Luni 23 Aprilie 2018

Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

În 12 aprilie am trăit o dublă sărbătoare în dormitorul bunicii. Prietenul nostru vânător de vinuri ...

VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

În acest an, la a cinsprezecea ediție, VINVEST s-a desfăşurat sub motto-ul „Identitatea vinului româ...

Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Atât Dan Bundur, cât și vinurile de la Tohani România s-au aflat pentru a doua oară în dormitorul bu...

  • Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

  • VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

  • Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Joi, 28 August 2014 00:00

Ziua a doua, Braşovul oglindit în ochelarii de soare ai lui Mihai

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ne-am luat rămas bun de la păpuşile Vilei Rizzo într-o dimineaţă ceţoasă, părăsind Poiana Braşov pentru o excursie urbană la poalele Tâmpei şi chiar pe Tâmpa. Ceilalţi găsiseră de cuviinţă să viziteze cetatea Râşnovului şi Branul, în cea mai aglomerată zi cu putinţă, cea de Sfânta Mărie, când tot bucureşteanul dă buzna prin părţile astea.


Aglomerat a fost şi Braşovul, pe care l-am fotografiat din toate unghiurile posibile, ba chiar şi din giratoriul prin care ne-am învârtit de mai multe ori, spre marea distracţie a pilotului nostru de curse, Mihai. Să fi trecut vreo jumătate de oră până când am găsit în sfârşit un loc de parcare la câteva minute de buricul târgului. Dan a propus să luăm masa la Prato şi a fost o alegere inspirată: meniuri rafinate, servire de top, vinuri alese servite cu pricepere de somelier. A fost una dintre cele mai plăcute experienţe gastronomice de pe parcursul voiajului. Bruschete cu pastă de ciuperci şi trufe, supă cremă de ciuperci cu trufe şi gorgonzola, lasagna, tagliatele cu raţă confiată, tort de ciocolată cu aromă de portocale. Iar vinurile au fost nişte Sole Chardonnay de la Recaş şi un Chianti Poliziano. Un deliciu!
Restul a fost o continuă şedinţă foto, cu detaliile burgului, avioane şi ceasuri, statui şi velocipede. În ochelarii lui Mihai s-au oglindit toate experienţele plimbării noastre urbane: porumbiţa albă a Bisericii Negre, conductele-bancă pentru turişti, viţele de vie şi bătrânele balcoanelor, grafitti-urile cu tâlc. Bineînţeles că ne-am dat un pic şi pe Strada Sforii, sprijinind zidurile apropiate cu braţele noastre vestice, într-un loc din care se putea distinge numele unuia dintre oraşele noastre preferate: Braşov.
Obosiţi şi preumblaţi prin toate cele, aveam să pornim apoi către următoarea noastră destinaţie, vulcanii noroioşi din judeţul Buzău.

 

MAI MULTE FOTOGRAFII

Citit 1484 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 18:30

Vorbe despre vin

Să fie dragostea noastră ca un vin bun, sa crească mai puternic odată cu vârsta.


Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!