Miercuri 3 Iunie 2020

Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

În mod absolut întâmplător, am făcut o pasiune pentru vinurile unei crame boutique din Dealu Mare, p...

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

  • Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Luni, 04 Noiembrie 2013 13:55

Vin de Halloween în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Într-o seară de joi cu frunze răscolite de vânt şi scârţâituri de obloane, Clubul Vestik s-au umplut iarăşi de lilieci. Nu, nu e vorba de de liliecii cuminţi de pe etichetele unei anumite şi dragi crame din Ardeal, ai cărei reprezentanţi au mai dat de câteva ori pe la noi, aşa cum aţi fi tentaţi să credeţi. Şi nici de fiinţele acelea în carne, membrane şi oase, care zboară noaptea nevăzute prin aer şi se hrănesc cu sânge de fecioară. Nu, nici vorbă. Povestea e puţin mai complicată, începe cu câteva săptămâni în urmă şi trebuie spusă acum şi aici, de dragul celor care au conceput-o şi trăit-o în faţa unui pahar cu vin în dormitorul bunicii.

Cu câteva săptămâni în urmă, Adriana, o foarte activă membră a clubului nostru, s-a apucat să deseneze vrăjitoare cu nasul încovoiat şi plin de negi, mâţe negre, cucuvele macabre şi şoareci suind pe sticle, fantome şi corbi. Ba mai mult, a pictat toate astea pe sticlele rămase de pe la degustările noastre. Câte o vrăjitoare sexy, câte un rânjet hâd, câte o bufniţă albă. Şi de parcă nu s-ar fi mulţumit cu atât, a mai realizat şi nişte trandafiri negri de pus în glastră ori în sticlă, după caz. Şi după ce şi-a petrecut luna octombrie desenând, decupând, vopsind şi improvizând, într-o miercuri seară, în ajunul numitei zile de joi la sfârşitul căreia urma să se desfăşoare marele, simpaticul, freneticul eveniment din dormitorul bunicii, Adriana a umplut clubul de dovleci, lilieci, scule, şuriuri, pensule, plase şi ramuri uscate, apucându-se de treabă printre vinuri de culoare sângerie şi pahare imaculate. A prelucrat dovlecii cu tot felul de cuţitaşe, ca să scoată la iveală câte o o babă vrăjitoare, câte un îrţ diabolic, câte o mâţă întunecată şi zburlită. Şi a făcut asta până târziu în noapte, în vreme ce eu m-am străduit să surprind making of-ul, ferestrele cu şoareci ale clubului, atmosfera de Halloween care stă să vină. Căci da, Adriana a pregătit decorurile pentru un Halloween în Vestik Club, un Halloween cum nu cred că au fost multe în ţara asta, ca să nu mai vorbesc de oraşul ăsta. A terminat pregătirile pe la ora trei noaptea, iar clubul era deja plin de recuzita aferentă: o babă pe mătură proţăpită pe uşa toaletei, şobolănei şi corbi pe geamuri, păianjeni şi lilieci pe pahare, pe lămpi, în baie, pe tocul uşii. Ba şi două afişe minunate la care şi-au dat concursul şi alţi vestici. În plus, Adriana şi-a parcat şi mătura chiar la intrare, apoi a zburat pe ea până acasă, căci şi drăcoaicele creatoare au nevoie de somn înaintea serii de Halloween.
Aceasta, seara cu spaime, nu a întârziat să apară. Clubul s-a umplut pe rând de gheişe cu corniţe, de puşcăriaşi cu zeghe şi cătuşe, de mumii cu tifon, de adolescente-zombie, de vrăjitoare de tot felul, cu părul zburlit şi cu vehicol cu coadă, de iepuraşi macabri şi îngeraşi cu ochelari şi aripi negre, de fel şi fel de vânători nocturni, ba chiar şi de o elfă cu urechi gigantice. Adriana însăşi s-a întors pe mătură în seara de joi, 31, într-un foarte sexy şi cam mini costum de duduie japoneză de consumaţie, care avea pe deasupra şi corniţe. O drăcoaică de serviciu, ce mai! Vinul a curs din belşug, din sticle şi de la Crama Oprişor. De data aceasta, am avut grijă să bem, nu să degustăm, Rosé-ul şi Cabernet Sauvignon-ul aspre şi Măiastre, de chef, asortate la pulpa de porc adusă de un naş timişorean, la platourile apetisante pregătite de Pivniceră, la toate bunătăţile aduse de mulţi dintre membrii clubului. Am avut şi tiramisu, şi nu ştiu câte prăjituri şi torturi cu forme înspăimântătoare. Pentru toate acestea datorăm sărutări de mâini Pivnicerei, Adrianei şi tuturor vrăjitoarelor dragi care alcătuiesc clubul CDViN şi care au fost la înălţime, pe mături, în seara aia de joi cu vânt şi zgomote la ferestre.
Cheful, zis şi party de Halloween, s-a încheiat pentru mine pe la cinci dimineaţă. Pierdut printre paharele cu bâze şi păianjeni şi înconjurat de şoareci, lilieci şi fantome, mi-am dat seama brusc că asta a fost fără îndoială una dintre cele mai izbutite întâmplări din dormitorul bunicii, una absolut irepetabilă. Aşa că din ea nu mai rămân acum decât aceste cuvinte şi câteva sute de poze pe care le-am înghesuit pe site-ul CDViN. Vizionare şi înspăimântare plăcute!

Making of

Citit 3650 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 14:10
Publicitate

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Caută

Publicitate