Marți 23 Octombrie 2018

Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

La exact un an de la prima noastră „vizită oficială” la Crama MaxiMarc, făcută ca membri fondatori a...

O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

În primul weekend al lunii octombrie, am organizat o degustare atipică din mai multe puncte de veder...

Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Ever heard of a wine festival that was held in a church? As a student, and as young member of the Cl...

  • Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

  • O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

  • Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Joi, 28 August 2014 00:00

Ziua a doua, Braşovul oglindit în ochelarii de soare ai lui Mihai

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ne-am luat rămas bun de la păpuşile Vilei Rizzo într-o dimineaţă ceţoasă, părăsind Poiana Braşov pentru o excursie urbană la poalele Tâmpei şi chiar pe Tâmpa. Ceilalţi găsiseră de cuviinţă să viziteze cetatea Râşnovului şi Branul, în cea mai aglomerată zi cu putinţă, cea de Sfânta Mărie, când tot bucureşteanul dă buzna prin părţile astea.


Aglomerat a fost şi Braşovul, pe care l-am fotografiat din toate unghiurile posibile, ba chiar şi din giratoriul prin care ne-am învârtit de mai multe ori, spre marea distracţie a pilotului nostru de curse, Mihai. Să fi trecut vreo jumătate de oră până când am găsit în sfârşit un loc de parcare la câteva minute de buricul târgului. Dan a propus să luăm masa la Prato şi a fost o alegere inspirată: meniuri rafinate, servire de top, vinuri alese servite cu pricepere de somelier. A fost una dintre cele mai plăcute experienţe gastronomice de pe parcursul voiajului. Bruschete cu pastă de ciuperci şi trufe, supă cremă de ciuperci cu trufe şi gorgonzola, lasagna, tagliatele cu raţă confiată, tort de ciocolată cu aromă de portocale. Iar vinurile au fost nişte Sole Chardonnay de la Recaş şi un Chianti Poliziano. Un deliciu!
Restul a fost o continuă şedinţă foto, cu detaliile burgului, avioane şi ceasuri, statui şi velocipede. În ochelarii lui Mihai s-au oglindit toate experienţele plimbării noastre urbane: porumbiţa albă a Bisericii Negre, conductele-bancă pentru turişti, viţele de vie şi bătrânele balcoanelor, grafitti-urile cu tâlc. Bineînţeles că ne-am dat un pic şi pe Strada Sforii, sprijinind zidurile apropiate cu braţele noastre vestice, într-un loc din care se putea distinge numele unuia dintre oraşele noastre preferate: Braşov.
Obosiţi şi preumblaţi prin toate cele, aveam să pornim apoi către următoarea noastră destinaţie, vulcanii noroioşi din judeţul Buzău.

 

MAI MULTE FOTOGRAFII

Citit 1592 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 18:30

Vorbe despre vin

O să intru în păcat, Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat, Pentru apă... inimă!


Publicitate

Pivnicer

Noi, da. Acesta este răspunsul la întrebarea din titlu. De fapt, nu am fost cu toții acolo, la Groningen Wijnfestival 2018, ci am participat mai degrabă printr-un bun reprezentant, mezinul Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, Dan Sămînță.

Caută

Distribuie asta!