Joi 9 Decembrie 2021

Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Acuși se fac doi ani de când am călătorit ultima oară la Cotnari. Lumea nu era încă îngrozită de spe...

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile ...

Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Au trecut zece ani de când îl cunosc pe Manu Reolon și vreo cinci de când ne-am întâlnit pe dealuril...

  • Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

  • La o băută selectă cu Herbert și companionii

  • Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Joi, 25 Noiembrie 2021 12:25

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile bunicii, pentru a fi în legalitate, ne-am propus să bem, nu să degustăm. Și cum am făcut-o în familie, în compania familiarului Herbert, credem că ne-a ieșit de minune...

Masottina Collezione Viaventi Prossecco Rosé Brut 2020, Quinta do Gradil Brut Nature Chardonnay&Arinto 2018 (spumant obținut prin metoda clasică), 370 Léguas Premium Tinto 2016 (Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca), Enrique Foster Finca Los Barrancos Malbec 2017, Riglos Gran Cabernet Franc 2018, Casa Silva S38 Cabernet Sauvignon 2018, Guayquil El Elegido 2014 (Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Bonarda, Tanat). Acestea au fost vinurile minunate aduse de amicul Herbert.

Nefiind tocmai o degustare, și cantitățile sorbite au depășit toate așteptările. Masottina face furori în preajma sărbătorilor de iarnă, spumantul clasic de la Quinta do Gradil e bun pentru revelioane, blendul blând portughez din trei soiuri se remarcă prin raportul preț-calitate, Malbecul de la Foster e un vin de pasionați, un Cabernet Franc remarcabil i-a urmat în degustare, iar apoi am trecut în superliga vinurilor, cu ultimele licori din băută. E vorba de un Cabernet chilian de 89 de puncte și de un blend argentinian de 93 de puncte pe Wine Searcher, care ne-au adus în extaz.

Cum molima dă semne de retragere, așteptăm și noi anunțurile de relaxare din partea autorităților. Și atunci să te ții, numai evenimente, degustări, party-uri! Și, poate, chiar și băute...

 

 

Citit 151 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 12:32
Publicitate

Pivnicer

Dorul de ducă pescăresc nu seamănă în felul său cu alte doruri. El te poate duce, cu toate riscurile vremurilor și ale pelegrinării, departe de bârlogul citadin, așa, vreo 900 de kilometri de drum și de mile marine, într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Că nu degeaba este Delta Dunării rezervație a biosferei și sit din patrimoniul UNESCO.

Caută

Publicitate