Marți 2 Martie 2021

Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

Când toată lumea de pe Pământ se ascunde de virus fugind pe fața nevăzută a Lunii, amicul Herbert Sz...

Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

La ultima degustare cu vinurile Avincis, desfășurată în bula temporală fragilă numită scenariu verde...

Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Prima degustare din 2021 a fost una cu totul și cu totul specială, câtă vreme promotorul vinurilor s...

  • Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

  • Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

  • Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Marți, 24 Iulie 2012 20:23

Veni, Vidi, Avincis: un ilustru membru al CDViN a câştigat un trofeu de golf nocturn

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbăta trecută, pe întuneric, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi (CDViN) şi-a adjudecat primul său trofeu în cadrul unui sport nobil, care poate ori nu poate să aibă legătură cu vinul: golful. Competiţia s-a numit Cupa Presei şi s-a desfăşurat pe terenul de golf de la Recaş.
Tite Golfresort reprezintă o investiţie cu cinci cifre în euro a unui bănăţean plecat în Germania în urmă cu două decenii. Stomatolog de meserie, Dan Tite a deschis la Augsburg, în 1991, primul său club de golf. După 14 ani,  el inaugura la Recaş primul teren de golf din Banat, amenajat pe 24 de hectare în fosta fermă Comtim din localitate.

În cursul nopţii de sâmbătă, pe terenul de la Recaş s-a desfăşurat în premieră naţională prima partidă de golf în întuneric, jucată cu mingi fosforescente. Organizatorul, Sorin Drăgoi, preşedintele executiv al Tite Golfresort şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Golf, a invitat presa la eveniment, inclusiv presa de vin, provocând totodată şi ziariştii la un concurs nocturn. Cele trei probe pentru gazetari s-au desfăşurat pe terenul de antrenament şi pe cel de minigolf. Cu doi jucători din 12 înscrişi în competiţie, CDViN a reuşit să obţină locul I graţie doctorului veterinar Silviu Radu şi, poate, graţie vinului pe care l-a adus pentru un consolator (pentru ceilalţi) flashtasting hors concours: Cuvée Andrei de la Avincis. 

Citit 5113 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 16:40
Publicitate

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Caută

Publicitate