Duminică 31 Mai 2020

Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

În mod absolut întâmplător, am făcut o pasiune pentru vinurile unei crame boutique din Dealu Mare, p...

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

  • Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Sâmbătă, 27 Iulie 2013 10:55

Flashtasting de succes pe baltă cu un Zweigelt Rosé de la Villa Vinèa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

E foarte simplu. Se iau uneltele de pescuit, momelile şi întreaga fire de copil care încă mai zace în fiecare, alături de un pachet misterios învelit în polistiren, şi se pleacă la baltă. Prinderea peştilor e o evadare pentru toate vârstele şi pentru toate poftele, fiind lucru ştiut de mii de ani că zeii nu scad din viaţa omului zilele petrecute la pescuit. Dacă în pachetul misterios de care vorbeam mai sus iei şi un vin cu tine, zeii în cauză au cu atât mai puţine motive să taie de la socoteală zilelele cu pricina. Un vin rosé de pildă, un Zweigelt Rosé 2012 de exemplu, marca Villa Vinèa.

Acuma să nu vă imaginaţi că acesta ar fi cel mai bun, fin, simandicos rose din lume. Nu, nici vorbă. Pentru mine însă a fost companionul perfect într-o zi caldă de iulie pe malul unei bălţi citadine. E mereu fresh, s-a păstrat rece în pachetul de polistiren, m-a răcorit şi m-a inspirat, mi-a adus noroc. Că nu degeaba am prins trei ditamai peştii, cu o greutate totală de opt kilograme, de s-au mirat şi copiii candizi veniţi cu tăticii lor pe malul apei.
Fiecare dintre capturi a depăşit binişor în lungime sticla de rosé, aceasta devenind în felul ei un etalon pentru mărimea minimă în materie de peşte pe care şi-o permite un pescar ca mine. Acuma, detaliul (pe care nu trebuie să-l mai spuneţi la nimeni) că am amestecat nada nu cu apă de baltă ori cu cine ştie ce aditiv profesional, ci numai şi numai cu Zweigelt Rosé, s-a dovedit probabil decisiv. Semn că nu doar eu sunt fanul vinurilor produse de firma Castel Vinum şi comercializate sub marca Villa Vinèa, ci şi crapii oglindă şi somnii africani care-şi fac veacul într-o mică dar cochetă baltă de la periferia Aradului.

 

Citit 3625 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:15
Publicitate

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Caută

Publicitate