Luni 23 Aprilie 2018

Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

În 12 aprilie am trăit o dublă sărbătoare în dormitorul bunicii. Prietenul nostru vânător de vinuri ...

VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

În acest an, la a cinsprezecea ediție, VINVEST s-a desfăşurat sub motto-ul „Identitatea vinului româ...

Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Atât Dan Bundur, cât și vinurile de la Tohani România s-au aflat pentru a doua oară în dormitorul bu...

  • Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

  • VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

  • Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Miercuri, 13 August 2014 00:00

Degustare în cincizeci, pe Arca de weekend

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Poate vă mai amintiţi, cei care sunteţi cititori fideli ai blogului Pivnicer, despre aventura membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi într-un colţ de rai aflat la doi paşi de Arad. La doar o lună de la îmbarcarea noastră pe această subtilă arcă a lui Noe, am decis să revenim în locul unde animale de pe cinci continente sălăşluiesc într-o armonie deplină, tolerându-i pe bipezii care suntem, chiar dacă le inoportunăm, invariabil, când le e păşunea mai verde.


Am evadat iar din jungla de smoală a Aradului, la invitaţia Nicoletei şi a lui Gabriel Mohaci, în raiul de patru hectare de la Sâmbăteni. Ne-am mutat deci, cu căţel, cu purcel, cu căprioare, bivoliţe, oi cameruneze, ponei şi emu, în paradisul de weekend. Spre deosebire de luna trecută, acum am fost cincizeci de amatori de vin bun şi relaxare, veniţi din Arad, Timişoara, din Baia Mare, ba chiar şi din Los Angeles. De-abia întors din United States, cu fusul orar dat peste cap, Chef Alex ne-a dat, la rândul lui, pe spate, preparându-ne un irezistibil gulaş de porc mistreţ în vin alb lângă care a pregătit nişte cornuri de casă care au avut un asemenea succes încât s-au terminat înainte ca unii dintre noi să apuce să le guste.
Alţii, pur şi simplu, n-au mai avut răbdare şi au atacat prăjiturile puse la bătaie de una dintre Ralucile noastre preferate (amicul Zoli bănuieşte la cine ne referim!) cu ocazia zilei ei de naştere, dar şi cu Lemon Drizzle Cake-ul regal, deja tradiţional, preparat de Adina.


În rest, am explorat în continuare  vastul domeniu, am făcut cunoştinţă cu noua pereche de bivoliţe negre şi am salutat-o pe ieduţa Françoise, puiul căprioarei Bambi, venită pe lume după ultima noastră vizită. Cum lebădoiul negru şi consoartele sale erau plecaţi cu treabă prin alte zone, ne-am mulţumit să studiem - de la distanţă! -, ceilalţi păsăroi, mai mari şi mai noi în peisajul zoologic băştinaş, dar nu mai puţin spectaculoşi.
Pentru că trebuia să apară şi o surpriză, împreună cu Vali şi Dani, la invitaţia lui Iulian, am tras o fugă până la Cicir, unde Nicoleta ne-a făcut, în sfârşit, cunoştinţă cu Cora, canguriţa-pitică cu care ne-am înţeles din prima clipă – coup de foudre, ce mai!, cum ar zice Anca - probabil şi datorită pasiunii noastre comune pentru biscuiţii cu ciocolată. Am realizat deci o şedinţă foto pentru care am adus şi un bumerang original din Australia, bumerang cu care aveam să organizăm o haioasă sesiune de aruncări în braţul secat al Mureşului aflat pe domeniul Mohaci.


Asfinţitul ne-a inspirat o altă şedinţă foto cu Luna plină şi prevestitoare de Perseide, ce ajunsese, pe nesimţite, deasupra noastră. Prilej cu care am constatat că unele mistere e mai bine să rămână aşa, nerelevate. Şi aici nu e vorba de partea veşnic întunecată a Lunii, ci de faptul că soarta celui ce poartă la gât aparatul cu cel mai mare zoom este să constate, inevitabil, că Selenei îi dispare toată poezia atunci când i se dezvăluie, dintr-o dată, ca o simplă colecţie de cratere.

Întâlnirea s-a sfârşit în ritmuri de rock șaptezecist,  cu regretul că timpul a trecut prea repede, dar şi cu mulţumirea că ne vom putea întoarce oricând la povestea de weekend, printr-un simplu clic pe galeriile foto. Pe care sunteţi invitaţi să le răsfoiţi, la rândul vostru...

 

GALERIE FOTO

Citit 2058 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 00:29

Vorbe despre vin

Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!