Luni 23 Iulie 2018

Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

O dată la cinci ani, prietenul nostru Ștefan Timofti, somelier de top și oenofil autentic, vine în d...

Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

15 cerbi lopătari, 13 cerbi carpatini, doi emu, un nandu, 10 capre pitice și două oi de Camerun, un ...

Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

O cramă foarte apreciată de membrii CDViN și-a prezentat recent noile vinuri în dormitorul bunicii. ...

  • Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

  • Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

  • Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

Miercuri, 13 August 2014 00:00

Degustare în cincizeci, pe Arca de weekend

Scris de
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Poate vă mai amintiţi, cei care sunteţi cititori fideli ai blogului Pivnicer, despre aventura membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi într-un colţ de rai aflat la doi paşi de Arad. La doar o lună de la îmbarcarea noastră pe această subtilă arcă a lui Noe, am decis să revenim în locul unde animale de pe cinci continente sălăşluiesc într-o armonie deplină, tolerându-i pe bipezii care suntem, chiar dacă le inoportunăm, invariabil, când le e păşunea mai verde.


Am evadat iar din jungla de smoală a Aradului, la invitaţia Nicoletei şi a lui Gabriel Mohaci, în raiul de patru hectare de la Sâmbăteni. Ne-am mutat deci, cu căţel, cu purcel, cu căprioare, bivoliţe, oi cameruneze, ponei şi emu, în paradisul de weekend. Spre deosebire de luna trecută, acum am fost cincizeci de amatori de vin bun şi relaxare, veniţi din Arad, Timişoara, din Baia Mare, ba chiar şi din Los Angeles. De-abia întors din United States, cu fusul orar dat peste cap, Chef Alex ne-a dat, la rândul lui, pe spate, preparându-ne un irezistibil gulaş de porc mistreţ în vin alb lângă care a pregătit nişte cornuri de casă care au avut un asemenea succes încât s-au terminat înainte ca unii dintre noi să apuce să le guste.
Alţii, pur şi simplu, n-au mai avut răbdare şi au atacat prăjiturile puse la bătaie de una dintre Ralucile noastre preferate (amicul Zoli bănuieşte la cine ne referim!) cu ocazia zilei ei de naştere, dar şi cu Lemon Drizzle Cake-ul regal, deja tradiţional, preparat de Adina.


În rest, am explorat în continuare  vastul domeniu, am făcut cunoştinţă cu noua pereche de bivoliţe negre şi am salutat-o pe ieduţa Françoise, puiul căprioarei Bambi, venită pe lume după ultima noastră vizită. Cum lebădoiul negru şi consoartele sale erau plecaţi cu treabă prin alte zone, ne-am mulţumit să studiem - de la distanţă! -, ceilalţi păsăroi, mai mari şi mai noi în peisajul zoologic băştinaş, dar nu mai puţin spectaculoşi.
Pentru că trebuia să apară şi o surpriză, împreună cu Vali şi Dani, la invitaţia lui Iulian, am tras o fugă până la Cicir, unde Nicoleta ne-a făcut, în sfârşit, cunoştinţă cu Cora, canguriţa-pitică cu care ne-am înţeles din prima clipă – coup de foudre, ce mai!, cum ar zice Anca - probabil şi datorită pasiunii noastre comune pentru biscuiţii cu ciocolată. Am realizat deci o şedinţă foto pentru care am adus şi un bumerang original din Australia, bumerang cu care aveam să organizăm o haioasă sesiune de aruncări în braţul secat al Mureşului aflat pe domeniul Mohaci.


Asfinţitul ne-a inspirat o altă şedinţă foto cu Luna plină şi prevestitoare de Perseide, ce ajunsese, pe nesimţite, deasupra noastră. Prilej cu care am constatat că unele mistere e mai bine să rămână aşa, nerelevate. Şi aici nu e vorba de partea veşnic întunecată a Lunii, ci de faptul că soarta celui ce poartă la gât aparatul cu cel mai mare zoom este să constate, inevitabil, că Selenei îi dispare toată poezia atunci când i se dezvăluie, dintr-o dată, ca o simplă colecţie de cratere.

Întâlnirea s-a sfârşit în ritmuri de rock șaptezecist,  cu regretul că timpul a trecut prea repede, dar şi cu mulţumirea că ne vom putea întoarce oricând la povestea de weekend, printr-un simplu clic pe galeriile foto. Pe care sunteţi invitaţi să le răsfoiţi, la rândul vostru...

 

GALERIE FOTO

Citit 2149 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 00:29

Vorbe despre vin

        It’s not from Napa. I can’t tell you whether it’s a merlot or cabernet. … I can’t say because it’s a 1947 Cheval Blanc. About half merlot, half cabernet franc.


Publicitate

Pivnicer

Pentru noi, fiecare weekend poate deveni un festival de vin. În virtutea acestei plăcute realități, între 9 și 11 iunie ne-am aflat în capitala Austriei și totodată în capitala străbunicilor ori bunicilor noștri, pentru a participa la VieVinum 2018, prestigios festival de vin aflat la a X-a ediție, care se desfășoară în Palatul Hofburg.

Caută

Distribuie asta!