când toată lumea de pe Pământ se ascunde de virus fugind pe fața nevăzută a Lunii, amicul Herbert Sz...

Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

La ultima degustare cu vinurile Avincis, desfășurată în bula temporală fragilă numită scenariu verde...

Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Prima degustare din 2021 a fost una cu totul și cu totul specială, câtă vreme promotorul vinurilor s...

  • Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

  • Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

  • Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Luni, 14 Septembrie 2020 12:10

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui eveniment hedonist din seria We Love Pasta&Wine. Ne-am delectat cu cinci vinuri și două feluri de paste preparate de prietenul Adrian Pașca, dar și cu irezistibila specialitate mousse au chocolat, elaborată de doamna Pivniceră.

În sâmbăta de dinaintea începerii școlii, curtea bunicii și a teckeliței Pinot s-a umplut de degustători cât se poate de neautorizați. Prietenii noștri din club cărora li s-a făcut dor de o degustare însoțită de bunătăți homemade au primit două vinuri din Italia (Puglia și Toscana) și trei din România (Dealu Mare), în timp ce serveau orecchiette pugliesi (cu legume) și pappardelle con ragu (de rață), gătite de Adi Pașca, neobosit promotor al Cramei Viile Metamorfosis, dar și al vinurilor marca Antinori. La final, au dat dat gata și porțiile de mousse au chocolat gătite de Pivniceră.

Fieful bunicii este unul dintre puținele locuri din România unde se deschid licori supertoscane. Între ele, și minunatul Tignanello 2014 pe care l-am savurat la lumina lămpilor solare, sub privirile mulțumite ale cățelușei Pinot. Lista vinurilor servite a fost următoarea: Viile Metamorfosis Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2019, Tormaresca Rosé Calafuria 2018 (Negroamaro), Viile Metamorfosis Fetească Neagră 2018, Viile Metamorfosis Via Marchizului Pinot Noir 2017, Marchesi Antinori Tignanello 2014 (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc).

Primul vin, un Sauvignon vesel, prietenos, a devenit best seller-ul serii. Rosé-ul Calafuria din Puglia, un vin de terasă, potrivit zilelor călduroase de septembrie, a dispărut iute-iute din pahare. Feteasca Neagră și Pinot Noir-ul de la Viile sunt tipice, cu buchet bogat, cu postgust generos, așa că și-au avut fanii lor. Cu Tignanello, un vin măreț, destinat contemplării, am încheiat seara, nu și degustarea, care pentru unii s-a încheiat cam târziu, pe muzica blândă a boxei Marshall, bruiată de zgomotele de sezon de pe ștrandul arădean.

Citit 778 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 12:14
Publicitate

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Caută

Publicitate