Joi 18 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Miercuri, 03 Aprilie 2013 18:03

GoodWine 2013. În standul SERVE, la taifas şi comparaţii cu oenologul Aurel Rotărescu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un alt stand la care m-am simţit foarte acasă la această ediţie a GoodWine este cel al companiei S.E.R.V.E. Derulând imaginile şi amintirile afective, îmi dau seama că acolo, în "casa" din Pavilionul C1 a societăţii înfiinţate de regretatul conte Guy Tyrel de Poix, am avut parte din nou de o atmosferă cosmopolită, că s-a vorbit în mai multe limbi străine, că a fost aglomeraţie de naţii, de bloggeri şi de vinuri alese.

Mai întâi am dat de inconfundabilul director de vânzări Dan Săvulescu, unul dintre cele mai vechi/cunoscute/active/versate personaje din lumea vinului românesc, care s-a ocupat ca de obicei de toate glumele şi de toate prezentările de rigoare. Am avut bucuria reîntâlnirii cu doamna Mihaela de Poix şi cu oenologul Aurel Rotărescu, dar şi cu un prieten vechi şi de nădejde, pe numele său Cuvée Alexandru. În standul cochet am mai întâlnit prieteni de breaslă, pe soţii Farca şi pe Big Radu Rizea, şi am avut plăcerea să-i salut pe Valeriu şi Irinel Stoica, patronii Casei Avincis.
Vorbind despre vin, am degustat noutăţile, între care un Riesling de Rin dar mai ales de Dobrogea, numai bun de introdus într-un viitor blind în clubul Vestik alături de alte Riesling-uri nemţeşti de Mehedinţi şi Sătmar, şi un Sauvignon Blanc/Fetească Albă 2012, asociere interesantă între un soi franţuzesc şi unul pur românesc. Nu am uitat să cer ultimul Chardonnay cu parfum de baric. De fiecare dată când îl am pe oenologul cramei în preajmă, discuţiile se transformă în workshop şi învăţ multe, aflu multe, împărtăşesc multe cu creatorul vinurilor, aşa, ca de la discipol la maestru ori de la maestru la discipol, când nu se ştie cine dă şi cine primeşte. Sunt subiectiv, impetuos, îmi afirm puternic părerile şi preferinţele, apoi ascult şi învăţ. Am degustat comparativ cele două noi rosé-uri din gama Vinul Cavalerului şi Terra Romana, întărindu-mi părerea că primul este superior celui din gama... superioară, fiind pentru mine unul dintre cele mai bune, dacă nu superlativul rosé-urilor 2012 produse la noi. Şi tot comparativ am degustat cele două Feteşti Negre corespunzătoare gamelor de la SERVE, buchetul le distinge foarte clar, Terra Romana fiind, pentru mine, absolut superioară la acest capitol. Totuşi, şi Feteasca din gama Vinul Cavalerului rămâne un produs onorabil, numai bun de servit la masă.
Să mai spun că mi-a lipsit scumpa de Cuvée Charlotte 2010 şi încă nelansatul Pinot Noir 2011, că m-am delectat totuşi cu Cuvée Alexandru şi că am admirat aglomeraţia de mici sticle de rosé cu o culoare absolut irezistibilă. SERVul dvs., stimate domnule Rotărescu!

 

Citit 5685 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:02
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Caută

Publicitate