Luni 23 Septembrie 2019

Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

Peste șaizeci de membri și simpatizanți ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au venit, din...

În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat...

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

  • Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

  • În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

Vineri, 13 Iunie 2014 06:52

Noul Caloian Cabernet Sauvignon, o bucurie în alb

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Crama Oprişor face un dar minunat pasionaţilor de pretutindeni prin crearea unui nou Cabernet Sauvignon vinificat în alb. Sticla din gama Caloian, cu roşul sublimat în alb al regelui vinurilor, cu eticheta sa cu spice de grâu, este însoţită de o pâine. Când am văzut-o întâia oară, m-am bucurat pur şi simplu de această degustare vizuală mai mult decât dacă aş fi degustat vinul însuşi.


Ca unul îndrăgostit de această transformare, în ciuda celor care se aşteaptă mereu ca roşul să fie roşu (şi, dacă se poate, de 15 grade) iar albul, alb (şi tot de 15 grade, dacă se poate), ca unul care a scris despre minunatul Sherpium, tot alb, prin nuduri şi prin alt, mai vechi, Cabernet Sauvignon, în sticlă de parfum, nu pot să fiu decât încântat, poate chiar incantat.
Nu voi povesti că aş fi deschis acest vin şi că aş fi găsit cine ştie ce parfumuri din paradis în el. Şi nici nu aştept ca alţii să identifice aceleaşi odori şi arome precise. Îl voi bea cu prietenii, nu vom spune nimic, ci doar vom privi, mirosi, degusta, atinge. Ne vom bucura şi atât. Nu e de ajuns?

Citit 2298 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 08:15

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate