Luni 19 August 2019

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își  dezvăluie splendo...

A sweet vacation in Austria

On the hottest days of July 2019 in Europe, we, The Club of Uncertified Wine Tasters, went on a vaca...

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

  • Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

  • A sweet vacation in Austria

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

Zilele trecute, Clubul Vestik a avut bucuria să-i aibă ca oaspeţi în "dormitorul bunicii" pe doamna Delia Herczeg şi pe domnul Andrei Herczeg. Obişnuitele noastre gazde de fiecare joi de la Enoteca de Savoya au reuşit în sfârşit să ajungă în Arad, pentru un simpatic schimb de experienţă din breasla marilor iubitori de vin. Şi nu au făcut-o oricum, ci într-un splendid şi mignon Mini condus de amfitrioana şi prietena noastră Mariana, care a adus cu sine încă o colegă şi nişte vinuri din Peru.

Ultima degustare restrânsă a grupului Vestik a fost una aparte, cu vinuri de Drăgăşani şi, hors concours, cu un Bin 2, un Fumé de la Budureasca şi o Fetească Regală Villa Vinea. Ne-am strâns în doisprezece, cu tot cu aripa maghiară. În plus, am avut-o ca invitată de seamă pe Mariana, amfitrioana noastră de toate joile de la Enoteca de Savoya din Timişoara, care a fost însoţită de o colegă. Imi, bucătarul de geniu, neautorizat, al clubului, a pregătit alături de Pivniceră platourile de rigoare. Acestea s-au asortat perfect cu vinurile de Drăgăşani servite: de la Avincis - Sauvignon Blanc, Crâmpoşie Selecţionată, Fetească Regală şi Muscat Ottonel (sec), toate din 2011; de la Ştirbey - Crâmpoşie Selecţionată 2010, Cuvée Ileana, Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2009 şi Negru de Drăgăşani 2010, dar şi cu celelalte trei vinuri amintite la început, provenind din alte terroir-uri.

Să vă spun cum a fost. Ne-am gândit să organizăm un festin ca la carte, dat fiind că Imi, bucătarul neautorizat dar genial al clubului, ne tot vorbea de la o vreme, cu ochii sclipind de plăcerea cunoaşterii, de un oarecare muşchi Wellington gătit de el însuşi cu care a făcut furori în Germania. Decât că de data aceasta a gătit cu totul altceva şi chiar nu s-a supărat nimeni.

Apoi, un festin are nevoie, pe lângă delicatesele experimentale şi creative ale lui Imi, şi de vinuri pe măsură. Şi cum producătorii nu pot veni de fiecare dată din Dealu Mare, de pe colinele Iaşiului ori din Drăgăşani şi Mehedinţi să-şi prezinte vinurile în Clubul Vestik, ne-am gândit să facem noi asta pentru ei: o degustare profesională dar neautorizată sub ochii a 300 de autografe invidioase.

Pagina 18 din 18

Vorbe despre vin

Never touch my wine


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate