Marți 25 Ianuarie 2022

Vin și clătite, nu tu eveniment, nu tu minifestival

În vreme ce alții împart lumea pe un șervețel la olimpiada chinezească, noi am trăit o foarte pașnic...

Șonk’n’wine Party în șaisprezece prieteni

Prima degustare din 2022 a coincis și cu prima zăpadă a iernii. Ne-am strâns în odăile bunicii în ju...

O petrecere în familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Acuși se fac doi ani de când am călătorit ultima oară la Cotnari. Lumea nu era încă îngrozită de spe...

  • Vin și clătite, nu tu eveniment, nu tu minifestival

  • Șonk’n’wine Party în șaisprezece prieteni

  • O petrecere în familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Marți, 11 Ianuarie 2022 14:38

Șonk’n’wine Party în șaisprezece prieteni

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima degustare din 2022 a coincis și cu prima zăpadă a iernii. Ne-am strâns în odăile bunicii în jurul unor vinuri și bunătăți aduse de fiecare participant, având ca special guest star un omuleț de zăpadă.

Șonk’n’wine devine deja un eveniment tradițional în odăile bunicii. În așteptarea unui nu foarte îndepărtat Carnivale, am zis să punem la cale treptat despărțirea de bucatele consistente ale sărbătorilor de iarnă. Și am făcut-o cu ajutorul... șuncilor, piftiilor, jumărilor și preparatelor de tot felul, adăugând și o mulțime de vinuri alese după preferința fiecărui invitat.

Ca Pivnicer, am oferit două dintre vinurile casei, de garaj, Fetească Regală 2021 și Merlot 2019, obținute din struguri de Măderat, dar și un cupaj roșu, ales, de la Ferdi.

Lista vinurilor aduse de degustătorii neautorizați a cuprins: Gorgandin Pinot Gris 2019, Gorgandin Riesling Italian 2019 (Apold), Château Krakovany Frizzante Chardonnay 2020 (Slovacia), Huarpe Taymente Pinot Noir 2019 (Argentina), Ironstone Lodi Old Vine Zinfandel 2018 (SUA), Crama Ferdi Cuvée Paul 2018 (Dealu Mare), 1000 de Chipuri Cabernet Franc Fințești 2017 (Dealu Mare), Petrény Borgundi Egri Bikavér 2014 (Ungaria), Prince Știrbey Negru de Drăgășani 2010, Château Porto Carras 2001 (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Limnio) (Grecia).

 S-au mai servit: Prunotto Barolo 2014 (Italia), Gróf Butler Syrah 2017 (Ungaria), MaxiMarc Castel Sofia 40.48 Merlot 2017, vinificat după metoda Amarone (Măderat).

Bufetul a fost unul complet, complex și cosmopolit, cuprinzând următoarele bunătățuri de sezon: Jamón Serrano, platouri cu cârnați, piftie, zacuscă, șuncă, jumări, coșulețe de parmezan cu produse din porc, ruladă de brânză de burduf cu ardei și mărar, platouri în stil slovac, pâine de casă, brânzeturi de tot felul, tort de ciocolată neagră ș.a.

Între două pahare de vin și două farfurii cu piftii, Dani și Dan au apucat să facă o plimbare în parc, pe malul Mureșului, de dragul primei ninsori a iernii. S-au întors cu excelente fotografii și cu niște bulgări de nea care s-au transformat într-un simpatic om de zăpadă. Cumva nostalgic, am accesat și acel link al memoriei clubului care ne aduce în gând amintirea extraordinarului eveniment  Șonk’n’wine din 2018.

Festinul a durat pentru unii membri ai familiei până pe ora patru dimineața, semn că vinurile, 16 la număr, din șapte țări și de pe trei continente, dar  și bucatele, de pe la noi și de prin străinătate, au fost chiar irezistibile.

Citit 493 ori Ultima modificare Marți, 11 Ianuarie 2022 16:21

Media

Publicitate

Pivnicer

Anul 2021 a fost unul al călătoriilor, dar și al despărțirilor pentru comunitatea degustătorilor neautorizați care își are sediul în dormitorul bunicii. Cu toate restriștile și cu toate restricțiile care ne-au bântuit 365 de zile, am reușit să evadăm de mai multe ori în străinătate, colindând țări ca Polonia, Slovacia, Ungaria, Austria, Italia, Slovenia și Croația.

Caută

Publicitate