Vineri 6 Decembrie 2019

O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

În cei aproape opt ani de existență a clubului nostru de degustători neautorizați, nu ni s-a ivit oc...

Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

Degustare Avincis în prezentarea domnului Valeriu Stoica. Eveniment sold out. Locurile ocupate în 14...

Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Toată lumea oenofilă bine informată știe că o degustare cu vinurile Cramei Oprișor în dormitorul bun...

  • O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

  • Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

  • Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Vineri, 13 Iunie 2014 06:52

Noul Caloian Cabernet Sauvignon, o bucurie în alb

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Crama Oprişor face un dar minunat pasionaţilor de pretutindeni prin crearea unui nou Cabernet Sauvignon vinificat în alb. Sticla din gama Caloian, cu roşul sublimat în alb al regelui vinurilor, cu eticheta sa cu spice de grâu, este însoţită de o pâine. Când am văzut-o întâia oară, m-am bucurat pur şi simplu de această degustare vizuală mai mult decât dacă aş fi degustat vinul însuşi.


Ca unul îndrăgostit de această transformare, în ciuda celor care se aşteaptă mereu ca roşul să fie roşu (şi, dacă se poate, de 15 grade) iar albul, alb (şi tot de 15 grade, dacă se poate), ca unul care a scris despre minunatul Sherpium, tot alb, prin nuduri şi prin alt, mai vechi, Cabernet Sauvignon, în sticlă de parfum, nu pot să fiu decât încântat, poate chiar incantat.
Nu voi povesti că aş fi deschis acest vin şi că aş fi găsit cine ştie ce parfumuri din paradis în el. Şi nici nu aştept ca alţii să identifice aceleaşi odori şi arome precise. Îl voi bea cu prietenii, nu vom spune nimic, ci doar vom privi, mirosi, degusta, atinge. Ne vom bucura şi atât. Nu e de ajuns?

Citit 2358 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 08:15

Vorbe despre vin

I can certainly see that you know your wine. Most of the guests who stay here wouldn’t know the difference between Bordeaux and Claret.


Publicitate

Pivnicer

După ce, într-o vineri, prietenul nostru Elias Macovela ne-a oferit, în odăile bunicii, una dintre cele mai frumoase întâmplări oenologice ale anului, o verticală de Moscatel de Setúbal, am zis să-i ținem companie a doua zi prin vizitarea a două crame emblematice din Podgoria Miniș-Măderat.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate