Vineri 18 Octombrie 2019

Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

When you think of Amsterdam, your mind will probably race towards canals, bikes, coffee shops, museu...

O degustare de comori găsite în vinotecă

Un căutător de comori nu trebuie să fie neapărat unul care poartă detectoare de metal pe coclaurile ...

Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

A treia degustare cu vinurile Cramei Histria petrecută în dormitorul bunicii ne-a oferit o dublă sur...

  • Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

  • O degustare de comori găsite în vinotecă

  • Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

Sâmbătă, 27 Iulie 2013 10:55

Flashtasting de succes pe baltă cu un Zweigelt Rosé de la Villa Vinèa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

E foarte simplu. Se iau uneltele de pescuit, momelile şi întreaga fire de copil care încă mai zace în fiecare, alături de un pachet misterios învelit în polistiren, şi se pleacă la baltă. Prinderea peştilor e o evadare pentru toate vârstele şi pentru toate poftele, fiind lucru ştiut de mii de ani că zeii nu scad din viaţa omului zilele petrecute la pescuit. Dacă în pachetul misterios de care vorbeam mai sus iei şi un vin cu tine, zeii în cauză au cu atât mai puţine motive să taie de la socoteală zilelele cu pricina. Un vin rosé de pildă, un Zweigelt Rosé 2012 de exemplu, marca Villa Vinèa.

Acuma să nu vă imaginaţi că acesta ar fi cel mai bun, fin, simandicos rose din lume. Nu, nici vorbă. Pentru mine însă a fost companionul perfect într-o zi caldă de iulie pe malul unei bălţi citadine. E mereu fresh, s-a păstrat rece în pachetul de polistiren, m-a răcorit şi m-a inspirat, mi-a adus noroc. Că nu degeaba am prins trei ditamai peştii, cu o greutate totală de opt kilograme, de s-au mirat şi copiii candizi veniţi cu tăticii lor pe malul apei.
Fiecare dintre capturi a depăşit binişor în lungime sticla de rosé, aceasta devenind în felul ei un etalon pentru mărimea minimă în materie de peşte pe care şi-o permite un pescar ca mine. Acuma, detaliul (pe care nu trebuie să-l mai spuneţi la nimeni) că am amestecat nada nu cu apă de baltă ori cu cine ştie ce aditiv profesional, ci numai şi numai cu Zweigelt Rosé, s-a dovedit probabil decisiv. Semn că nu doar eu sunt fanul vinurilor produse de firma Castel Vinum şi comercializate sub marca Villa Vinèa, ci şi crapii oglindă şi somnii africani care-şi fac veacul într-o mică dar cochetă baltă de la periferia Aradului.

 

Citit 3400 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:15

Vorbe despre vin

Invitat fiind la cramă, am răspuns, ca bun creștin printr-o scurtă telegramă: Vin! Păstorel Teodoreanu; Aici zace Păstorel, Băiat bun și suflet fin, Dacă treceți pe la el, Nu-l treziți că cere vin. Culmea...


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate