Miercuri 26 Februarie 2020

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

Dublă degustare cu Big Radu în cadrul unui eveniment de-a dreptul MagiQ

Dac-ar fi să pun cap la cap toate sticlele degustate ori să le aranjez precum dominouri răsturnabile...

O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

Nu știu cum se face că, în cei zece ani de existență a Asociației Vestik și în cei opt ani de când f...

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

  • Dublă degustare cu Big Radu în cadrul unui eveniment de-a dreptul MagiQ

  • O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

Miercuri, 03 Aprilie 2013 18:03

GoodWine 2013. În standul SERVE, la taifas şi comparaţii cu oenologul Aurel Rotărescu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un alt stand la care m-am simţit foarte acasă la această ediţie a GoodWine este cel al companiei S.E.R.V.E. Derulând imaginile şi amintirile afective, îmi dau seama că acolo, în "casa" din Pavilionul C1 a societăţii înfiinţate de regretatul conte Guy Tyrel de Poix, am avut parte din nou de o atmosferă cosmopolită, că s-a vorbit în mai multe limbi străine, că a fost aglomeraţie de naţii, de bloggeri şi de vinuri alese.

Mai întâi am dat de inconfundabilul director de vânzări Dan Săvulescu, unul dintre cele mai vechi/cunoscute/active/versate personaje din lumea vinului românesc, care s-a ocupat ca de obicei de toate glumele şi de toate prezentările de rigoare. Am avut bucuria reîntâlnirii cu doamna Mihaela de Poix şi cu oenologul Aurel Rotărescu, dar şi cu un prieten vechi şi de nădejde, pe numele său Cuvée Alexandru. În standul cochet am mai întâlnit prieteni de breaslă, pe soţii Farca şi pe Big Radu Rizea, şi am avut plăcerea să-i salut pe Valeriu şi Irinel Stoica, patronii Casei Avincis.
Vorbind despre vin, am degustat noutăţile, între care un Riesling de Rin dar mai ales de Dobrogea, numai bun de introdus într-un viitor blind în clubul Vestik alături de alte Riesling-uri nemţeşti de Mehedinţi şi Sătmar, şi un Sauvignon Blanc/Fetească Albă 2012, asociere interesantă între un soi franţuzesc şi unul pur românesc. Nu am uitat să cer ultimul Chardonnay cu parfum de baric. De fiecare dată când îl am pe oenologul cramei în preajmă, discuţiile se transformă în workshop şi învăţ multe, aflu multe, împărtăşesc multe cu creatorul vinurilor, aşa, ca de la discipol la maestru ori de la maestru la discipol, când nu se ştie cine dă şi cine primeşte. Sunt subiectiv, impetuos, îmi afirm puternic părerile şi preferinţele, apoi ascult şi învăţ. Am degustat comparativ cele două noi rosé-uri din gama Vinul Cavalerului şi Terra Romana, întărindu-mi părerea că primul este superior celui din gama... superioară, fiind pentru mine unul dintre cele mai bune, dacă nu superlativul rosé-urilor 2012 produse la noi. Şi tot comparativ am degustat cele două Feteşti Negre corespunzătoare gamelor de la SERVE, buchetul le distinge foarte clar, Terra Romana fiind, pentru mine, absolut superioară la acest capitol. Totuşi, şi Feteasca din gama Vinul Cavalerului rămâne un produs onorabil, numai bun de servit la masă.
Să mai spun că mi-a lipsit scumpa de Cuvée Charlotte 2010 şi încă nelansatul Pinot Noir 2011, că m-am delectat totuşi cu Cuvée Alexandru şi că am admirat aglomeraţia de mici sticle de rosé cu o culoare absolut irezistibilă. SERVul dvs., stimate domnule Rotărescu!

 

Citit 4485 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:02

Vorbe despre vin

The grape is the only fruit that God gave the sense to know what it was made for.


Publicitate

Pivnicer

Cocoțată pe un deal de la marginea Pâncotei, oraș arădean interesant, încărcat de istorie, Crama Dorvena e mai discretă decât se arată la prima vedere. Și prima vedere e spectaculoasă, e panoramică, o admiri de pe șosea de mergi de la Pâncota spre Ineu ori invers, se dezvăluie ca un monument viticol futurist, încântă ochiul oricărui călător dedat plăcerilor privirii.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate