Miercuri 26 Iunie 2019

Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

În ultimii opt ani, pentru entuziaștii degustători neautorizați din dormitorul bunicii, celebrarea R...

Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

Evenimentul gourmet al anului, în Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, s-a petrecut duminică, ...

Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Un bun prieten a susținut recent o degustare de cinci stele în dormitorul lui Nagymama. Schmak Andrá...

  • Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

  • Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

  • Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Marți, 04 Iunie 2013 16:09

Bucurie inefabilă şi irepetabilă, în şaisprezece, la Crama Avincis

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Una dintre cele mai frumoase călătorii ale grupului Vestik s-a consumat în weekend-ul trecut la Drăgăşani. Şaisprezece vestici, în şase maşini, venind din trei direcţii diferite, din est, din vest, din nord, s-au întâlnit într-un interval de cinci minute într-o benzinărie de la marginea oraşului vâlcean, urmând să-şi petreacă sâmbăta la Crama Avincis, iar duminica, la Prince Ştirbey. Doi, de fapt două, au venit de la... Constanţa, alţi patru au sosit dinspre Râmnicu Vâlcea, după un voiaj la Obârşia Lotrului, iar restul, de la Arad şi Timişoara, via Craiova.

Despre trupa din urmă, cu care am călătorit de-a lungul Dunării, pot să spun că s-a comportat ca-n toate dăţile - şi n-au fost puţine - în care am luat drumul Drăgăşanilor. Am străbătut Banatul de plăcere, am poposit la Taverna Sârbului, pentru un şalău, un calcan, un vin la pahar şi o şedinţă foto, iar apoi am urmat săgeata cu Avincis, traversând sate cu capre, nori şi vii, până pe Dealul Dobruşa, locul în care în urmă cu câţiva ani a răsărit o bijuterie arhitecturală şi oenologică. Angela şi Ghislain ne-au întâmpinat şi îmbrăţişat, gazonul era impecabil, geometriile cramei străluceau în soarele capricios de mai, Hebe şi Suki se hârjoneau în iarbă, trandafirii înfloriseră la capătul viei. Eram din nou în paradis, urcând treptele către apartamentele celeste.
Am fotografiat totul, am băut vin, am fost ospătaţi cu tot felul de bunătăţi, Dumnezeu a trimis câţiva stropi pentru noi, iar Angela l-a imitat, pornind instalaţia point view-ului. În şir indian, am străbătut toată această splendoare, cu parfum de floare de viţă, de roze şi caprifoi.
Singura adolescentă a grupului citea Great Expectations pe o bancă, iar noi beam Cuvée Amélie şi Rosé şi Crâmpoşie şi Cabernet Sauvignon şi Cuvée Andrei. La poale, luminile Drăgăşanilor s-au aprins parcă pentru noi, trimiţându-ne la culcare ori pe tărâmul viselor împlinite. Am dormit cu adevărat în Cabernet Sauvignon, într-o bucurie inefabilă şi irepetabilă, care nu ar trebui să poarte vreun nume şi nici să fie exprimată în cuvinte, aici sau aiurea.
A doua zi, albinele şi bondarii bâzâiau în maci, iar lumea era la locul ei, tăiată în două de luciul Oltului. Câţiva kilometri mai încolo, după deal, ne aştepta o altă bucurie care chiar poartă un nume: Prince Ştirbey.

 

Citit 3749 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:06

Media

Vorbe despre vin

Să fie dragostea noastră ca un vin bun, sa crească mai puternic odată cu vârsta.


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate