Luni 23 Iulie 2018

Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

O dată la cinci ani, prietenul nostru Ștefan Timofti, somelier de top și oenofil autentic, vine în d...

Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

15 cerbi lopătari, 13 cerbi carpatini, doi emu, un nandu, 10 capre pitice și două oi de Camerun, un ...

Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

O cramă foarte apreciată de membrii CDViN și-a prezentat recent noile vinuri în dormitorul bunicii. ...

  • Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

  • Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

  • Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

Joi, 28 August 2014 00:00

Ziua a doua, Braşovul oglindit în ochelarii de soare ai lui Mihai

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ne-am luat rămas bun de la păpuşile Vilei Rizzo într-o dimineaţă ceţoasă, părăsind Poiana Braşov pentru o excursie urbană la poalele Tâmpei şi chiar pe Tâmpa. Ceilalţi găsiseră de cuviinţă să viziteze cetatea Râşnovului şi Branul, în cea mai aglomerată zi cu putinţă, cea de Sfânta Mărie, când tot bucureşteanul dă buzna prin părţile astea.


Aglomerat a fost şi Braşovul, pe care l-am fotografiat din toate unghiurile posibile, ba chiar şi din giratoriul prin care ne-am învârtit de mai multe ori, spre marea distracţie a pilotului nostru de curse, Mihai. Să fi trecut vreo jumătate de oră până când am găsit în sfârşit un loc de parcare la câteva minute de buricul târgului. Dan a propus să luăm masa la Prato şi a fost o alegere inspirată: meniuri rafinate, servire de top, vinuri alese servite cu pricepere de somelier. A fost una dintre cele mai plăcute experienţe gastronomice de pe parcursul voiajului. Bruschete cu pastă de ciuperci şi trufe, supă cremă de ciuperci cu trufe şi gorgonzola, lasagna, tagliatele cu raţă confiată, tort de ciocolată cu aromă de portocale. Iar vinurile au fost nişte Sole Chardonnay de la Recaş şi un Chianti Poliziano. Un deliciu!
Restul a fost o continuă şedinţă foto, cu detaliile burgului, avioane şi ceasuri, statui şi velocipede. În ochelarii lui Mihai s-au oglindit toate experienţele plimbării noastre urbane: porumbiţa albă a Bisericii Negre, conductele-bancă pentru turişti, viţele de vie şi bătrânele balcoanelor, grafitti-urile cu tâlc. Bineînţeles că ne-am dat un pic şi pe Strada Sforii, sprijinind zidurile apropiate cu braţele noastre vestice, într-un loc din care se putea distinge numele unuia dintre oraşele noastre preferate: Braşov.
Obosiţi şi preumblaţi prin toate cele, aveam să pornim apoi către următoarea noastră destinaţie, vulcanii noroioşi din judeţul Buzău.

 

MAI MULTE FOTOGRAFII

Citit 1551 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 18:30

Vorbe despre vin

It’s a bold wine with a hint of sophistication and lacking in pretension.  Actually, I was just talking about myself


Publicitate

Pivnicer

Pentru noi, fiecare weekend poate deveni un festival de vin. În virtutea acestei plăcute realități, între 9 și 11 iunie ne-am aflat în capitala Austriei și totodată în capitala străbunicilor ori bunicilor noștri, pentru a participa la VieVinum 2018, prestigios festival de vin aflat la a X-a ediție, care se desfășoară în Palatul Hofburg.

Caută

Distribuie asta!