Marți 23 Octombrie 2018

Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

La exact un an de la prima noastră „vizită oficială” la Crama MaxiMarc, făcută ca membri fondatori a...

O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

În primul weekend al lunii octombrie, am organizat o degustare atipică din mai multe puncte de veder...

Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Ever heard of a wine festival that was held in a church? As a student, and as young member of the Cl...

  • Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

  • O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

  • Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Miercuri, 13 August 2014 00:00

Degustare în cincizeci, pe Arca de weekend

Scris de
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Poate vă mai amintiţi, cei care sunteţi cititori fideli ai blogului Pivnicer, despre aventura membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi într-un colţ de rai aflat la doi paşi de Arad. La doar o lună de la îmbarcarea noastră pe această subtilă arcă a lui Noe, am decis să revenim în locul unde animale de pe cinci continente sălăşluiesc într-o armonie deplină, tolerându-i pe bipezii care suntem, chiar dacă le inoportunăm, invariabil, când le e păşunea mai verde.


Am evadat iar din jungla de smoală a Aradului, la invitaţia Nicoletei şi a lui Gabriel Mohaci, în raiul de patru hectare de la Sâmbăteni. Ne-am mutat deci, cu căţel, cu purcel, cu căprioare, bivoliţe, oi cameruneze, ponei şi emu, în paradisul de weekend. Spre deosebire de luna trecută, acum am fost cincizeci de amatori de vin bun şi relaxare, veniţi din Arad, Timişoara, din Baia Mare, ba chiar şi din Los Angeles. De-abia întors din United States, cu fusul orar dat peste cap, Chef Alex ne-a dat, la rândul lui, pe spate, preparându-ne un irezistibil gulaş de porc mistreţ în vin alb lângă care a pregătit nişte cornuri de casă care au avut un asemenea succes încât s-au terminat înainte ca unii dintre noi să apuce să le guste.
Alţii, pur şi simplu, n-au mai avut răbdare şi au atacat prăjiturile puse la bătaie de una dintre Ralucile noastre preferate (amicul Zoli bănuieşte la cine ne referim!) cu ocazia zilei ei de naştere, dar şi cu Lemon Drizzle Cake-ul regal, deja tradiţional, preparat de Adina.


În rest, am explorat în continuare  vastul domeniu, am făcut cunoştinţă cu noua pereche de bivoliţe negre şi am salutat-o pe ieduţa Françoise, puiul căprioarei Bambi, venită pe lume după ultima noastră vizită. Cum lebădoiul negru şi consoartele sale erau plecaţi cu treabă prin alte zone, ne-am mulţumit să studiem - de la distanţă! -, ceilalţi păsăroi, mai mari şi mai noi în peisajul zoologic băştinaş, dar nu mai puţin spectaculoşi.
Pentru că trebuia să apară şi o surpriză, împreună cu Vali şi Dani, la invitaţia lui Iulian, am tras o fugă până la Cicir, unde Nicoleta ne-a făcut, în sfârşit, cunoştinţă cu Cora, canguriţa-pitică cu care ne-am înţeles din prima clipă – coup de foudre, ce mai!, cum ar zice Anca - probabil şi datorită pasiunii noastre comune pentru biscuiţii cu ciocolată. Am realizat deci o şedinţă foto pentru care am adus şi un bumerang original din Australia, bumerang cu care aveam să organizăm o haioasă sesiune de aruncări în braţul secat al Mureşului aflat pe domeniul Mohaci.


Asfinţitul ne-a inspirat o altă şedinţă foto cu Luna plină şi prevestitoare de Perseide, ce ajunsese, pe nesimţite, deasupra noastră. Prilej cu care am constatat că unele mistere e mai bine să rămână aşa, nerelevate. Şi aici nu e vorba de partea veşnic întunecată a Lunii, ci de faptul că soarta celui ce poartă la gât aparatul cu cel mai mare zoom este să constate, inevitabil, că Selenei îi dispare toată poezia atunci când i se dezvăluie, dintr-o dată, ca o simplă colecţie de cratere.

Întâlnirea s-a sfârşit în ritmuri de rock șaptezecist,  cu regretul că timpul a trecut prea repede, dar şi cu mulţumirea că ne vom putea întoarce oricând la povestea de weekend, printr-un simplu clic pe galeriile foto. Pe care sunteţi invitaţi să le răsfoiţi, la rândul vostru...

 

GALERIE FOTO

Citit 2199 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 00:29

Vorbe despre vin

Publicitate

Pivnicer

Noi, da. Acesta este răspunsul la întrebarea din titlu. De fapt, nu am fost cu toții acolo, la Groningen Wijnfestival 2018, ci am participat mai degrabă printr-un bun reprezentant, mezinul Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, Dan Sămînță.

Caută

Distribuie asta!