Luni 23 Septembrie 2019

Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

Peste șaizeci de membri și simpatizanți ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au venit, din...

În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat...

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

  • Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

  • În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

Miercuri, 03 Aprilie 2013 18:03

GoodWine 2013. În standul SERVE, la taifas şi comparaţii cu oenologul Aurel Rotărescu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un alt stand la care m-am simţit foarte acasă la această ediţie a GoodWine este cel al companiei S.E.R.V.E. Derulând imaginile şi amintirile afective, îmi dau seama că acolo, în "casa" din Pavilionul C1 a societăţii înfiinţate de regretatul conte Guy Tyrel de Poix, am avut parte din nou de o atmosferă cosmopolită, că s-a vorbit în mai multe limbi străine, că a fost aglomeraţie de naţii, de bloggeri şi de vinuri alese.

Mai întâi am dat de inconfundabilul director de vânzări Dan Săvulescu, unul dintre cele mai vechi/cunoscute/active/versate personaje din lumea vinului românesc, care s-a ocupat ca de obicei de toate glumele şi de toate prezentările de rigoare. Am avut bucuria reîntâlnirii cu doamna Mihaela de Poix şi cu oenologul Aurel Rotărescu, dar şi cu un prieten vechi şi de nădejde, pe numele său Cuvée Alexandru. În standul cochet am mai întâlnit prieteni de breaslă, pe soţii Farca şi pe Big Radu Rizea, şi am avut plăcerea să-i salut pe Valeriu şi Irinel Stoica, patronii Casei Avincis.
Vorbind despre vin, am degustat noutăţile, între care un Riesling de Rin dar mai ales de Dobrogea, numai bun de introdus într-un viitor blind în clubul Vestik alături de alte Riesling-uri nemţeşti de Mehedinţi şi Sătmar, şi un Sauvignon Blanc/Fetească Albă 2012, asociere interesantă între un soi franţuzesc şi unul pur românesc. Nu am uitat să cer ultimul Chardonnay cu parfum de baric. De fiecare dată când îl am pe oenologul cramei în preajmă, discuţiile se transformă în workshop şi învăţ multe, aflu multe, împărtăşesc multe cu creatorul vinurilor, aşa, ca de la discipol la maestru ori de la maestru la discipol, când nu se ştie cine dă şi cine primeşte. Sunt subiectiv, impetuos, îmi afirm puternic părerile şi preferinţele, apoi ascult şi învăţ. Am degustat comparativ cele două noi rosé-uri din gama Vinul Cavalerului şi Terra Romana, întărindu-mi părerea că primul este superior celui din gama... superioară, fiind pentru mine unul dintre cele mai bune, dacă nu superlativul rosé-urilor 2012 produse la noi. Şi tot comparativ am degustat cele două Feteşti Negre corespunzătoare gamelor de la SERVE, buchetul le distinge foarte clar, Terra Romana fiind, pentru mine, absolut superioară la acest capitol. Totuşi, şi Feteasca din gama Vinul Cavalerului rămâne un produs onorabil, numai bun de servit la masă.
Să mai spun că mi-a lipsit scumpa de Cuvée Charlotte 2010 şi încă nelansatul Pinot Noir 2011, că m-am delectat totuşi cu Cuvée Alexandru şi că am admirat aglomeraţia de mici sticle de rosé cu o culoare absolut irezistibilă. SERVul dvs., stimate domnule Rotărescu!

 

Citit 4319 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:02

Vorbe despre vin

Mai dați-mi vin să mi se-nvartă capul, să simt în trup focul arzând așa… Sătul de minciuni, să curgă vinul! Repede,...


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate